...och alla dessa lappar!

Jag fick ett mail från vännen Marie, innehållande allsköns lustiga meddelanden. Visst är vi duktiga på det där med att sätta upp lappar. Dessa kan jag bara inte undanhålla er kära bloggbesökare.

Inte kacka i eget bo...Kärringen och Arne ligger (?) lite risigt till...Den här är vi väl många som känner oss familjära med?Det är inte alltid så lätt med språket...Whoops, det gäller att hålla koll på sällskapet...


Alla dessa kort!

Jag har för egen del en hel jävla plånbok fylld med allehanda kort. Åhléns, Hemköp, Ica, MQ, Sisters, Kicks, Accent, Gina Tricot, Lindex, HM, Coop, Albrekts, m fl m fl, you name it! Tycker det är superjobbigt att gå omkring med och hålla koll på. Men vem17 vill missa någon bonus!?  Varför kan inte någon hitta på ett enda gemensamt kort där alla förbaskade bonusar registreras!? Nu noterar jag till min stora förvåning dessutom att Ica uppgraderar sina kundkort till Mastercard, vare sig kunderna ber om det eller ej. Jag är så förbaskat trött på alla dess tvivelaktiga marknadsföringskampanjer som underlättar för människor att få krediter de inte själva bett om! Synnerligen oansvarigt tycker jag!  Det är väl inte så förbaskat svårt att föreställa sig att frestelsen i slutet av månaden kan vara väldigt stor för många hushåll som lever på marginalen! Men det är väl detta man fattat på Ica! Vet hut!

Idag gratulerar vi Anders och Andreas

Anders är ett nordiskt, företrädesvis svenskt, mansnamn. Namnet är en form av Andreas, som i sin tur är ett smeknamn för många namn som börjar på Andro, som betyder 'människa' eller 'man'.

Anders är ett av de vanligaste namnen i Sverige. Dock har populariteten sjunkit något de senaste decennierna. Vilket MiML tycker är helt obegripligt! Grattis på namnsdagen!


Finns det svenskt kaffe på hotellet?

MiML har packat resväskan! Nu är han dock lite orolig för att jag skall sprida rykten om honom som svensk charterturist som åker omkring med knäckebröd (?) och kaffe i bagaget. Alla sådana eventuella missförstånd dementeras vänligt men bestämd. Han är på väg på tjänsteresa till Sydafrika och en stackars hungrig och kaffetörstande utlandsposterad kollega har klagat sin nöd. MiML är en vänlig själ så givetvis tar han med sig lite förnödenheter!

Rån på Eskilstuna-Kuriren, del 2

Jag fick just rapport om att den inte lika rika tidningen Folkets VD Anders Boberg iakttogs springande vid Fristadstorget vid 17.30-tiden. Hade han redan hunnit växla in presentcheckarna?

Nästan släkt med ett snille...

I gårdagens lokala tidning, den större av dem, filosoferade (?) Tommy Persson  (?) om börssituationen.  Kan avslöja att jag nästan är släkt med detta matematiska snille som faktiskt är väldigt duktig på att göra tavlor.  Han är nämligen gift med min svägerskas syster. Förlåt Tommy, jag gillar dig!

Rån på Eskilstuna-Kuriren, det var inte jag!

Jösses, hann knappt komma innanför dörren och slå på datorn för att notera senaste nytt på ekuriren.se! Rånförsök i Eskilstuna-Kurirens reception!? Visserligen skrev jag ett något irriterat inlägg om diverse journalister på denna blogg så sent som igår och visserligen kom jag just över torget släpandes på ett megastort paket (med hemligt innehåll, födelsedagspresent till guldklimpen). Och till yttermera visso har jag stundtals varit kritisk mot sagda tidnings ledarskribent. Men jag svär, det var inte jag! Nu menar jag verkligen inte att raljera och skämta om en så olustig och fruktansvärd händelse som ett rån/rånförsök, jag lider verkligen med dem som blivit utsatta!! Men vad sjutton är det för korkskallar som gör något sådant och vad i hela friden är det man förväntar sig att komma över i lokaltidningens reception? Knappast ägarstiftelsens kassakista!

Mitt förhållande till journalister...

Ibland önskar jag att jag hade valt att blogga helt anonymt så att jag kunde riktigt ge mig hän åt att spy galla över journalister som är mer intresserade av att skapa rubriker än att skriva sanningen. I mitt jobb ingår det dessvärre att ha kontakter med en del sådana... Det är väl därför vissa dagar är så mycket tyngre än andra. Som denna dag  t ex.

Jag kommer INTE att vara med i Blogg-SM!

Jag brukar vanligtvis, eller nästan för det mesta faktiskt, ratta in Rix FM varje morgon som underhållning till toalettbestyren. Jag har nämligen en väldigt liten, men behändig toaradio där jag avlyssnar det mesta som sänds i den kanalen mellan typ 06.45 och 07.40. Ja, rätt läst, det tar så lång tid för mig. Har förmodligen med åldern att göra. De senaste dagarna har jag förstått att det pågår någon form av SM i bloggning. Jag kandiderar dock icke! Inte för att jag precis tror att jag skulle vara chanslös!? Mera för att det numera är så jävla kallt i vårt arbetsrum att jag nästan skulle behöva vantar för att fingrarna inte skall frysa till is!! Det drar från fönstret så till den milda grad att jag känner hur det viner om öronen. Ska det vara på det här sättet? Jag betalar ju för attan hyra! Den digitala termometern som jag lagt på skrivbordet visar konstant runt 18 grader, ja plus! Men tillsammans med draget från fönstret får det mig att allvarligt fundera över att gå i idé eller i varje fall ta en "Blondinbella-timeout" tills vårfloden kommer. Vi får se hur det blir. Idag har jag i alla fall mailat vår hyresvärd, GE, och beklagat mig!

Ointressanta nyheter

Dagens kvällstidningar översvämmas allt mer av totalt ointressant nyheter. Den senaste tidens stora mediahändelse tycks vara att någon som heter Lisa har fått sin miljonär. Vem  bryr sig? Tydligen en hel del, enligt Expressen. Sverige står förmodligen också still i väntan på livsviktiga avgöranden i "Ensam mamma söker". Spänningen är verkligen olidlig!

Jul, jul, strålande jul!?

Innan vi lämnar landet för sydligare nejder skall vi sammanstråla med ALLA våra fem barn, respektive och barnbarn på ett rejält julbord. Det blir lite smygbörjan på julen på Yxtaholm Slott., mitt i det vackra Sörmland.  Här skall vi minsann stråla tilllsammans/sammanstråla på självaste luciadagen. DETTA ser jag verkligen fram emot!

  

MiML och jag skall dessutom tillbringa natten på slottet, kanske just i detta rum, vem vet?


En månad kvar...

I år har MiML och jag valt att lämna landet över julhelgen. Vi reser tillsammans med SysterYster och Sambo till Egypten, närmare bestämt Sharm el Shejk. Visst ser bilderna hyfsat inbjudande ut! För första gången skall vi dessutom prova på att leva "all inklusive"!


   

En oönskad utveckling...

I Sifos senaste mätning visar det sig att Sverigedemokraterna har gått ifatt kristdemokraterna. De får båda 4,2 procent av väljarsympatierna. Lika mycket som jag som liberal välkomnar oppositionens tillbakagång (socialdemokraterna backar med 2,9 och vänstern med 0,7) så oroas jag över att sympatierna för sd växer. Dessvärre kan man säkert befara att dem kommer att utnyttja den rådande konjunkturen för att ytterligare spä på främlingsfientlighet och rasism. Signaler om detta har jag redan sett på en webbsida jag tittar på ibland och som oroar mig djupt, men som jag vägrar länka till.

Viktigare än någonsin att lyfta fram goda exempel...
Nu kan man nominera kandidater till 2009 års Eskilsstattyett! Jag har sedan några år förmånen att tillhöra den ideellt arbetande kommitté som jobbar med galan då statyetterna delas ut. Den första galan ägde rum 1988 och kom till i en tid då det inte gick så bra för Eskilstuna. Nu har Galan  alltså funnits i mer än 20 år och den är fortfarande helt beroende av det lokala näringslivets stöd. Nu är väl viktigare än någonsin att lyfta fram de goda exemplen så jag håller tummarna för att fler företag än någonsin skall välja att stötta med en liten summa pengar så att även år 2009 får sin Eskilsgala!

Mina vita drömmar...

Precis när jag nästan kommit i mål med "förvitningen" av vårt hem så slår Aftonbladet på med att det är svart som gäller!? Nu är ju inte jag en sån som måste följa trender (?) så jag tänker fortsätta på den vita vägen.

Det är för övrigt mer förknippat med min egen personlighet att föredra det ljusa framför det mörka, att se möjligheterna framför riskerna och alltså - det vita hellre än det svarta. Fånga dagen, inte natten! Det fungerar inte alltid, men oftast och jag skulle gärna önska att denna, min livsfilosofi, ville smitta av sig på alla i min omgivning. Det är tyvärr alltför lätt att fastna i det trista och sorgsna. Mitt eget liv har väl inte alltid varit en dans på rosor, men kommen så här långt i livet så är jag ändå övertygad om att det mesta som gått bra (och det har det mesta ändå gjort!) har gjort det tack vare en positiv attityd. Det finns så otroligt mycket att vara tacksam för, men dessvärre är det alltid lättare att ta fasta på motgångar än medgångar! Trots allt, det finns oftast en mening med allt, även om det inte allt

Jösses, så filosofisk jag blev nu! Har det hänt något? Ja, det har det. Inte mig själv direkt, men några i min omgivning som jag bryr mig om och vill väl.

Bussvärdar - ja, plusjobb - nej!

Jag sneddade över Fristadstorget på lunchen och stötte då på en liten husvagn, märkt Socialdemokraterna. När jag kom närmare blev jag varse att det var en demonstration, minsann för bussvärdarnas existens. Jag avböjde dock vänligt men bestämt att skriva på deras "protestlista". Av princip.

Sedan flera år har det funnits bussvärdar i Eskilstuna.  Deras arbetsuppgift har varit att hjälpa de resande att komma på eller av bussarna. Formellt har de varit anställda av Vägverket. De som arbetat som bussvärdar har haft så kallade plusjobb, alltså jobb som delvis finansierats med arbetsmarknadspolitiska medel. Men sedan regeringen drog in de pengarna försvann också tjänsterna. Under 2008 har de fyra bussvärdarnas tjänster finansierats av kommunen. Det är alltså inte regeringen som dragit in bussvärdarna utan Eskilstuna kommun!

"- Den nu styrande moderatledda regeringen har beslutat att ta bort pengarna till plusjobben som finansierade bussvärdarna, för man tyckte att det var viktigare att sänka fastighetsskatten för de som bor i Täby och Danderyd" skriver Marie Svensson, s, vice ordförande stadsbyggnadsnämnden och hon fortsätter "- Den här prioriteringen slår direkt ner i den kommunala ekonomin, Eskilstuna kommun har ändå valt att under en period ha kvar bussvärdarna och finansiera dom inom ramen för stadsbyggnadsnämnens budget. Tyvärr så räcker inte pengarna till längre, underhåll av gator liksom snöröjning är andra områden som måste prioriteras i nämndens verksamhet." Trams, men OK, Marie Svensson, jag hör vad du säger, i valet mellan fyra bussvärdar och gatuunderhåll prioriterar du det sistnämna.  Exakt hur mycket asfalt får man för en kostnad motsvarande fyra bussvärdar?

Jag är övertygad om att bussvärdarna gjort ett mycket bra arbete och att de behövs av flera skäl. Men om det stora och sedan urminnes tider regerande partiet i Eskilstuna, Socialdemokraterna, tycker att de behövs så till den milda grad att de demonstrerar utanför de maktens boningar de själva styr över, så har väl dem väl alla maktmedel i världen för att se till att det blir så!! Ett sätt kunde ju vara att låta Eskilstuna Energi & Miljö sponsra bussvärdarna istället för att ge pengar till det sjunkande skeppet, Parken Zoo. Eller så kanske man kunde låta alla som åker buss betala några kronor. Alla skolelever som är folkbokförda i kommunen erbjuds nämligen ett elevkort  helt gratis och detta gäller fyra resor per dag alla dagar i veckan med fri övergång till annan linje för resor inom kommungränsen med Länstrafikens bussar.  Betalas av skattebetalarna i Eskilstuna kommun.

Vill man, så kan man! Den lilla demonstration, med Siw Jansson  (vice ordförande i kommunfullmäktige, ordförande i Stadsbyggnadsnämnden, ordförande i kommunala pensionärsrådet, ledamot i stadsbyggnadsberedningen, ledamot av kommunstyrelsen,  ledamot av det kommunala handikapprådet mm mm) i spetsen, tyckte jag var närmast pinsam!

Bussvärdar - ja, gärna. Plusjobb - nej tack, ett socialdemokratiskt påfund, som uppenbarligen inte skapar riktiga jobb, se ovan. Jobb skapas bara när arbetsgivare anställer folk. Så länge man enbart erbjuder olika åtgärder kommer jobben aldrig att bli verkliga.  

Journalist, urtrist? Javisst!

Med pukor och trumpeter blåste Eskilstuna-Kuriren på i morse med en förstasidesnyhet om att oavslutade ekonomiska mellanhavanden mellan de lokala fotbollsföreningarna lett till att City hotade begära IFK i konkurs och man förutspådde ett "lokalderby" i tingsrätten. Nu bidde det ingenting av detta utan parterna enades, till Eskilstuna-Kurirens uppenbara besvikelse, under dagen.

Den sistnämna nyheten, som för höga farao måste vara för allas bästa den mest positiva, får bara ett pytteutrymme och hittas först efter en länk från den första, den med pukorna! Det gör mig så förbaskat trött att journalister alldeles för ofta väljer att skildra nyheter utifrån en surputtig och negativa infallsvinkel. 

Här är ett annat exempel, också detta från dagens Eskilstuna-Kuriren. Såklart att man väljer att skriva "Åtta övervakningskameror kommer att se dig om du uppehåller dig vid Fröslunda vårdcentral efter stängningstid." istället för t ex "Åtta kameror kan göra din vistelse tryggare om du promenerar ensam i mörkret förbi Fröslunda vårdcentral efter stängningstid." Om man nu skulle "uppehålla sig" (så skriver man väl för attan bara i tingsrättsdomar?) utanför vårdcentralen efter stängningstid och har sk rent mjöl i påsen så bjuder man väl gärna på en porträttbild!

En annan nyhet som Eskilstuna-Kuriren också lyckas misshandla denna dag är den här. Och det skriver jag inte bara för att Helen är min svägerska utan för att denna nyhet helt enkelt hade förtjänat en betydligt mer framskjuten placering. Men det är givet, den är ju positiv så en liten innerspalt i papperstidningen fick naturligtvis räcka.

Musen som röt...

Vänsterpartiet kommer att tvinga fram ett nyval om inte Mona Sahlin släpper in vänsterpartiet i en eventuell vänsterregering efter nästa val. Det "lovade" partiordföranden Lars Ohly i Ekots Lördagsintervju. 

Det är väl så att det är ca två år till nästa val!?

Politiker skall inte leka bolagsledning!

Ibland är jag lite slarvig med att läsa den ena av hushållets bägge morgontidningar. Av den anledningen blev jag först idag uppmärksammad på att "bloggkollega", tillika styrelseordföranden i det av Eskilstuna kommun heläga bolaget Eskilstuna Energi&Miljö AB, gjort ett märkligt uttalande i Tidningen Folket. Uttalandet grundar sig på bolagets behov att höja taxorna. "-"Energi och miljö skulle behöva höja sina taxor ännu mer", säger Ann-Sofie Wågström och fortsätter: "-Vi tar inte ut någonting som vi inte måste. Vi har tvärtom gått till kommunfullmäktige, vår ägare, och ber att få skjuta på vissa projekt för att slippa fler kraftiga höjningar."  Nu underlättas väl i och för sig ett sådant samtal mellan "ägare" och "ägd" eftersom Ann-Sofie som ledamot av kommunfullmäktige dessutom kan tala för ägaren, Eskilstuna kommun. Här sitter fru W således på två stolar. Men den ena stolen tycker jag det verkar som att hon vinglar lite på, nämligen den hon sitter på som styrelseordförande i ett aktiebolag. Om inte en styrelseordförande har vilja och förmåga att till varje pris tillvarata bolagets intressen t ex vad gäller viktiga investeringar, vem 17 skall då förväntas göra det?

Många politiker gör bra jobb, men att sitta i bolagsstyrelser är definitivt inte deras styrkor!

Ännu en reklam jag önskar jag kommit på...

Det här tycker jag är en riktigt cool kille!

En kvinnlig statsminister, ja visst!

Många väntar ju på att Sverige skall få en kvinnlig statsminister. Det gör jag också. Jag har min egen favorit - och hon heter inte Mona. Nej, snarare väntar jag mig att mitt yngsta ättelägg skall axla denna mantel. Och jag tror inte att jag kommer att bli besviken. Här är hon, en optimal kombination av skönhet och klokskap. Och det skriver inte jag bara för att jag är mamma! Minns att jag sa det först!

Sluta snyfta över folk som inte är med i a-kassan...

På senare tid har det snyftats en del i media över dem stackarna som inte är med i a-kassan och vilka dramatiska konsekvenser som drabbar dem i finanskrisens spår. Inte 17 är det väl synd om människor som själva gjort ett aktivt val och av snålekonomiska skäl valt att stå utanför a-kassan!?

Äntligen en politisk ledare med lite kvalitet...

Förmodligen tack vare att Alex Voronov befinner sig "over there" kan Eskilstuna-Kuriren idag äntligen stoltsera med en ledare av lite politisk tyngd.  "Reinfeldt imponerar mer" är rubriken på dagens ledare, som inte helt otippat,  konstaterar att stödet för socialdemokraterna går bakåt. Och till yttermera visso konstaterar ledarskribenten (som alltså sannolikt inte är den för tillfället i USA vistandes Alex Voronov) att den svenska regeringen under förhanden varande omständigheter agerat helt korrekt!

Voronov överraskar...

Eskilstuna-Kurirens ledarskribent, Alex Voronov, bevakar USA-valet. Är han nykter eller...? I dagens Eskilstuna-Kuriren påstår han att "USA har mycket att lära oss". Jag hade nog mina teorier om detta tidigare, men Alex var tvungen att åka dit för att bli övertygad!?

Tidningen Folket har vaknat...

Aldrig i mitt liv trodde jag väl att jag skulle förena mig i en råsosses slutsatser. Idag hände detta dock. Dagens ledare i tidningen Folket har rubriken "Mona måste ta nya tag". Det vet jag väl inte precis om jag tycker är nödvändigt. Snarare tycker jag väl att siffrorna går i helt rätt riktning. Men råsossens, Kenneth Jonsgårdens, erkännande av den borgerliga finansministerna slutsater är ljuv musik för ett liberalt öra.

Barack Obamas faster i händelsernas centrum

Den demokratiske presidentkandidaten Barack Obama har hamnat i ett dilemma. Han lär ska ha någon form av halvfaster som vistas i USA utan uppehållstillstånd och tanten som han inte träffat på flera år grävs naturligtvis fram precis lagom till valspurtens riktiga slutfas. Mig förefaller det nog som om några börjar bli desperata på motståndarsidan! Nu tror jag ändå inte jag att fasterns existens kommer att äventyra Obamas seger.

Borsta tänderna, så längde de sitter kvar i munnen!

Min tandläkare har sagt åt mig att jag ska använda eltandborste. Eftersom jag har respekt för henne så följer jag givetvis hennes råd och använder en sådan dagligen. Förutom att den är funktionell så är den riktigt tjusig.Men vem faan har konstruerat förpackningen för reservborstarna? Helt djävla omöjligt att få upp utan våld. Och förresten så gäller inte detta bara förpackningar med tandborstar utan en himla massa andra förpackningar också. Ska det vara på detta viset?


Rösta på Mumari!

Min nye bekantskap på bloghimlen, tyskyngen, har utlyst en omröstning på sin blogg. Eftersom alla former av fusk uppmuntras så hoppas jag att ni som ser detta går in och röstar på Mumari, den enligt mitt tycke mäst värdiga vinnaren! En kvinna som sitter fast i dyngan, i dubbel bemärkelse. Rösta vet jag!


För intimt?

MiML sprang förbi datorn och såg mitt senaste inlägg. Han tycker nu att jag passerat gränsen vad det gäller att avslöja familjeintimiteter.Jag tycker att hans tv-preferenser ändå är ganska oförargliga. Lovar att jag skulle kunna avslöja betydligt djupare familjehemligheter. Nu hotar han i alla fall med att börja göra anonyma inlägg! Watch out! I sammanhanget vill jag dock påpeka att detta absolut INTE är en bild av MiML framför dansbandskampen ej heller från vårt halloweenfirande.


Insnöad på vitt!?

Mitt mål att få ett totalt vitt (alltså vit färg, inte alkoholfritt?) hem går vidare. Jag tror till och med att MiML börjar gilla förändringen. Igår hade jag övertalat honom om att vi (läs jag) skulle måla tv-bänken som är/var en Ikeamöbel i antikbets och han hjälpte faktiskt till att lyfta ner tv:n. När det gick upp för honom att det hela möjligen skulle sluta med att det kunde bli svårt att se på tv under lördagkvällen såg han lätt förtvivlad ut. TV-apparaten stod ju nämligen provisoriskt placerad BAKOM tv-bänken och han ville väl inte missa kvällens avsnitt av dansbandskampen.

Obamas muskler

Karliforniens spektakuläre guvernör, Arnold Schwarzenegger, tycker, inte helt otippat, att  Barack Obama ska förändra sin politik. Men inte nog med det, han har också synpunkter på Obamas yttre och tycker att han behöver shapa till kroppen och har därför bjudit in Obama på träningsläger. Är det den här utvecklingen Arnold ser framför sig för Obamas räkning?


Olika barn...

Alla barn borde naturligtvis få födas kärnfriska. Sån är dock inte den stundtals mycket grymma verkligheten. Idag har jag ägnat en stund åt en annan ny bekantskap i cyberrymden (internet är fantastiskt), en liten Abbe som nu är 3,5 år och född med ett kromosomfel, Catch22. Abbes pappa har en blogg där han beskriver livet med och omkring Abbe. Än en gång slås jag av tanken hur ofta det verkar som att barn som föds med sjukdom eller handikapp faktiskt blir barn till särskilt utvalda föräldrar! Eller så blir man så stark när man måste för att citera Emil i Lönneberga. Jag vet inte vilket. Hur som så ger det hälsosamma perspektiv på tillvaron att ta del av den kamp som många utkämpar varje dag. En oerhörd kontrast till allt ytligt som så många av oss, även ibland jag, ägnar oss alltför mycket åt.

Förutom kromosomfelet är Abbe dessutom född med bara en njure. Nu kan man visserligen leva ganska bra med bara ett sådant organ, förutsatt att allt annat fungerar som det skall. Jag vet, eftersom MiML är en av dem som faktiskt gör det. Eller egentligen har han tre, en som fungerar och två som inte gör det. Man tar nämligen inte bort de disfungerande organen utan man kopplar på ett till. Anledningen till att MiML idag lever ett normalt liv stavas organdonation, kärlek och genrositet från lillebror. Det finns för övrigt drygt 450 personer i Sverige som väntar på att få en ny njure. Om organdonation finns för övrigt mycket att läsa på Donationsrådets hemsida.

Jag vill att fler ska "heja på" Abbe och alla andra barn som det fattas något.


RSS 2.0