Blåst på Tradera?

Jag erkänner gärna att jag är något av en Tradera-missbrukare. Så gott som dagligen gör jag något besök, ibland (?) köper jag något och ibland säljer jag något. De flesta affärer jag har gjort har varit både snabba och bra. Framförallt betalar jag med blixtens hastighet. För ett par veckor sedan handlade jag en grej som jag helt enligt min princip betalade bums. Grejen är ju att när man väl har handlat så börjar man ju vänta för att kunna använda eller placera det man köpt. Nu är jag rädd att jag har gått på en mina i alla fall, har jag mailat ett par gånger utan reaktion. Idag tog jag en närmare koll och upptäcker att säljaren blivit avstängd från Tradera!! Fan vad trött jag blir. Efter ett par samtal fick jag i alla fall kontakt så nu har jag informerat damen, vars alias på Tradera är "5ifamiljen" och som jag avråder alla ifrån att göra affärer med, att om inte ramarna jag köpt dyker upp med posten på måndag så kommer lilla jag att skicka in en ansökan om betalningsföreläggande till kronofogdemyndigheten. Detta är inte ett hot utan bara ren information. Och nu vet jag för övrigt att Sofia kommer att försöka tillrättavisa mamma. Do not!


Guif vann första hemmamatchen...

Ett riktigt killgäng, MiML tillsammans med söner och sonsöner, bevistade dagens första hemmamatch för hemmalaget, IF Guif. Med ett sådant tungt inslag i hemmaklacken kunde det naturligtvis inte bli annat än seger för favoriterna! Grattis säger vi! Själv fick jag "hoppa" jympan eftersom systeryster med sambo dök upp. Nu tar jag nya tag i veckan!

Du mormor...Samuel inleder ofta sitt tilltal till mig med "-Du mormor..." Varje gång blir jag lika varm inombords. "Du mormor..." är de vackraste ord jag vet. Efter att ha härbärgerat äldsta dottern med sina två prinsar känner jag mig väldigt tillfreds med helgen! Visst är texten på baksidan av hans t-shirt (som moster Sofia köpt) helt fantastisk!

Så här ser tre fjärdedelar av familjen ut (pappa, som hade jour, fick stanna hemma :( )


Gert Fylking - gör en pudel!

Nu har jag tagit tagit i saken - ännu en gång. Konditionen alltså. Jag gjorde min debut hos Friskis&Svettis 1993 och gick raskt från nästan ingenting till att bli en av de flitigaste på jympagolvet. Efter tre år hade jag till och med skaffat lite tvättbräda på magen. Ingen tror väl på det idag, men jag har bildbevis! De senaste åren har jag slarvat rejält, men vid varje terminsstart tagit ny sats. "Jag har inte tid" är naturligtvis det vanligaste argumentet för att inte ta mig ner i Friskishuset. Ett väldigt dåligt argument, jag vet! Tid är ju det enda som är rättvist fördelat här på jorden. Alla har fått 24 tim/dygn. Något som hälsoinspiratören från Previa nogsamt påpekade på företagets kickoff förra veckan. Fast jag tror att hon har snott det från mig, jag har själv använt uttrycket i åratal. På andra än mig själv då. Att MiML och jag sedan sex år tillbaka faktiskt bor i samma hus som Friskis&Svettis gör naturligtvis argumentet ännu mera ihåligt! Fattar ni? Jag behöver knappt gå utomhus. Ut genom entrén, 8-10 m till höger och jag är framme! I morse hörde jag förresten att Gert Fylking i RixMorgonZoo öste värsta gallan över min förening. Han dissade F&S och påstod att det drevs som en stiftelse som skickade vinsten till Holland!? Nu är den gode Fylking riktigt ute och cyklar. Friskis&Svettis är faktiskt en ideell idrottsförening! Och inte någon dålig förening heller, en förening som förra året hade 442 818 medlemmar, varav jag är en! Gert Fylking, be om ursäkt och gå hem och gör din läxa!

Mormor på distans eller mormor distanserad....??

Det här känns inte riktigt bra! Jag är ju inte bara mamma, jag är mormor också. Jag hade en plan att jag skulle köpa mitt yngsta barnbarn en gåstol. Han närmar sig raskt sexmånaderssträcket och enligt hans mamma, tillika min äldsta dotter, så tillbringar han alltmer tid med att ligga på golvet och göra situps. Grabben vill såklart ha lite utsikter! För en tid sedan så informerade jag dotterna att jag minsann hade för avsikt att köpa gossen en gåstol. Sådana tingestar kan understundom underlätta tillvaron för små barn som gör situps! Inte har jag kommit till skott med det heller! Vad är det för fel på mig som ägnar all vaken tid åt att bara jobba och jobba? Idag tog jag i alla fall äntligen tag i saken! Och vad blev det? Jo, jag hittade en webbaffär, beställde över nätet med betalkort, leverantören levererar och dottern får ta en avi och packa in två barn och bege sig till ett postkontor! Sjukt eller? Hur som, Simon, mormor älskar dig och önskar dig (och så klart din mamma) all lycka med gåstolen!


Bisarr och djävligt irriterande humor, Schulman...

Walter Kurtsson, som jag  noterat bland mina humorlänkar i rubrikraden, är en barnlek i jämförelse med sina betydligt elakare kollegor, Tusen Apor, som jag under stundom brukar frossa i., så jävla elaka så det finns inte. Ändå fnissar jag!?  Här bjuder jag på ett smakprov.


Bantningstips??

Innan jag visste ordet av hade MiML och jag bokat in en resa till varmare trakter över jul och nyår! Något vi pratat om en längre tid. Ett tungt vägande skäl är att alla våra stackars barn varje år har ett himla bestyr med att flänga runt hos mammor, pappor, plastpappor och plastmammor! Vår "tilldelning" av julfirande brukar antingen vara juldagen eller annandag jul och varje år är det ett puzzel för att få alla på plats. Vi mjukade lite förra året/i år med att vara borta över nyår. Nu tar vi ett steg till och blir borta över både jul och nyår! Sharm el Sheik, here we come! Vi åker 20/12 och kommer hem ett år senare :). Eller i alla fall den 3/1 2009! Nu började jag ju direkt fundera över formen, alltså kroppen. Idag har varit på det första jympapasset på evigheter och nu känner jag att detta måste styras upp. MiML hittade mycket snabbt en lösning. -Jag såg att du hade "första hjälpen" i badrummet, kommenterade han. Jag såg förmodligen ut som en fågelholk, för han fortsatte: - Vet du inte vad du har i badrummet? Jo, det trodde jag att jag hade koll på. Döm om min förvåning när han gick till mitt badrum och kom tillbaka med denna !?


...varför tänkte jag inte på den? Nu är det ju bara att byta ut duschtvålen! Nu gäller det bara att övertyga Systeryster om att följa med!!

Kvinnor kan!

Återkommen och något utvilad efter två dagars kickoff som blev en mycket lyckad aktivitet. Inte minst uppskattades det avslutande kanotracet dag 1. Två av mina kvinnliga kollegor visade sig fenomenala paddlare. Glöden går inte att ta miste på!Dessutom visade en annan av mina kvinnliga arbetskamrater upp en överraskande talang när det gäller bågskytte! Kolla vilken vinkel!Själv har jag avslutat denna eftermiddag med att sätta upp en tavellist. Med hjälp av borrmaskin och tumstock blev detta resultatet (är inte helt nöjd och vid nästa besök av sonen kommer jag garanterat att få bakläxa). Nu ska här inte placeras några tunga saker alls, så det får duga tills vidare...


Skärpan tillbaka?

Nu jäklar fick jag till en profilbild med hyfsad skärpa. Bara så ni inte ska missa några rynkor eller gråa hårstrån :)

Skärpan tillbaka?

Nu jäklar fick jag till en profilbild med hyfsad skärpa. Bara så ni inte ska missa några rynkor eller gråa hårstrån :)

Laddat för kickoff

Imorgon bär det iväg. Hela firman ska på kickoff. Visst är det roligt att jobba i en expanderande organisation, men när antalet deltagare på företagets årliga kickoff fördubblats i förhållande till första gången för sex år sedan så är det förenat med en hel del nya utmaningar. För det första gäller det ju att hitta en anläggning där vi får rum allihop. I år bär det iväg till Solbacka. Det blir något av en favorit i repris för det var där vi var första gången för sex år sedan. När jag tänker på det hela så upptäcker jag att jag har utvecklats till något av företagets egen Bindefeldt. Många tillställningar är det som jag har hunnit styra upp under de snart sju år jag har varit i företaget. Den första var nog den största utmaningen. Jag hade väl jobbat i en vecka när jag fick veta att jag förväntades ordna den första gemensamma julfesten någonsin i företagets drygt 40-åriga historia! Jisses vilket bryderi. Och inte kände jag knappt någon av mina kollegor heller så jag hade absolut ingen aning om vad dem tålde. Men vilken succé det blev! Chefen ringde mig kl 7 på morgonen dagen efter och var lyrisk. Det levde jag på länge. På den vägen har det varit och kollegornas förväntningar stiger efter varje lyckad tillställning. Så det gäller att leverera.

En grej jag är barnsligt förtjust i är överraskningar, och eftersom förmodligen ingen av mina kollegor kommer att läsa detta blogginlägg så kan jag avslöja att en av de stora behållningarna nog kommer att bli Annika R Malmberg på fredag eftermiddag. En otroligt inspirerande kvinna som jag själv haft förmånen att lyssna på en gång tidigare. Men om detta vet kollegorna nix! Hoppas de blir nöjda och får massor med sig hem.

Ett annat år hade vi en riktig överraskningssuccé som jag varmt kan rekommendera den som eventuellt går i kickoff-tankar eller liknande. En riktig "galning" som heter Erik Rolfhamre, en skådespelare som kallar sig Monologmakaren, men nog är mest känd för svenska folket från Lidl-reklamen på TV. Han uppträder som helt otroliga figurer och den konferensdeltagare som inte vet något annat ägnar förmodligen de första 10 minuterna åt att fundera om företagsledningen har blivit skvatt galen. Erik blev ett oförglömligt minne!

Underhållningen imorgon kväll kommer nog inte heller att gå av för hackor! En enmansorkester som om man får tro ryktet låter som ett helt band.

En del av morgondagen kommer tillbringas utomhus. Är det teambuilding så är det. Oavsett väder. Själv har jag laddat med både gummistövlar och nyinköpt regnhatt! Nu måste det packas!

Extreme makeover, det börjar arta sig!

Frånvaron av blogginlägg den senaste veckan har sin förklaring. Omstylingsprojektet har tagit mycket kraft. Leveransen från Ikea anlände planenligt, men jakten på monteringsservice drog ut på tiden. Seniorjobb, som jag till slut fick kontakt med kanske lovade lite mera än de kunde hålla. Jag fick ägna flera timmar åt att demontera sådant som de monterat fel! Ikväll börjar det trots allt kännas som hyfsat klart. Flera biler finns på siten miniredning. En uppenbar konsekvens av det eviga skruvandet är att min rygg värker som f-n!  Så här blev det:
Omstylad = äldre=sämre upplösning?

Någon besökare kan eventuellt ha noterat att profilbilden har uppdaterats. Uppdaterats är i sammanhanget kanske ett inte helt korrekt begrepp. Den nuvarande bilden, som också har avsevärt sämre upplösning är ca 6 år färskare än den förra. Vilket möjligen förklarar det ökade antalet gråa hårstrån! Kameran ljuger inte säger MiML upplyftande när jag stundom beklagar mig över ett och annat foto...Ack nej, så är det nog.

Omstyling pågår...

De platta paketen från Ikea anlände till slut sent på eftermiddagen. 450 kg! Har ägnat en stund åt att spana in presumtiva montörer och efter att ha fått en prisindikation bestämde sig yours truely för att "jag kan själv". I alla fall lite. Tog mig an den minsta och till synes enklaste möbeln. En liten kommod. Och tro det eller ej, utan några som helst missöden fick jag ihop tingesten! Allt emedan två till hushållet hörande söner fraktade bort det sista av den numerade utdömda inredningen.

Nu har jag fått span på verkliga proffs. Med lite tur så kan lösningen på mina/våra problem mycket väl finnas här
Håll tummarna!

Vad gör mig sjuk?

Har känt mig lite halvkrasslig på sistone och skyllt på någon form av begynnande höstförkylning. Dagens stora nyhet klarar ut alla frågetecken. För lite beröm! Hördu Anders? Han heter så, min chef. Å andra sidan när jag tänker efter så tycker jag nog att han också sett lite blek ut. Det kanske fungerar åt andra hållet också. Måste testas.


Regler för hur man skriver mail...

Frågorna som många förmodligen legat vakna och funderat på har nu fått sina svar. Nu vet vi hur man inleder och avslutar sina mail. För egen del fick jag ju en rejäl tillrättavisning. Av ren lättja (?) har jag tagit mig före att avsluta med Mvh! Helt fel enligt experterna. Självklart kommer jag att ta detta påpekande ad notam. Inga fler förkortningar här alltså.

Med vänlig hälsning/Anitha

RSS 2.0