God Jul, Merry Christmas, Feliz Navidad etc

En verkligt varm h'lsning, skriven p[ ett arabiskt tangenbord! S'rskilt till de mina och till husvakten i synnerhet. Gl;m inte att vattna blommorna och spara tidningarna i datumordning, please! Kram p[ er alla.

OBS! Husvakt finnes!

Som en skänk från ovan dyker yngsta dottern upp och invaderar föräldrarhemmet. En viss varning kan dock utfärdas till grannarna. Dottern har aviserat nyårsmiddag för sina 100 närmaste vänner. Vi börjar kolla bostadsmarknaden direkt!

DHL (Dåliga HemLeveranser?) om ni vill ha misslyckade transporter...

Jag har sedan en längre tid tillbaka varit på jakt efter ett par väldigt speciella karmstolar med tillhörande fotpall. Jag förälskade mig i dem direkt när jag såg dem på TV hos inredarna Simon & Thomas. Via TV3:s hemsida hittade jag butiken som levererat dem till programmet, men där var de slut sedan länge och enligt uppgift skulle de inte komma in igen. Därefter spanade jag lite här och där och involverade dessutom Syster Yster i jakten på de hett eftertraktade möblerna.

Så ringer Syster Yster, lite halvt hysteriskt kl 18.40 en kväll och skriker i telefonen. " -Jag har hittat dina stolar! Här! I Uppsala!  Jag är i affären nu!" Jag tittade snabbt på klockan och insåg att de möjligen skulle ha öppet till 19.00 och lyckades snabbt hitta telefonnumret och ringde butiken. "-Ja visst, vi kan kolla om vi kan få fram två stycken." Butiken var synnerligen hjälpsam och tillmötesgående och det visade sig att stolarna och pallarna skulle kunna levereras i december så jag la raskt en beställning. 

I måndags fick jag så besked om att de var hemma. Ja, inte hemma hos mig, utan i butiken i Uppsala. Snabbt som ögat ordnade jag betalning och butiken beställde leverans efter att undersökt fraktkostnad. En kostnad som jag betraktade som rent ut sagt hutlöst dyr, men nöden har ingen lag och tiden knapp eftersom MiML och jag planerat lämna hemmet på fredag kväll för en låång och härlig semester i värmen (?). Vi hann helt enkelt inte åka till Uppsala för att själva hämta möblerna.

Redan i onsdags ringde DHL och meddelade att godset fanns hos dem och vi bestämde en tid då jag skulle kunna vara hemma för att passa leveransen. Idag på förmiddagen! Nu började en riktigt sorglustig historia. Nej, lustig var den verkligen inte.

Klockan 10.30 ringde det på porttelefonen och jag släppte in chauffören som strax därefter ringde på lägenhetsdörren. "-Jag har en pall där nere, förklarade han. - Där nere? (jag oförstående). Till saken hör att vi bor fyra trappor upp i ett gammalt hus där hissen har en gallergrind som innebär att den bästa möbelleverantören förmodligen är Ikea, dvs väldigt platta paket.

När DHL ringde i förrgår och aviserade leverans sa dem inte ett ord om att de inte skulle bära in grejerna utan lämna dem i trapphuset. Jag tog för givet att jag hade beställt HEM-leverans och frågade inte heller. Utgick ifrån att det innebar att dem skulle komma HEM till mig.

Chauffören som kom var lätt förtvivlad och uppgav att han fick ägna varje arbetsdag åt att be lurade kunder om ursäkt. Snacka om "ambassadör" för sin arbetsgivare. Han råkade dessutom ha ett megastort paket med en annan fåtölj till några grannar ännu högre upp i mitt hus!  Han uppmanade mig att kontakta dem, ja inte grannen utan  DHL, för att reklamera det hela och om jag ville kunde jag vägra ta emot godset, vilket jag först gjorde, chauffören fick lasta på dem på bilen igen och jag gick upp för att ringa DHL. Pratade med ett par olika personer som var helt oförstående och synnerligen ovilliga att hjälpa till för att lösa situationen och hänvisade bara till att det inte var beställt inbärning och deras normala rutiner är "dörr till dörr". -"Vad tror du skulle hända om chaufförerna skulle tvingas bära paket hela dagarna", var en av kommentarerna. Jag som trodde det var det  man jobbade med i transportbranschen.


Efter det sista samtalet fick jag klart för mig att godset skulle komma att skickas tillbaka till affären i Uppsala och besinnade mig och sprang ner för att se om chauffören var kvar. Det var han, och jag bad honom köra in dem i trapphuset igen, på något sätt kände jag att jag måste lösa det hela.  Desperat ringde jag maken, inget svar. Lika desperat ringde jag sonen, ung och stark och utrustad med lika starka kompisar. HJÄLP, skrek jag i telefonen till honom. Som emellertid råkade befinna sig på jobb på annan ort. Vårt tåg till Arlanda skulle ju fortfarande gå kl 19.03 och jag kände mig lätt desperat för att hitta en lösning.  Sen bestämde mig plötsligt för att helt enkelt fly fältet och låta pallen stå kvar i  trapphuset, helt övertygad om att det knappast skulle komma någon och bära iväg med grejerna.

Jag lämnade helt sonika "skiten" i trapphuset och kom halvgråtande till jobbet där jag berättade historien för några mycket sympatiska kvinnliga arbetskamrater som raskt erbjöd sig att följa med mig hem och bära upp möblerna. Jag bor en minuts väg från jobbet. Sagt och gjort. De följde med mig hem och vi skar upp emballaget och bar upp möblerna tillsammans. Dem bar nog mer än jag om jag skall vara helt ärlig. Kvinnokraft! Slutet gott, allting gott. Vilken historia!

De åtråvärda karmstolarna står nu ialla fall på plats. Bildbevis kommer efter nyår!

Nästa gång jag åker till Uppsala skall jag passa på att göra ett besök hos hjälpsamma Jenny i hennes butik, Jennys presenter. Jag kan dock garantera att jag inte kommer att handla något som är större eller tyngre än att jag själv kan bära hem det, för DHL kommer jag aldrig mer att anlita!


Sen blev det 4-årskalas!

Direkt från Yxtaholm till huvudstaden och Samuels fyraårskalas. Visserligen fyller han inte förrän i morgon, men av omtanke om den äldre generationen (?) firades det på söndagen!  Den unge mannen blev flitigt uppvaktad. Moster hade anslutit redan på förmiddagen för att färdigställa den sedan länge utlovade monstertårtan! Den var faktiskt godare än den såg ut! Grattis på födelsedagen Samuel!

 

Yxtaholm, en formidabel succé

MiML och jag checkade in runt 1400 i lördags eftermiddag. Vi blev naturligtvis mer än nöjda med inkvarteringen. En riktigt charmig lite svit, precis lagom för två personer. Kyld skumpa och godsaker väntade också. Helgen kunde väl inte ha börjat bättre!Efter att vi svalt champagnen dök familjen upp, en efter en...

Såna här grejer är väldigt bra att ha när de vuxna blir för tråkiga!
Berit som Lucia...

Vår egen "hushållerska", Berit, överraskar hela tiden. Så här mötte hon mig och MiML imorse!En trevlig Lucia-dag önskar vi er alla!

Kevin, min Idol 2008

För första gången denna säsong så har jag nu sett på programmet, Idol. Anledningen var att jag hoppade lite bland kanalerna under det att jag kollade in På Spåret. Oaktat någon i familjekretsen hade varslat att vi borde hålla på Alice så smälte mitt hjärta omedelbart för Kevin. Helt otrolig kille. Kom till Sverige för exakt på dagen ett år sedan och är nu i final i Idol och pratar svenska så när som en infödd! Dessutom sjunger han som en ... Lyssna själva här. Nu får vi vänta en hel jäkla timme på resultatet, men jag håller i alla fall tummarna för Kevin, och har dessutom, för första gången, ringt flera gånger och röstat. Go, Kevin, go!

Julen står för dörren och vi drar...

För första gången i MiML:s och mitt gemensamma liv skall vi tillbringa både jul- och nyårshelgerna låångt borta! När det hela bestämdes någon gång i oktober kändes det mer än rätt att göra. Under vårt gemensamma liv har vi tillbringat 99 % av de passerade "aftnarna" på tu man hand. Det har varit mycket trevligt och oftast avslutats med midnattsmässa i en närbelägen kyrka. Utom den första då vi efter att ha inmundigat sill och tillhörande drycker la oss ner för att vila en stund och försov. Vi vaknade först efter att det hela hade börjat och slutade med att vi tog en sen promenad runt Fors kyrka. Detta år, however, skall vi alltså dra till Sharm el Sheik i Egypten. En starkt bidragande anledning är att vår växande familj, med barn som ständigt förökar sig, fått allt tuffare med logistiken för att tillfredsställa allas behov av umgänge. Av någon outgrundlig anledning verkar själva julafton vara lite helig. Vi som lever i en "korsbefruktad" familj, har dock inte tagit detta så fruktansvärt allvarligt. Vi har tyckt att det faktiskt inte spelar så himla stor roll vad det står för dag i almanackan då vi träffas. Oftast har det varit på annandagen eller ibland juldagen då hela den grekiska familjen strålat samman runt vårt matsalsbord. Nu har som sagt familjen vuxit, och pressen på den yngre generationen blivit allt större. ALLA vill ju umgås med dem just på julafton. Så lite för att befria dem från press ifrån just oss så väljer vi i år att dra till sydligare nejder. Som av ett under har jag på detta äventyr också lyckats dra med Syster Yster med sambo. HON fattar fortfarande inte hur det gick till. Men så är det. Och nu är det bara en vecka kvar.

Tack vare detta, kan i alla fall MiML och jag se fram emot att imorgon få umgås med ALLA våra barn och såväl deras respektive som avkommor. Vi skall nämligen allesammans sammanstråla på ett slott i Sörmland för att avnjuta julbord. Detta ser jag fram emot mycket. Inte minst för att jag själv slipper stå vid spisen och istället kan umgås med de mina. Och till på köpet så tar någon annan hand om disken. Kan det bli bättre? Lite "ågren" har jag dock. Jag saknar verkligen att pynta och greja inför julen! Det enda i vårt hem som lite granna påminner om julstämning är en elektrisk ljusstake i ett av köksfönstren. Det känns verkligen lite "fattigt", men nu är det så bestämt så det gäller att hålla ut! God Jul på er alla där ute!

Återuppstånden ifrån en veckas hårt arbete...

Fredag kväll. Känner mig lätt återuppstånden efter en hård arbetsveckas vedermödor. Veckan försvann i ett nafs. Först var det måndag och nu helt plötsligt fredag. Vad hände? Förutom att ett mig väldigt närstående fastighetsbolag helt plötsligt blev ett stort mediaintresse, vilket ingår i yours trulys arbete att hantera så har veckan också innehållit vad vi lite skämtsamt brukar kalla "ledningsgruppen on tour". Onsdag Norrköping och Solna och idag i Eskilstuna. Förutom sedvanlig information/eldande och inspirerande föredragning, överraskade vi medarbetarna med ett formidabelt (?) luciatåg vilket inledde de respektive mötena. Som Lucia själv uppträdde, ja det är rätt benämning, vår finanschef, iförd något för kort lucialinne, någon form av halloweenperuk samt självfallet luciakrona. Tärnor förekom självfallet precis som några tomtenissar, varav en var vår käre VD. Undertecknad tillhörde tärnorna, ville inte i sådana här sammanhang ta upp konkurrensen med finanschefen. Han var såå söt. Repertoaren innehöll tre för tillfället lämpliga sångtexter. Förutom den traditionella luciasången omfattade grundrepertoaren även den mycket välbekanta melodin "Goder Morgon..." resp "Goder Afton". och som eventuellt extranummer hade sångledaren, vår ekonomichef/tärna, även försett oss med texten till "Nu tändas tusen...". Vi hade naturligtvis förutsett att applåderna liksom aldrig skulle ta slut så det där med extranummer kändes helt naturligt att förbereda sig på. Emellertid gick det hela lite trögt och först efter en tydligt uppmaning från tomtenisse 1/VD:n skallade ropen på ett sådant nummer vilket gjorde oss alla i ensemblen lycksaliga och vi tog i för full hals och sjöng alla stämmor samtidigt - och kors och tvärs. Det blev förhoppningsvis ett luciatåg som många kommer att minnas länge. I varje fall gav det upphov till många skratt. Och det var det som var meningen. Man SKA ha kul på jobbet! Tomtenisse 1/VD:n upplyste de närvarande att det var strängt förbjudet att smygfilma i allmänhet och att lägga ut eventuella klipp på Youtube i synnerhet så därför kära bloggläsare, kan jag inte dela med mig av några bilder utan detta må förbli en företagshemlighet.

Här ligger det en hund begraven...

Under gårdagskvällens övning på Lokomotivet blev jag varse det som var båda morgontidningarnas stora nyhet, kommundirektörens hastiga avgång. Ingen skall lura i mig att det inte ligger någon form av konflikt bakom detta plötsligt påkomna avgående!  Att skylla på att oppositionen inte har förtroende för honom är väl väldigt långsökt och i sådana fall lite väl sent påkommet. Sen när hade oppositionen i Eskilstuna något att säga till om? Eller  har verkligen oppositionen blivit en maktfaktor? Knappast! Nej, min personliga spekulation är nog snarare att det är någon helt annan, med betydligt större inflytande, som har tappat förtroendet för sagde Parksjö...


Partikassan länsad?

Rubriken i tidningen Folkets nätupplaga om att Folkpartiets kassa är länsad är förhoppningsvis något tillspetsad. Såsom varande i grunden liberal hoppas och tror/vet jag att partikassan är något mera innehållsrik. Lämna tillbaka pengarna, bondtjyv!


En hektisk nöjesvecka!

Den gångna veckans passivitet vad gäller bloggandet har sina olika förklaringar. Kombinationen heter mycket arbete och och mycket nöje. MiML har varit bortrest på tjänsteresa. Vilket givetvis dock inte bokförs på nöjeskontot! I tisdags kväll bevistade jag den årliga kommunkvällen som är det moderna namnet på vad som tidigare benämndes medaljfesten. Kommunens ärevördiga förjänstmedalj utdelades under högtidliga former till sex personer som ansetts förtjäna densamma "för gagnerik gärning". De senaste åren delas även ett musikpris ut och detta gick i år till något så ovanligt i kommunfullmäktigesalen som ett rockabillyband vid namn Wildfire Willie and the Ramblers. Något som prisutdelaren, den socialdemokratiska ordföranden i kultur- och fritidsnämnden, Kristina i hatten, hade stora svårigheter att uttala! Det blev en hyfsat trevlig kväll i alla fall. Totalbetyg 7 av 10 tror jag. Maten var ett strå vassare än tidigare år. Tack för den Anders & Carina m flera på Restaurang P2!

Eftersom jag stundtals har svårt att sluta i tid så fick jag med mig två duktiga och trevliga kvinnor hem på ett glas rött före sängdags. Den ena av dem bägge, min marmeladkokande vän som tillika är hotelldirektör på det nu snart 70 år gamla Stattshotellet (jag vet att det inte heter så längre) mötte mig dessutom när jag steg upp på morgonen. I tidningen, minsann! Lite positivia nyheter till skillnad från alla negativa som annars dominerat den senaste veckan.  

Igår kväll var det så äntligen dax för Jinglewells. Eftersom MiML av sin arbetsgivare tvingats iväg till Sydafrika så hade jag fått skaffa en stand in. Inte vem som helst dessutom utan MiML:s yngste son, en snygg och trevlig yngling på snart 30.  Hoppas ingen kände igen oss utan trodde jag hade gjort ett riktigt kap! Svåger och svägerska var också inbjudna och det hela var vår födelsdagspresent till svägerskan som uppskattade "tilltaget" mycket. Det blev en suverän kväll. Robert Wells är en otrolig underhållare. Som tur är har han ju god hjälp av Eskilstunas egen Johan Lewin, som förresten också är både snygg och trevlig! 

Två på varandra fester är också förklaringen till att jag just nu känner mig rätt färdig för sängen. 

MiML har för övrigt under dagen återvänt från sin tjänsteresa och varit hemma och packat upp resväskan. När jag satte mig vid datorn för att blogga ikapp upptäckte jag att han ställt en present där. Först log jag för mig själv när jag tänkte att han känner mig så väl så han vet vad det första jag gör är när jag kommer hem. Men sen blev jag liite fundersam. En sån här hade han köpt....Några tips om hur det skall uppfattas?

Hillary Rodham Clinton fick det bästa jobbet!

Jag tror allt mer på Barack Obama! Precis som mitt yngsta ättelägg faktiskt siade om för länge sedan så är det nu klart, Hillary Clinton blir USA:s utrikesminister. Jag tror att det kommer att visa sig vara ett mycket klokt val. En intelligent, snygg och förbaskat smart kvinna!

RSS 2.0