Svampplockning, äntligen!

Idag kom jag så äntligen ut på en mycket efterlängtad svamputflykt. Sofia, lillflickan, förbarmade sig över den efter svamp suktande modern. Tre timmars skogspromenad, varav en stor del av tiden tillbringades off road, gav rejält resultat. Vi värmde upp lite lätt med lingon och blåbär innan vi fokuserade på det som var målet för dagen. Karl-Johan fanns det gått om även om många var förvuxna och delvis hade masken hunnit före. Men dagens överraskning var den enorma mängden av blodriskor som vi råkade på. Blodriskan, som är en riktig läckerhet, är en klart underskattad svamp som jag nu bjudit MiML på en rejäl laddning av. Han såg lite tveksam ut när jag visade upp svampkorgen!, men erkände motvilligt efter middagen att det var mycket gott!  


Extreme make over, äntligen på G

Äntligen har vi (läs:jag) fått tummen ur och tagit tag i frågan om att omstyla vårt kombinerade arbets-, gäst- och strykrum. Det hela har föregåtts av en del tankearbete för att komma fram till hur det ska inredas, men i veckan väntas i alla fall leverans av diverse möbler och merparten av det som jag, till MiML:s bedrövelse betraktade som oanvändbart, är nu sålt via Blocket. Återstår ett par skåp, en liten tv och en gammal video som jag nu försöker övertyga ett av barnen att de aboslut behöver. Övningen är förenat med en del fysiskt arbete. I sådana sammanhang finns det ett antal nackdelar med att bo på 4:e våningen i ett gammalt hus inte minst på grund av att hissen (en urgammal med gallergrind) till nöds rymmer mig och MiML och helgens matkassar. Ett annat problem är att gatan utanför egentligen är en bilfri bussgata och i- och urlastningszoonen är inte precis exakt utanför dörren. I torsdags skulle vi t ex leverera två sålda fåtöljer till köparen och när vi kånkat ner dem fyra trappor upptäckte vi att vi trots en lånad cross country endast fick in den ena! Jag fick alltså¨stå på gatan utanför och vakta den andra allmedan MiML levererade nummer ett. Denna händelse ägde rum ca 10 minuter efter det att Handelsbanken rakt över blivit utsatt för rån, vilket innebar att det troligtvis var rätt många som undrade lite över den gråhåriga damen som stod på trottoaren bredvid en gammal fåtölj och såg allmänt förvirrad ut!

Merparten av möblemanget har, inte helt otippat, inköpts på IKEA och av ovan nämnda skäl hade vi beslutat oss för att anlita deras transportservice. Döm om vår förvåning när vi vid besöket på IKEA informerades om att vi ändå själva måste plocka alla varor från hyllorna, köra igenom kassorna och vidare till en annan avdelning. IKEA:s marknadsföring fn har temat "Mångfald". Skulle snarare vilja kalla det för "enfald". Jag menar, vi snackar 2 st 1 m breda och 2, 35 m höga garderober, två skrivbord, hurtsar, stolar, en kommod och diverse småmöbler. Det blir många, långa, tunga och platta paket! Det måste ju avsevärt begränsa kundsegmentet om alla måste vara tillräckligt stora och starka för att själva kunna baxa ner och runt tunga förpackningar. Nu är ju jag lite lurig (?) så jag kom på att det smartaste skulle vara att åka hem och beställa grejerna via nätet. Sagt och gjort!

Nu kommer vi alltså till nästa lilla dilemma. Skiten ska ju monteras. MiML är i sådana sammanhang inte bara en tillgång. Visserligen är han väldigt stark i nyporna, men inte så petig med att läsa monteringsanvisningar och blir milt sagt ganska irriterad när det inte går spikrakt. Själv är  jag mycket noga med att börja med att inventera att varenda liten skruv finns med och följer dessutom monteringsanvisningarna slaviskt. Även om jag är envis och vet precis hur det skall gå till så är ett av mina stora tillkortakommanden dock att jag saknar de rätta kroppskrafterna. Det faktum att ingen av oss heller är tonåring längre har också en viss negativ inverkan. Av sagda skäl har vi därför en plan på att anlita en av IKEA rekommenderad monteringsservice. I skrivande stund inväntas en offert och om ingen av er kära/e bloggläsare anmäler sig frivilligt så  kommer vi alltså att få lätta på plånboken för att köpa tjänsten. Undrar just om den är avdragsgill som hushållsnära?

Här kommer en före-bild, som alla kan se (?) så är projektet synnerligen välmotiverat!


Bombhot!

Sändningen från kommunfullmäktige avbröts plötsligt mitt i en replik från Iha Frykman (m) av att polis kom in och beordrade utrymning av byggnaden. På vår dörr har ingen ringt på och givit motsvarande order och högst upp i bankhuset lyser det i fönstret och jag kan se människor röra sig därinne. Törs man gå till sängs?


Bankrån och fullmäktigesammanträde...

Utanför vardagsrumsfönstret är just nu hela torget avspärrat, polis, brandbil och ambulans är posterade runt avspärrningarna. Någon lär ska ha rånat banken mitt emot. En helt idiotisk idé, med tanke på att det är länge sedan bankerna slutade ha en massa kontanter. Hur som så är det hela synnerligen olustigt och jag lider med bankpersonalen. Det är ju faktiskt min snart fd bank.  Allt emedan aktiviteterna ute på torget fortgår fortsätter kommunfullmäktige sitt sammanträde och i skrivande stund debatteras friskolors vara eller icke vara. Frågan är om de 79 i fullmäktigesalen också är av- /inspärrade?

Detta är alltså vår utsikt för närvarande!


Annonser jag önskar jag hade producerat...

I det jag gör för mitt dagliga bröd ingår bland annat att producera annonser. Det är ju inte varje dag man är lika kreativ, men ibland slår det faktiskt till direkt och blir riktigt bra. Då blir jag glad. Något som också får mig på riktigt bra humör är när jag dyker på ruggigt bra annonser annonser som andra har gjort, men som jag önskar att jag hade kommit på (fast då hade jag väl haft ett annat jobb!?)  Det här är ett par av mina favoriter just nu:

Jag vill bo på ett slott...

Helt slut efter två dagars kreativt och konstruktivt konferensarbete med kollegor/från två dagars/slottsvistelse. Det är verkligen något alldeles speciellt att få möjlighet att bo på ett slott. Den här gången var det Lejondals Slott, som ligger så vackert vid Lejondalssjön i Bro utanför Stockholm, som bevistades i dagarna två. Visst ser det ut som ett sagoslott!? Maten var förträfflig, fast för mycket, sängarna underbara och relaxen gick inte heller av för hackor! Ett ställe jag verkligen rekommenderar! Ja, alltså inte bara relaxen utan hela anläggningen.
       


Klassfesten, en lyckad återförening

Återträffen blev en mycket lyckad tillställning. Med undantag för ett sjukdomsfall så dök alla som aviserat sig upp. Alla var sig väldigt lika och det kändes lite som att vi alla på något sätt bara fortsatte där vi slutade sist!? Den lilla övningen jag hade förberett togs på fullt allvar och jag ska så småningom sammanställa dokumenten.

Jag kunde notera att de flesta av oss har flera gemensamma nämnare, som t ex att dem som fortfarande har hår har alla fått ett inslag av grått i det samma. Oroande nog verkade också en majoritet av oss ha väldigt dålig koll på våra PPM-fonder... Vidare noterade jag att förekomsten av tvillingar var ovanligt hög. Inte mindre än två av femton hade fått egna och en tredje hade tvillingbarnbarn! Vi som hade fått barnbarn var dock i klar minoritet. 

Mycket av samtalet kring borde kretsade naturligtvis runt gemensamma minnen, inte minst av gamla lärare. Minnena hade inte alla positiva förtecken. Man kan ju undra om vi blivit som blivit tack vare eller trots att! Några impulser att hämnas genom att marschera kollektivt till Fristadsskolan för lite nattligt klotter eller till Nyforsberget för att protestera mot demonteringen av radiomasten avvärjdes dock.  Några av oss hade lite svårt för att skiljas och en handfull skara tog en eftersläckare på Grappa vilket, förutom en lätt huvudvärk, resulterade i att jag för första gången satt kvar på krogen tills dem stängde. Men det var det värt.

Tack Lars-Gunnar för initiativet! Sammanfattningsvis så var det så himla trevligt så jag börjar nästan fundera om det inte snart är dags för ett nytt jubileum. Om jag räknar rätt så borde det ju nästa år vara möjligt att fira att det då är 50 år sedan vi började i skolan överhuvud taget. Någon som tar stafettpinnen?

 Eva-Britt och Roger G djupt koncentrerade på "Mina Vänner-frågorna" 

 Yours truly och Kent G

 Initiativtagaren själv, Lars-Gunnar.


Ikväll är det dags...

... för den stora återträffen, klassfesten, som jag skrev om i början av juni. Om ett par timmar skall ett tjugotal "ungdomar" efter 40 år återförenas. Vi ska träffas på Åbryggan. Kvällen har potential, solen skiner precis som jag lite optimistiskt lovade mina vänner och ett par av mina klasskamrater kommer hit på lite fördrink strax. Jag har förberett en liten överraskning i form av en för åldersgruppen specialanpassad variant på "Mina Vänner" som jag tänkte att alla ska få fylla i och sen sätter jag ihop alltsammans till en bok. Jag är övertygad om att dem kommer att göra vågen. :). Frågorna är verkligen specialformulerade och innehåller alltifrån höftledsoperationer till golf och andra handikapp. Nu måste jag öppna skumpaflaskan innan Ann och Jane plingar på dörren. Rapport kommer!

Datorn tillbaka....

Så kom den tillbaka, helvetesmaskinen. Nu har ett grandiost arbete med att återskapa allehanda information, inloggningsuppgifter, e-post mm mm påbörjats. I skrivande stund känner jag i det närmaste vanmakt! Fy 17 vad jobbigt det känns. Känns, förresten? Jag känner inte igen någonting! Absolut allt känns obekant!

Huvudet är huvudsaken hos frisören!

Häromdagen efterlyste jag ju lite politisk debatt. Idag blev jag ju "bönhörd" så det förslog. Nu vet i alla fall jag vilken typ av frågor som engagerar människor i den kommun jag bor. Nämligen vad frisören gör medan han/hon friserar! Den stora frågan verkar vara om frisören skall tillåtas ta emot telefonsamtal allt medan han/hon behandlar en kund! Vill minnas (försökte länka, men hittade dem ej) att det var minst 6-7 personer som i dagens Eskilstuna-Kuriren hade åsikter om denna värlsomvälvande fråga. De flesta verkar vara av den uppfattning att de själva är huvud(!)personer hos frisören och vill inte tillåta att han/hon på minsta sätt delar sin tid med andra som har den dåliga smaken att ringa och störa.

Skall frisörerna tvingas anställa telefonister för att hantera bokningarna så får vi nog förvänta oss att lägga upp ytterligare några hundralappar per frisering. Alltså, jag bara undrar än en gång: Vad har folk för problem egentligen? Finns det inte några viktiga frågor att bekymra sig om. Personligen besöker jag frisören för att få en för tillfället adekvat frisering, inget annat. Jag går verkligen inte dit för att få min dagliga ranson av bekräftelse!  Imorgon är det för övrigt dags för att klippa till igen. Vice Vasilj, jag är på ingång, och svara för attan om telefonen ringer, det kan vara en kund!

Dolt kristet budskap? Huva!

Symbolen där man ska trycka vid trafikljus för att få "grön gubbe" lär nu ha uppdagats innehålla ett dolt kristet budskap!? Man tar sig för pannan! Finnes det intet mera betydelsefullt att reagera på? Arbetslöshet, konjunktur, trygghet för barn och gamla etc etc.... Pekaren på min dator förvandlas stundom till en hand. Är jag nu helt indoktrinerad?

Hur många offer skall speedway få skörda?

Proffsboxning är förbjuden i Sverige. Eftersom man slår på varandras hjälmlösa huvuden! Att rusa fram på en speedwaycykel i 120 km/tim med relativt oskyddad kropp är däremot fortfarande tillåtet. Nyligen har ännu en tragisk olycka inträffat och ännu en av "mitt" hemmalag Smedernas åkare riskerar ett liv i rullstol! Det här är ju absolut inte klokt! Och nu kräver man säkrare staket! Oavsett att det som hänt, vilket är djupt, djupt tragiskt, så känns det för mig helt galet att en sport vars närmaste hela tiden driver upp tempot kräver att någon annan skall fixa säkerheten! Är detta inte klubbarnas ansvar?

- Tyvärr händer sånna här saker ibland. Det går inte att bygga bort olycksrisken i speedway, det är helt omöjligt. Så sa Smedernas ordförande, Göran Karlsson, efter förra årets tragiska olycka då den 17-årige Robin Johansson blev totalförlamad från bröstkorgen och neråt.

- Det går ju ut på att det ska gå fortare och fortare och fortare, säger samme Göran Karlsson efter den senaste olyckan då Kim Jansson skadades, förmodligen för livet. 

Det ska alltså hela tiden gå fortare, men någon annan ska se till att det sker på ett säkert sätt!? Skulle det inte vara precis lika spännande att vara speedwayåskådare om allt gick i några färre km/timme?

Det vore fel att säga att jag precis  fick motorsporten med modersmjölken, eftersom det ju var min pappa som stod för det intresset. Han hade nog gärna sett att jag ärvt hans intresse, men sorry pappa där uppe i himlen, det blev inte så. Jag är i alla fall övertygad om att han, som såg sin vän Joels son, Tommy Jansson, förolyckas i maj 1976, skulle ha hållit med mig. Stoppa vansinnet!


Var är den politiska debatten?

För en evighet sedan ägnade jag mycket (det mesta?) av min tid till kommunalpolitik. Alltså åt att utöva. Tyckte ibland faktiskt att jag gjorde det riktigt bra! Jag vet inte om det är så att man/jag med åren skaffat mig ett selektivt minne, men visst 17 var det bättre förr!? Inte allt naturligtvis, men väl den kommunalpolitiska debatten. Idag är jag ju bara åskådare på den politiska arenan, men dessvärre finner jag intet att skåda! Det är helt tyst! I kommunfullmäktige i Eskilstuna finns 79 platser och utan att veta så gissar jag att de flesta av dessa ledamöter inte har problem med att få tiden att gå, att läsa handlingar och delta i oändligt många och långa möten! Men jag som lever mitt liv utanför stadshuset märker absolut ingenting av detta. Inte mycket föranleder några diskussioner runt fikabordet på mitt jobb. Händelser/aktiviteter som får människor att reagera inskränker sig till ett par, tre frågor. Parken Zoo, ska det säljas? Hur mycket bidrag ska bolaget få? Ska kommunala medel användas för Kina- eller Brysselresor? Och sist men inte minst, var har ks-ordföranden sin dygnsvila? I övrigt: nada! Är det ingen som har några visioner längre? Annat än vart fjärde år? 

Jag roar mig ibland med att läsa några sk politikerbloggar. Som t ex Ann-Sofie Wågström  (jag håller inte med om alla dina åsikter, men skulle kunna dö för din rätt att fritt uttrycka dem) och min partikamrat (?) Niklas Frykman (jag delar dina grundläggande värderingar men inte ditt fokus). Ann-Sofie är underhållande att läsa och duktig på att formulera sig, men hon skriver mycket om landstinget och tar alla tillfällen att kritisera Eskilstuna-Kurirens ledarskribent Alex Voronov (men där håller jag faktiskt ofta med!) och Niklas Frykman verkar väldigt engagerad i presidentvalet i USA. Vem  bryr sig om Eskilstuna nu för tiden?

Susanna Kallur ramlade på häcken...

... väldig tur hon inte ramlade på huvudet för då hade hon ju kunnat gjort sig riktigt illa. Billigt? Jag vet!!!

En magisk kväll - not!

Gårdagens besök hos magikern blev för min del en total besvikelse. Inte så att Joe Labero precis legat av sig sedan jag såg honom live förra gången, det måste vara 18-20 år sedan. Nej, mera att arenan lämnade en hel del övrigt att önska. Den var i alla fall inte avpassad för personer av min ringa längd. Jag såg nämligen absolut ingenting! Om man bortser från en tredjedel av den bortre storbildskärmen. På var sida om scenen satt något som skulle föreställa storbild, men de var till storleken mera i nivå med vår TV och dessutom fungerade de bara till och från. Man får nog vara trollkarl för att kunna lura av folk 400 spänn för den upplevelsen.  Eftersom jag är en handlingens kvinna så har jag också mailat mina synpunkter till världsartisten själv. Inte för att jag förväntar mig någon särskild respons, men jag kände ett behov att reagera på något sätt.

Det magiska inträffade däremot efteråt eller nu på morgonen (eller rättare lunchen, svågern och svägerskan följde med på eftersittning, så det blev en vinflaska till!). När jag tittade ut över Fristadstorget så var det 1200 kvadratmeter stora tältet borta och med undantag för rester av några avspärrningsband så syntes inte ett spår av att där har tilldragit sig någonting över huvud taget.  Han hade alltså gjort det, trollat bort alltihopa! Det måste man väl kalla magi.


Ikväll ska vi bli grundlurade...

Ikväll ska MiML och jag tillsammans med svåger och svägerska frivilligt utsätta oss för att bli grundlurade. Vi ska nämligen gå och se på  Joe Labero som har tältshow! Det hela äger rum på torget precis utanför vårt vardagsrumsfönster, så hade det inte varit en tjock tältduk i vägen så hade vi haft fri entré till bästa platserna! Det hela är en del av den pågående Å-festen, ett från och till regelbundet evenemang då staden sjuder av liv och människor som aldrig annars syns på stan plötsligt dyker upp. 

Innan vi ställer oss i entrékön skall det förfestas lite då släktingarna skall bjudas på lite kycklinggryta och vin.

Vi passar samtidigt på att gratulera dagens födelsedagsbarn (och då menar jag inte grannen på våningen under som fyller 50). MiML:s yngst ( och alltså min bonus-) son, Adam, fyller 29 år idag. MiML har varit över på en snabbis och presentat, jag kramar om dig nästa gång vi träffas men säger: Grattis Adam!


Bragdguld till Ara Abrahamian, hittills mest sund i OS?

Så blev han av med sin bronsmedalj och riskerar livstids avstängning! Den svenske brottaren, Ara Abrahamian. En enligt uppgift korrumperad domare gjorde fel och Ara straffades! Livstids avstängning, ett oerhört grymt straff  med hänsyn till att t ex doping ger två år!  Helt djävla galet!  Ara, du är en vinnare!  Lasse Anrell skrev att han borde få bragdguldet i år. Jag håller med.

Nu sticker jag ut hakan rejält och tycker  dessutom att de här olympiska lekarna har gått  över styr! Inte tävlingarna i sig, men väl inramningen. Jag höll på att ramla av stolen när jag hörde att kineserna hade lyckats flytta på ett regnväder för att det inte skulle störa invigningen. När jag sen fick veta att ett stackars litet kinesiskt flickebarn hade dissats från att sjunga på invigningen för att hon inte var tillräckligt söt och i stället fick låna ut sin vackra röst till ett annat litet flickebarn som enligt kineserna var tillräckligt fager så blev jag riktigt illamående. Trodde inte heller fusk var tillåtet i OS! Nej, Kina borde enligt min mening inte ha fått arrangera detta OS! De kostnader som Kina lagt ner på detta skådespel borde kunnat användas till betydligt mycket mer angelägna ändamål - för kineserna!


Dagens boktips...

För den som eventuellt har några lata dagar i hängmattan kvar kan jag rekommendera tre oerhört läsvärda böcker!

    

Samtliga sträckläste jag under semestern!

Vilar det en förbannelse över vår PC?

Datorn som kom hem från tredje besöket på verkstad dagen innan vi åkte på semester. Jag avstod ifrån att koppla ihop eländet. Förmodligen visste jag att det skulle bli problem. Igår hade jag inget annat för mig. Resväskorna hade ju forfarande inte kommit så vi hade inget att tvätta. Jag bestämde mig därför för att packa upp den och koppla in den för att se hur mycket av innehållet som eventuellt fanns kvar efter systemåterställningen. Och vad hände? Jo precis det jag befarat. Efter att ha fått en uppmaning om att göra en viruskontroll satt jag och stirrade på bildskärmen medan virusprogrammet sökte igenom datorns filer och efter några minuter svartnade bildskärmen och meddelandena "Monitor going to sleep" och "No input signal" avlöste varandra!!!! Jag hade mycket lätt att hålla mig för skratt och fick hålla hårt i skrivbordet för att inte totalt tappa fattningen. Nytt samtal till supporten, vilket i ordningen har jag glömt, med resultatet att burken skall tillbaka till serviceverkstaden för fjärde (4!) gången!

Spanair, just nu inte mitt favvobolag!

En telefonkontakt med SAS Baggage Service Office avslöjade att våra väskor ännu inte anlänt till Arlanda!! Spanjorerna är tydligen kända för att behålla resenärers bagage längre än nödvändigt. Nödvändigheter är just vad våra väskor innehåller. Har vi tur får vi dem ikväll vid 22-tiden! I värsta fall inte förrän i morgon!? MiML, stackarn, har bokat tvättstugan hela dagen imorgon för att tvätta sanden ur kläderna. Och jag saknar livsviktiga (?) saker, som t ex min hårfön!

Någon är hemligt förälskad i dig....

Man får tydligen stå ut med en hel del när man valt att hänga ut sig på nätet. Vem fan har ordnat denna skiten på min blogg? Någon vill ha mina (och andras) pengar, helt klart...

Lost luggage...

Nu är MiML åter installerade i hemmet. Allt är väl förutom att resväskorna inte var lika snabba som vi. När vi landade  i  Barcelona upptäckte MiML att det var en avresa till Estocholmo från en gate helt när den vi anlände till från Alicante. Proffsresenär som han är plockade han upp sitt boardingkort och upptäckte raskt att vi var incheckade på den flighten. Vi skulle alltså gå direkt till gate! Inte tillbringa fem timmar i Barcelona som vi hade varit inställda på. Det var alltså bara att direkt boarda nästa flight. Resultatet blev att vi kom hem fem timmar tidigare än beräknat. Men dessvärre har vårt bagage ännu inte dykt upp... För säkerhets skulle köpte jag en ny tandborste på Hemköp, man vet ju aldrig....

Räcker inte doping-OS?

Vår fjärde vecka börjar lida (inte jag!) mot sitt slut. Tiden går fort när man har roligt (?). Frågade MiML i morse om han skulle kunna tänka sig att stanna en vecka till. Svaret kom omgående och med eftertryck. -Nej, för fan! Den senaste veckan har jag, semestern till trots, ägnat även åt en del jobb. Jag har förstått att det förutom ett visst intresse för dopingOS råder nyhetstorka i Sverige och vad är då mer tacksamt att ta upp än hur stora och stygga fastighetsägare beter sig mot stackars oskyldiga hyresgäster. Och inte 17 är murvlarna intresserade av sanningen. Nej, rubriker ska det vara till varje pris! Oaktat detta ska jag börja arbetsveckan med att få den djävla herpesattacken kontrollerad! Så här orkar jag inte ha det...

RSS 2.0