Alla Helgons Dag...

Imorgon är det Alla Helgons Dag, den dag då många av oss ägnar en stund till eftertanke och att minnas nära, kära som inte längre är med. Jag gjorde mitt besök på kyrkogården redan idag och pysslade lite om den grav där askan av mina bägge avlidna föräldrar finns. Jag tände ljus också och förhoppningsvis brinner dem fortfarande imorgon. Min mamma dog redan 1996 och har alltså varit borta i drygt 12 år, vilket känns helt ofattfabart! Pappa förra året, men det känns som nyss. Carpe Diem!

Tyskungen, en ny glädjespridare i mitt liv...

En förlupen (?) kommentar på mitt inlägg om Blondinbella (bloggarnas bloggare, företagsledare mm, ni vet...), fick mig att göra lite bekantskap med en betydligt mera tänkvärd författare. Generös som jag är till naturen, så vill jag naturligtvis dela med mig av denna nya bekanskap, Tyskungen, som jag nu lagt till mina favoriter. Håll till godo, nu kör vi... 

Mijailovic JO-anmäler Kumlaanstalten

Väl medveten om att jag den senaste tiden gjort en del inlägg som kan ge intryck av att jag vill se minsta småtjyv inom lås och bom för resten av livet så kan jag ändå inte undgå att reflektera omkring det faktum att Anna Lindhs mördare, Mijailo Mijailovic som sitter fängslad på livstid, anmäler Kumlaanstalten för att han utsatts för livsfara. Jag menar... Ja ni fattar vad jag menar!

Bespara oss Blondinbella i politiken!

Via Expressen har jag idag gjort en helt ny "bekantskap", Blondinbella. Guds gåva till bloggvärlden, om man får tro henne själv. Tidigare har jag bara hört talas om och inte brytt mig om att ta närmare reda på vad detta egentligen handlar om. Nu förtäljde Expressens rubrik att hon minsann fyllt 18 och haft kalas med 400 av sina närmaste vänner på Café Opera så jag tänkte att jag får väl ägna en stund åt detta.  Nu har jag gjort det, men det kommer att ta en stund innan jag kan smälta vad jag har läst. Herregud! En snorunge som såvitt jag kan konstatera inte uträttat minsta lilla nytta, förutom att framhäva sig själv, sin egen förträfflighet och fullkomlighet och som dessutom förbehåller sig rätten att konsekvent fördöma alla som inte ser ut som hon!  Och hon inbillar sig dessutom att valda delar av den svenska småkändisvärlden kommer går på 18-årskalas på Café Opera - FÖR HENNES SKULL? Till yttermera visso utger sig människan för att vara politiskt aktiv. Bevare oss, må hennes politiska karriär stoppas i malpåse tills dess hon vuxit upp. Serverar man barn på Café Opera förresten. Har dem inte hört talas om hur det gick för Tomas Brolin?

Mord i alla sinnen?

Imorse blev jag helt chockad när jag noterade besöksstatistiken på denna blogg. Mitt superkorta inlägg om det mediautrymme som gavs åt en dömd mördare förorsakade tidernas besöksrekord! Dryftade det hela med MiML som raskt drog slutsatsen att just detta sannolikt är förklaringen till varför Efterlyst ger så stort utrymme för detsamma, förmodligen samma effekt på tittarsiffrorna. Vad är det med er därute? Äckligt!


Det vackraste jag vet...

Kommentarer är väl helt överflödiga?


Mördare får mediautrymme!?

I kvällens efterlyst ges en stackars mördare tillfälle att komma till tals. Och inte nog med det hans stackars flickvän får också tillfälle att ge sin syn på charmknutten. "- Kärleken kom som en blixt från en klart himmel", säger nittonåringen, som helt akut förälskade sig i en förmodligen flerfaldig mördare. Alltså, hur puckad får man vara,?

Eskilstuna-Kuriren på McCain-möte!

Ledarskribenten för det lokala husorganet Eskilstuna-Kuriren är på väg till möte med den amerikanske presidentkandidaten, John Mc Cain! Det är ju helt underbart! Från grottekvarnarna i Strängnäs till den riktigt stora världen! Jag tar mig för pannan! Ännu en gång!


Media blåser på så det ryker!

Aftonbladets förstasida och löpsedlar rapporterar att spararna flyr Swedbank! Och vad händer? Jo, naturligtvis, ännu fler människor tar ut sina pengar och så blir löpsedlarna en självuppfyllande profetia!

Det är aldrig för sent att köpa ett rosa band!

I samband med ett besök på Apoteket i lördags (MiML är nässpraymissbrukare) köpte densamme ett rosa band till mig. Och det är inte första gången, han har gjort det förut! Själv har jag inte tyckt att det varit så viktigt att på så väldigt påtagligt sätt visa att jag stöder forskningen när det gäller just bröstcancer. Jag har givit mina bidrag mera i lönndom. Men helt plötsligt kände jag hur viktigt det är att vi visar stöd för denna viktiga gärning. Och idag läser jag i DN att faktiskt nära nio av tio besegrar bröstcancer. Är inte det en underbart positiv nyhet bland alla andra om finanskriser och pseudohändelser som Sarah Palin-dockor?

Vaddå, inte bitter Bodström?

En av sommarens semesterböcker var förre justitieministern, Thomas Bodströms, litterära debut (?). Bland det sämsta jag läst på länge. Skittråkig för att tala ren svenska. Nu har jag förstått jag att min reaktion i hög grad beror på att jag tillhör den svenska kultureliten!? Något överraskande må jag säga. Bodström, som blev sågad vid fotknölarna, hoppar upp igen som en Duracel-kanin och är på igen! Förklaringen till det första nederlaget kommenterar han så här: "- Vad annat var att vänta? Som minister hade jag ständiga konflikter med denna kulturelit." 

Han tillägger "åren som fotbollsproffs har lärt honom att förlora". Jag är ju inte någon fotbollsexpert och kan inte bedöma vilken proffskarriär Bodström som allsvensk spelare i slutet av 80-talet har presterat. Men vad har tiden som justitieminister lärt Bodström? Inte i alla fall någon större insikt i kriminalromanförfattandets vedermödor. Såsom numera tillhörade svensk kulturelit (undrar hur jag ska fira detta kliv på karriärstegen) så blir min slutsats ändå: Lägg ner, Bodström!  Att skriva böcker som fängslar är inte riktigt detsamma som att vara justitieminister som fängslar eller ens som att spela korpfotboll.

Fortsatt make over...

Omstylingen går vidare. Som vanligt gör jag de bästa fynden på Tradera. Senast fyndade jag ett virkat överkast och fem meter väldigt romantiskt tyg. Av det sistnämna använde jag drygt två meter till att klä om "sänggaveln". Alltså det är egentligen ingen riktig gavel, bara en ram som man kan spänna tyg i. Blev själv ganska nöjd med resultatet. Nu måste jag hitta ett sätt att dölja reglagen till sängarna!

Så här såg det ut innan:...och så här ser det ut nu:


Alejandro... igen!

Mera Alejandro!


Alejandro Fuentes Bergström

På tal om ordning och reda, en av mina senaste favoriter. Let me introduce to you...

Förra helgens middag...

Om det möjligen är någon som undrar hur förra helgens middag med några vänner avlöpte så kan jag berätta att det gjorde den. Kl 03.30 på söndagsmorgonen! Det var helt crazy. Först var klockan 23.00 sen plötsligt 03.00. Och detta utan att vi ens hade förflyttat oss från middagsbordet!? Adams mat uppskattades mycket, även om jag hade fått ett anfall av bloody stress när jag skulle ställa in hans potatisgratäng i ugnen för att den bara skulle bli färdiggjord. Han hade nämligen förberett den i en riktigt proffsugn, dvs en som är ca 15 cm bredare än vår standardugn. Efter ett par ögonblick av panik öste jag över gratängen i en form som fick rum i ugnen och gästerna fick i väntan på gratängen stå ut med att ta lite påfyllning av fördrinken. Allt avlöpte mycket väl och kvällen var helt enkelt urtrevlig! Tack kära gäster!

En Sarah Palin-peruk till Halloween kanske?

Världen jublar. Äntligen, kan man skaffa sig en korrekt outfit inför stundande Halloween. En riktig Sarah Palin-peruk! Bättre spöke kan man väl inte drömma om, men drygt 5000 spänn får man dock vara beredd att punga ut. En sak är säker, MiML:s och mitt egen spöke, Berit, skyltdockan i matsalen, får allt krypa in i sin gamla hederliga kostym. Just nu är hon dock tjusigt dressad i vit serveringsmundering. Bilden nedan är från hennes tid som "basen för bygget" under förra årets stamrenovering i huset där vi bor.
 

Dagens dummaste citat!

Detta läste jag i dagens Eskilstuna-Kuriren. "- Den nu styrande moderatledda regeringen har beslutat att ta bort pengarna till plusjobben som finansierade bussvärdarna, för man tyckte att det var viktigare att sänka fastighetsskatten för de som bor i Täby och Danderyd."  Fy 17 så lågt, nog hade väl Eskilstuna kommun, om man tyckte det var viktigt, kunnat skjuta till de kronor som skulle behövas! Nu får kommunen förmodligen ökade kostnader på andra konton. Vän av ordning undrar: Vad prioritererar du, Marie Svensson, som tycker att bussvärdarna är så himla viktiga och bra?
 

Bloggtorka stavas...

...b-u-d-g-e-t, vilket har varit den senaste veckans fokus! De två sista arbetsdagarna denna vecka tillbringade jag dessutom på vårt regionkontor i Linköping. Means en natt på hotell. Mitt förhållande till hotellnätter är lite kluvet. Scandic Hotel City i Linköping bjuder i varje fall på väldigt sköna kuddar. Sen tycker jag det är skitjobbigt att rigga mig för hotellfrukost. När tillfälle ges brukar jag föredra att inta densamma på hotellrummet. Iklädd pyamas! Det är lyx!

Den påklädde kocken!

MiML och jag har bjudit hem några vänner på middag imorgon. Som av en händelse har vi en alldeles egen huskock. Adam, yngste son till MiML är här ikväll och förbereder middagen. Så här ser det ut just nu i vårt kök, men jag är helt förvissad om att imorgon kväll kommer allt att vara helt perfekt.

                   

Allt emedan MiML och Mia, sonhustrun, sitter vid barbänken och beundrar kreativiteten!Nu håller vi tummarna för att det blir en lyckad middag imorgon kväll. Varmt välkomna alla gäster!

Det här blir hur spännande som helst!

Bonde söker fru?

Snart skall jag bänka mig framför TV:n för att kolla in programmet "Bonde söker fru". I kvällens avsnitt är "gaybonden" (vilket djävla uttryck, inte mitt dock), Peter Gustafson, ett av de stora dragplåstren. Men ursäkta mig, TV4! Inte fan vill han ha en fru. Varför kallar ni inte programmet "Bonde söker partner" ? Vad är det för dålig dubbelmoral, låter ni Peter vara med bara för att öka tittarsiffrorna? Jag hoppas i alla fall att programmet skall hjälpa Peter att hitta någon schysst kille som han vill tillbringa resten av sitt liv med.

Mediakåt men ändå svår att nå av media!?

Det senaste stjärnskottet på blogghimlen, Blondinbella (jag vägrar länka här) uppges ha snuvat ett gäng entusiastiska studenter på deras affärsidé. Håller inte för otroligt att det är sant. Alltså, det har både stått i Eskilstuna-Kuriren, Tidningen Folket och Aftonbladet! Skitlågt, enligt min mening men det mest överraskande tycker jag nog ändå är att en så mediakåt ung dam som till varje pris tycks vilja exponera sig och dessutom tjäna pengar på detta, när det kommer till kritan kan nås av reportrar. Samtliga tre artiklar jag läst avslutas med just detta "-vi har sökt Blondinbella för en kommentar, men inte fått kontakt med henne." Man tar sig för pannan.

Margareta Winberg byter åsikter när hon byter land...

I kvällens duell deklarerade Mona Sahlin att hon är beredd att avskaffa skatteavdraget för hushållsnära tjänster. Jag råkade idag se en intervju med Monas kompis Margareta Winberg, som under sin tid som Sveriges Ambassadör i Brasilien tyckte att det var helt ok att någon annan strök hennes tvätt. "Men vi hade en annan relation, de var mina medarbetare/vänner" förklarade Winberg. Annan relation än vaddå? Tiden går framåt, inte bakåt! Ett jobb är väl ett jobb oavsett i vilken världsdel det utförs. Ska det vara så jävla svårt att respektera riktiga jobb, som t ex hushållsarbete, bara för att de utförs i Sverige???

Sahlin ./. Reinfeldt et v v....

Enligt Aftonbladet är detta ställningen i debatten mellan Sahlin och Reinfeldt i Duell i "Rakt på med K-G Bergström" i SVT2 :
Reinfeldt (62.4 %)
Sahlin (34.2 %)


Mona Sahlin har uppenbarligen inte lyckats övertyga någon om hur förra veckans klavertramp var möjligt, dvs när hon först konstaterade att hon och Maria var ett par och sen på något sätt tvingades att med armbågen bjuda in Lasse Liten. Överkörd? Inte Mona inte. En sådan tanks finns väl inte! Nej Mona dyker alltid, som en av vält överkört Jan Långben, upp igen, skakar lite på sig och kroppen ser med ens helt oskadd ut. Själv medger hon att hon möjligen var lite (?) luddig och blev missförstådd. Liite mera stake borde man kanske kunna förvänta sig av den som hoppas bli landets första kvinnliga statsminister (s).

Christine Schürrer fick livstid, Expressens reporter får inte Stora Journalistpriset!

Känner att jag löper en risk att anklagas för att ha utvecklat mig till en redig rättshaverist, men det må vara. Vissa saker berör mig mer, andra mindre! Inte helt oväntat dömdes idag arbogamörderskan, Max och Sagas banekvinna,  Christine Schürrer , till svensk lags strängaste straff.  Lite för lindrigt enligt min mening. Tack och lov har människan konstaterats vara frisk !? Vilket hon naturligtvis inte är. Ingen frisk människa begår ett så ofattbart grymt brott som att ta två oskyldiga barns liv! Expressens reporter  däremot kommer knappast att kvalificera sig ens till minsta lilla lokala reporterutmärkelse. Vilken total avsaknad av förberedelse! Den absolut sämsta intervjun jag hört på mången god dag! Snälla Expressen, var det nödvändigt att skicka en PRAO-elev på en så känslosam intervju?

MiML-tjänsteresa = kreativ helg!

Tror jag borde prata med någon terapeut om fenomenet, men varje gång MiML ska ut på tjänsteresa så börjar jag planera diverse olika förändringsprojekt i hemmet. Denna helg har därvidlag inte skiljt sig från andra. Knappt hade han, MiML alltså, satt sig i taxin till Arlanda förrän jag var på väg att hoppa i målarkläderna när jag fick ett sms från två vänner. "Vi sitter på Grappa...." Yours truly är ju inte sen att nappa. "Vill ni ha sällskap?". Ja, det ville dem. Eftersom dessa två killar är bland de trevligaste och bästa människor jag vet så gjorde jag så klart uppehöll i målningsplanerna och drog ner till Grappa (2 minuters promenad) för ett (?) glas vitt tillsammans med Urban och Johan. Efter en kort stund dök vännen Irja, nybliven hotelldirektör, också upp. Stämningen var verkligen på topp i en dryg timma innan Urban och Johan rusade för att ta 5-bussen hem till spenaten och jag tillbaka till målningen. Sånt borde man göra oftare!

Väl hemma körde jag raskt igång och det blev inte natti-natti förrän långt efter midnatt. MiML kommer som vanligt inte att känna igen sig/inte märka någonting förrän jag förklarar. Den här gången var det sovrummet som stod på tur. Ek skulle bytas mot vitt.  Så här blev resultatet....
         

Kameran ljuger inte säger MiML, men om bilderna ser ut som skit så är verkligheten desto bättre!

Däremellan har det hunnits med ett  varv på Åhléns och Hemtex, på det förstnämna inhandlades en sängkappa som jag kände ett absolut akut behov av, ett snabbt besök hos gravida sonhustrun Mia och ett par omgångar i tvättstugan. Den stora, stora nackdelen med att bo i hyreslägenhet är att man, om man inte vill ha tvätt hängande i badrummet, måste dela tvättstuga med ett gäng andra. Alltså, man får numera ta de tider man får. Och jag vägrar tvätt i badrummet!!! Till yttermera visso har jag dessutom informerats om att min blogg under dagen fått schavottera på socialdemokratiskt förtroenderåd i  Hälleforsnäs! Jag vet inte riktigt hur jag ska förhålla mig till detta faktum, men efter att ha funderat en stund så har jag bestämt mig för att ta det som en komplimang. De kan väl inta ha så kul på sina förtroenderåd så om jag på något sätt kan bidra till att höja stämningen så må det väl vara hänt. 

Avslutar med en bild på familjens, dvs MiML:s och mitt, matrum där den vackra spetsduken genomgått en tvagning inför kommande helgs middag med ett gäng förhoppningsvis glada (??) vänner.  Man vet ju förresten inte med Kari, med tanke på att MiML kommer att vara hemma. Hoppas dem kommer att kunna hålla sams den här gången! 
 På lördag kommer det förhoppningsvis inte att vara lika tomt på bordet. Välkomna förresten!

Sarah Palin - ett amerikanskt föredöme

Alaskas justitieutskott har konstaterat att Sarah Palin missbrukade sin ställning när hon utövade påtryckningar för att få en polis avskedad när hon var guvernör i Alaska. Det hade man ju verkligen inte kunnat ana! Hon som verkar såå präktig!

Idol?

Ett tv-program jag aldrig tittar på borde jag naturligtvis inte ha åsikter om. För mig räcker det med att läsa valda delar av vad som skrivs om detsamma. Själva namnet på programmet, Idol, är för mig något positivt, men innehållet däremot verkar i huvudsak handla om att håna och trycka ner. Förlåt mig  Annika R, jag gillar dig ändå och vet att det är nyttigt att lära sig att både ge och ta kritik! Men vad i helvete är det för nytta med att håna människor inför både live-publik och svenska folket i TV-soffan? Och vad är det för mekanism som gör att normala, trevliga och till synes intelligenta varelser utsätter sig själva för detta?

Carola eller Agneta Fältskog?

Enligt den vanligtvis välunderrättade (?) Expressen, så ska Carola göra comeback!? OK, men var har hon varit då? På konfirmationsläger eller....? En ny skiva med Agneta Fältskog, det kallar jag comeback!

Tito Beltran inom lås och bom!

Rättvisan har segrat och Cirkus Beltran har rullat klart . Cirkusapan själv är placerad inom lås och bom och den stackars hustrun är chockad. Kanske dags att vakna?

Även norrmännen har de politiker de förtjänar...

Den norska socialdemokraten Saera Khan har påträffats med fingrarna i syltburken. Hon har ringt 793 samtal till spåkvinnor. Och telefonräkningen på 50 000 betalats av de norska skattebetalarna. Ja, har man inga egna drömmar så får man låna någon annans.

Det behövs fler palliativa enheter - inte färre!

Enligt SVT kom ju beskedet om stora sparkrav och bland annat försvinner en vårdavdelning i Nyköping som tar hand om patienter som vårdas i livets slutskede. Nu skall det istället satsas på att dessa sjuka skall vårdas i sina hem. Med all respekt för att Sörmlands Landsting behöver spara, men uppenbarligen har ingen av de styrande i det sörmländska landstinget haft "förmånen" att vårda en ensam, dödsjuk nära anhörig i hemmet! Det har jag, så jag vet vad jag talar om! Ett förslag/beslut som ligger långt under värdighetsnivån. Vet hut!

Ronja och Birk, släng er i väggen! Nu hoppar Ann Berglund!

Ann Berglund har gått med i moderaterna. Den utfrusna vänsterpolitikern blev partimedlem i helgen. - Moderaterna passar mig eftersom det är ett parti där det är högt i tak, säger Ann Berglund, allt enligt Eskilstuna-Kuriren. Ett hopp som med råge överträffar Ronja Röverdotters och Birk Borkasons hopp över helvetesgapet. Visst kan man stundom ha sympatier som omfattar även politiska motståndare.  Yours truly har t ex en gång faktiskt kryssat en socialdemokrat i kommunalvalet, och det skäms jag inte för. Han hade förtjänat det och det tycker nog de flesta utom Alex Voronov. Kan eventuellt till och med tänka mig att göra det igen, beroende på hur partikamraterna sköter sig, så det så. Men ett/de hopp som Ann Berglund gjort tyder mera på att hennes främsta drivkraft är att få en position som ger ett bra arvode. Prostitution är ett annat ord som dyker upp på min näthinna.

Håll i hatten, nu måste jag bara göra några politiska inlägg...

Det har kanske varit lite sparsamt med politiska reflektioner på sistone, men de senaste dagarna har det hänt en del som jag finner värt att kommentera. Håll i dig ASW nu åker vi!

Livstid för Anders Eklund

Ära vare Gud i höjden, Anders Eklund, som enligt min mening måste vara en av modern tids mest sjuka, har befunnits frisk och skall sona sina brott genom livstids fängelse. Jag vet att jag är väldigt kategorisk, utsäkta mig Gud fader, men må du ruttna i fängelset Anders Eklund.

Är det ok att blogga på jobbet?

Nej, tänk det tycker jag faktiskt inte! Många av Aftonbladets läsare är av en annan uppfattning. Jag tycker att på jobbet jobbar man, fikaraster, äpple- och rökpauser är ok, men blogga? Nej, det är en fritidssysselsättning förutsatt att man inte bloggar i tjänsten!

Stormvarning och Mälarbåten...

Får väl erkänna att jag är lite, lite avundsjuk på ett gäng människor som just nu befinner sig på Ålands Hav/Östersjön. En stor del av både Eskilstunas och Västerås näringliv samlade på en och samma båt och med ett digert program. Personligen har jag deltagit ett antal gånger, medan den hette Eskilstunabåten, men av olika skäl har det blivit mindre angeläget på senare år. Hoppas många knyter många bra kontakter! Mera kontakter och nätverk är aldrig fel!

Idag gratulerar vi Jenny!

Jenny är ett kvinnonamn och är en engelsk kortform av Johanna och en smekform av Jane, med betydelsen Gud har förbarmat sig. Kan även vara en smeknamnsform för Jennifer. Namnet har använts i Sverige sedan 1767.
Jenny var en av kometerna på namntoppen under 1980-talet. Därefter har trenden vänt neråt. 31 december 2005 fanns det totalt 47 245 personer i Sverige med namnet, varav 31 390 med det som tilltalsnamn. År 2003 fick 393 flickor namnet, varav 102 fick det som tilltalsnamn.


Idag finns det 47 232 kvinnor som har förnamnet Jenny . Av dessa har 31 064 namnet Jenny som tilltalsnamn/förstanamn. En av dem är min Jenny, som härmed gratuleras på namnsdagen!


Kanelbullens dag

Idag lär det vara kanelbullens dag. Vilketn underlig idé, måste vara bagerinäringens påfund. Häromdagen läste jag att det var trafiknykterhetens dag!? Och, övriga 364 dagar? Tankarna bakom just trafiknykterhetens dag är dock ädla. Att minnas och hedra dem som förolyckats i trafiken på grund av idioters framfart. Men benämningen av dagen kunde väl varit mera passande.

Datainspektionen, ett hot mot trygghet och säkerhet!

Datainspektionen har kommit fram till att man inte anser att det är förenligt svensk lag att ha övervakningskameror på våra skolor. Det anses kränkande mot den personliga integriteten. Jag har sagt det förr, och jag säger det igen. Har man inget att dölja så har man inget att frukta. Trams, datainspektionen! Trygghet och säkerhet är viktigare! Uppenbarligen är ungdomarna själva klokare än datainspektionen.

Vem bryr sig och varför?

Några sjuka kommentarer som blivit borttagna av mig gav mig anledning att reflektera en smula. Hittade en klok ung dam som gjort detsamma. Så här skriver Emma:

Jag stör knappast ditt liv genom att skriva om mitt, sen att du inte vill dela med dig av dina erfarenheter, tips, ideér, skämt etc med omvärlden för att du är snål, är ju inte mitt problem. Ironin med detta är att ni kan knappast opponera er detta inlägg för det betyder ju att ni är inne och läser mitt patetiska, löjliga blogginlägg.

Visst är hon smart, Emma?


Civilkurage, framgångsfaktor och bristvara!

För ett antal år sedan var jag på första utvecklingssamtalet i högstadiet med mellanbarnet, sonen David. Klassföreståndaren, en mycket trevlig kvinna, inledde med att säga:  "-Nu David, kommer jag att säga något som du förmodligen inte kommer att förstå, men som kommer att göra din mamma stolt. Du har civilkurage." David såg mycket riktigt ut som en fågelholk, medan jag hade jämt göra med att hålla masken alltemedan jag höll på att spricka av stolthet. Jag, som under mina tre barns uppväxt varit mycket mer frånvarande än närvarande och ägnat mycket, kanske alltför mycket, tid åt att som jag trodde "förbättra världen" ur ett kommunalpolitiskt perspektiv, har begåvats med tre barn som inte tack vare utan mera trots mig utvecklats till föredömliga individer.  Något jag kom att tänka på under kvällens Efterlyst där det  verkligen visades prov på civilkurage. Föredömligt. Och hur i helvete kan ett gäng på ca 20 killar ge sig på en ensam tjej? Och till och med fortsätta sparka henne i ansiktet när hennes tillstånd har övergått till medvetslöshet? Vad Sverige behöver är bland annat mer civilkurage!


Motvalskärring till EU-parlamentet!?

Mona Sahlin fortsätter att rensa och förbereder sig (förutom sin egen omstyling, ni har väl noterat att hon antar en alltmer presidentlämplig look, håret började hon ju låta växa redan på natten efter partiledarvalet!) på val 2010. Nu skall Marita Ulvskog "gå vidare i karriären".  Skitsmart Sahlin, ännu en hotbild borta! Trist bara att EU-parlamentet skall behöva fungera som en avstjälpningsplats för överblivna, oönskade partikamrater. Som till yttermera visso dessutom är emot själva idén med EU! Ofattbart! Vem Mona föredrar att ha som ryggkliare är mig fullständigt egalt, men jag skulle hellre se EU-parlamentet bestående av människor som vill något med Europa, inte sådana som egentligen är emot själva idén och dessutom får snuskigt bra betalt för att delta!

RSS 2.0