Mors dagar...

Idag är det, enligt den svenska almanackan, Mors dag. Stackars de mödrar som bara har en dag per år. Jag är oerhört lyckligt lottad. Med barn som mina är det Mors Dag varje dag. Hela året. Det är fantastiskt. Jag älskar er, mina underbara barn!

Ta pension Clark Olofsson!

En av Sveriges mest ökända kriminella, Clark Olofsson 62, Clark Olofsson, som nu tydligen av någon anledning heter Daniel Demuynck, har än en gång hamnat på löpsedlarna. Nu åtalad för bl a grovt narkotikabrott. Man måste säga att, med undantag för ett kort snedsteg på Journalisthögskolan, den mannen  verkligen har gått långt och varit trogen sin "karriärbana". Ständigt uppmärksammad och omhuldad av media. Är det inte dags att "pensionera" Olofsson/Demuynck?

Ett litet rött paket...

Nja, så värst litet var det inte. Och definitivt inte rött. Inte ens ett. Utan två. Inte mindre än två avier låg på hallgolvet och väntade bland veckans tidningar och reklam när vi äntrade hemmet igår kväll. På eftermiddagen ilade jag till Pressbyrån, alias Posten, för att hämta ut dem. Jag har stor förståelse för att inte så många av er därute uppskattade innehållet i det större paketet, möjligen med undantag då från min byggnadsminnesvårdsvän, Andreas Besterman. Det innehöll nämligen såpa. Och inte vilken såpa som helst, utan linoljesåpa från Gysinge! Vårt nya hem är nämligen inrett med skurgolv, så här duger endast det bästa! Allt enligt nämnde Andreas.

Det andra paketet var platt och innehöll mitt senaste Tradera-fynd. Två underbart vackra virkade insynsskydd. Nödvändigheter i vårt nya hem, där fönstren (med skottsäkert glas!) ut mot gatan är placerade ca 1 m över trottoaren. Visst är dem vackra och visst var det ett fynd, under 100 kr för båda! Och vilket hantverk sen!

  Nu väntar jag ivrigt på nästa leverans, en supervacker fönsterskärm. Kanske inte riktigt samma fynd, här fick jag punga ut med tresiffrigt belopp som börjar på 8, men det var det värt. Blev snuvad på en liknande för någon dryg vecka sedan, så denna gång hade jag laddat rejält.


Åter från den gröna ön...

En vecka i Dublin är alldeles tillräckligt. Särskilt som vi råkade hamna där under regnperioden. Enligt en av våra guider regnar det aldrig på Irland. Utom just under regnperioden som kan vara upp till 14 månader. Man tackar. Hur som så fick vi tillfälle att söka skydd från regnet på allehanda utskänkningsställen. T ex detta, vilket det tog oss inte mindre än tre dagar att finna, The Stags Head. Inte konstigt, gränden från huvudgatan var väl så där 1 m bred!

Ett riktigt mysigt ställe, tack för tipset Rolle!

Under en utflykt "to the countryside", Powerscourt House, fick jag en ny kär (?) vän. I alla fall visade han/hon ett visst intresse för min lunch. Den var verkligen god, men jag vägrade bestämt dela med mig!

           

Vid Powerscourt finns för övrigt en "fancy" golfbana där man för tillfället, om man är en "early bird", kan slå några bollar och sedan äta lunch för bara 79 euro! Normalt pris för en (!) golfrunda sades vara 250 euro!! Vi räknade nog ihop gubbar, ja det vara bara gubbar, för sådär 100 000 spänn!Självklart besökte vi också de stora turistmagneterna, Guinness och Jamesons. På det sistnämnda stället fick vi hälsa på den verklige trotjänaren, katten Smittys, som under sin glans dagar smaskade i sig så där 20 råttor om dagen. Även om han fortfarande ser lite uppkäftig ut så är han numera ganska harmlös. I själva verket rör han sig inte alls...
 Lön för mödan på 7:e våningen!            

En som numera inte rör sig så mycket är James Joyce, men den här kopian gjorde det varannan minut ungefär....

 

Förutom då att vi råkade hamna i Dublin just under regnperioden så kändes det nog ändå som att några dagar hade räckt.

Dublin, here we come...

Här skall jag och MiML tillbringa den närmaste veckan, vill ni gratulera får ni dyka upp.

      

...annars hörs vi i nästa vecka. Var rädda om er!

Jag har inte lagt av...

... men den riktiga inspirationen vill inte riktigt infinna sig. Det är mycket nu. På måndag åker vi till Dublin, vilket skall bli spännande. Det blir mitt första besök där. MiML fyller år. Jämna. Med en nolla på slutet. Att vi skulle resa bort bestämdes långt före jul och med tanke på hur saker och ting utvecklat sig är jag glad att vi inte skall ha kalas. Hemmet är upp och ner. Jag är upp och ner. Mycket hänger givetvis samman med den förestående flytten. Vilken jag hävdar är mycket nära förestående, medan MiML lika bestämt påstår att "det är ju flera veckor dit". Jag känner att paniken är nära. Att vi gjort oss av med ett antal möbler, minst 7 svarta sopsäckar med allehanda textilier, 2 bärkassar med böcker, lådor med ditten och datten etc, märks ännu inte ett dugg!

Vi gratulerar Guif till en ärofylld silvermedalj!

Att handbollslaget Guif skulle ta sig till slutspel var nog inte oväntat, men att killarna skulle klara sig så långt som till final det var mera otippat. Nu gjorde dom det och i lördags gick den av stapeln i en till brädden fylld Globen-arena. Även om grabbarna kämpade stenhårt matchen igenom så räckte det den här gången inte till seger, vilket så klart är urtråkigt. Men så är det. I en final så kan det bara vara en som vinner och den andra kommer tvåa! Alltså den som inte vinner finalmatchen är för attan inte någon förlorare! Silver är dessutom i mitt tycke faktiskt vackrare än guld, eller vitt guld är också helt ok förresten. Vi är otroligt många trogna Guif-fans som är förbaskat stolta idag. Hade det blivit guld hade vi förmodligen blivit helt huliganliknande outhärdliga. Men frågan är nu vem som är mest besviken över den sk förlusten. Kanske någon av våra två lokala tidningar som in i det sista blåste på förväntningarna med extra sidor hit och extra sidor dit. Varenda kotte som på minsta sätt kunde anses ha koppling till laget vändes det och vreds på. Jag misstänker på intet sätt att man hade något annat syfte med detta än djupa och ärliga ambitioner att på ett objektivt sätt skildra handbollens betydelse för Eskilstuna. Tror inte på något sätt att det hade med annonsintäkter att göra. En viss framgång hade denna form av blåslampa, det bidrog t ex säkert till att öka antalet rödklädda i Globen i lördags. 

Lite ledsen blir jag när jag läser om hur man i dagens nummer av Eskilstuna-Kuriren rapporterar om lagets hemkomst på söndagen i termer som att de kom tillsammans med "närmast sörjande"....

Mitt förhållande till journalister är ibland komplicerat...


Två minus = ett plus!

På dagens minuslista: 1)  MiML är bortrest och på grund av den förestående flytten ligger alla mina projekt nere just nu. Det är ju liksom ingen idé, jag har ju redan börjat flytta! 2) Vart tog våren vägen? Idag har jag passerat det värsta regnovädret på mången goddag, mellan Katrineholm och Eskilstuna, sen eftermiddag. Tror till och med att det åskade faktiskt!

På pluslistan: Nummer 3/2009 av Vakre Hjem... ropade på mig i Pressbyrån! Här skall dreglas! Kolla in temat: uterum! Passar ju som handen i handsken, här måste planeras. Nu drar jag mig därför långsamt och värdigt tillbaka i min budoar.  Kan avslöja att jag redan är iförd pyamas, kl 19.30!


Hur mycket är det värt...

Har just fått en offert på flytt! Är det värt 18.800 att få allt packat och flyttat? Eller rättare sagt, är det värt 4.900 att få allt packat? Nu blev jag lite fundersam. Det är ju mycket pengar. Nästan lika dyrt som landstingsrådets kristallkrona!

All ev uppvaktning mottages...

Att flytta till ett hus som i stadsplanen är märkt med ett stort Q innebär vissa förpliktelser. För att vidga vyerna och fylla ut kompetensluckorna vad gäller byggnadsminnesvård ägnas numera en stund varje dag åt olika studier, mestadels via nätet. Något överraskande visar även MiML även ett visst intresse för detta. Rätt snart har vi insett att Ica och Hemköp kommer att få konkurrens när det gäller inköp av basvaror till hushållet. Bubblaren heter Gysinge, centrum för byggnadsvård. Här lär vi oss dagligen nya begrepp som t ex skurgolv, innanfönsterskruvar och fällbomsbeslag. Vi har också insett att utrustningen i städskåpet nödvändigt måste bytas ut. Dammsugaren får nog blir kvar men Ajax Universal och Grummes samtliga produkter måste ersättas av Linoljesåpa och komplettering måste ske vad gäller skurborstar, vilka för övrigt finnes som både sk handskurborste och skurborste på skaft. Inga av dessa för hushållet nödvändiga nya produkterna tillhör precis lågprissortimentet. Från nu och för all framtid vill jag därför passa på att tipsa om att den ultimata presenten för uppvaktning av personer i detta hushåll är presentkort hos Gysinge. Alla bidrag mottages. 

Hemmet krymper...

Den förestående flytten, från 171 till 135 m², medför som jag tidigare nämnt, att vissa saker måste avyttras. MiML förfasar sig stundom över att det i den nuvarande bostaden finns vissa tomma fläckar. Igår släpades den tunga, tunga skänken bort av fyra starka karlar. På lördag försvinner nr två av de nyinköpta garderoberna. Alla dessa möbler har fungerat som förvaring och därför har vi numera en hel del av hemmets textilier mm nerpackade i olika påsar. Det ser inte så roligt ut, det medges. Men förhoppningsvis innebär det i alla fall att när vi närmar oss 1 juli skall den lösa egendomen i hushållet krympts ner till en passande volym. 

RSS 2.0