Det är mycket nu...

Renoveringen är för nu avslutad. Sammanföll dessvärre med datorhaveri, vilket innebär att det just nu inte är möjligt att presentera bildbevis.

I samma veva installerades den eftertraktade värmepumpen. Mycket uppskattad på min ära. I ungefär samma veva inträffade en av MiML:s återkommande tjänsteresor. Och vad händer? Jo, som ett brev på posten när jag kom hem från jobbet i fredags kväll hade vi bara ström i en tredjedel av huset, värmepumpen inkluderad. Det blev för yours truly att bege sig över till vänlige grannen för att låna ett verktyg för att öppna elskåpet ute på trottoaren. Där stod hon lite förbryllad en stund innan det var dags att gå tillbaka in för att konsultera senaste räkningen för att säkerställa att hon mekade med rätt elmätare/huvudsäkringar. Tillbaka till skåpet. Skruva på och testa säkringar. Efter ett par försök identifierades den sönderbrunna och ordningen återställdes. Då var temperaturen i köket 12 grader. Plus i och för sig...

Lördagen ägnades åt återställning efter genomförd renovering. Allt är kanon och förhoppningsvis kommer det bilder. 

Stor del av söndagen ägnades åt marknadsundersökning för att hitta ett nytt datoralternativ. Efter diverse turer fram och tillbaka inhandlades en ny. Avsevärt mindre än den förra. Faktum är att vi fick hela paketet i en bärkasse. Den härstädes söndriga fyller upp ett ansenligt antal kartonger. 

Vad blir konsekvenserna av denna inköpsrunda? Installation, naturligtvis. Det är ju inte precis så att man får med sig än driftklar mojäng från butiken. Puh. Och då är ännu inte allt installerat, bara det nödvändigaste. Återstår bl a skrivare och router!

Det känns nu med facit i hand inte alls konstigt att dagens besök hos Previa för hälsoprofil visade på ett osedvanligt högt blodtryck! Så till den milda grad att jag inte ens fick kliva upp på cykeln för att testa pulsen :( Inte roligt alls... Nu vankas återbesök om en vecka. Håll tummarna för att det hela var beroende av en tillfällig formsvacka!


Har jag kommit rätt...

Har jag gått fel, var den första tanke som slog mig när jag ikväll öppnade dörrarna till det Fribergska huset. Värmen slog emot mig! Idag har den alltså installerats, värmepumpen! Köket presenterade en värme som nog inte upplevts i detsamma sedan den tid då det förmodligen fanns en vedspis därstädes! Termometern visade på 24 grader! Till på köpet hade installatören visat största möjliga respekt för vårt lilla Q-hus och monterat aggregatet på ett föredömligt sätt. Både ute och inne. Och dessutom hade han dammsugit efter sig. Imorgon ska jag ringa och tacka personligen, men just nu rekommenderar vi å det varmaste denna firma!

Det trodde jag inte om mig...

Yours truly har genomfört två dagars intensivt strategiarbete med kollegor. Sådant tar på krafterna. Men det ger också nya sådana - krafter alltså. Igår kväll fick jag massor av sådana nya. Jag gjorde något jag aldrig gjort tidigare och aldrig heller trott att jag skulle komma att göra. Jag badade utomhus i vedeldad tunna där vattentemperaturen var dryga 40 grader! Det har jag gjort förut. Men aldrig, aldrig har jag doppat mig i en vak där vattentemperatur var sådär 2-3 grader! Detta kan nu prickas av på "att-göra-listan". Två gånger klev jag dessutom ner i vaken! Det var en otroligt häftig och vederkvickande upplevelse som jag kommer att minnas länge...
Förhandsvisning...

Renoveringen fortskrider och resultatet ser mycket lovande ut. Därför har jag bestämt mig för att bjuda på en liten förhandsvisning...

Den underbart vackra strukturen på halltapeten går dessvärre inte riktigt fram på fotot.Här kommer att finnas en hel del att fördjupa sig i om sömnlösheten sätter in...Nu kliar det verkligen i fingrarna att få ta itu med den i mitt tycke roligaste fasen, att sätta allt i ordning.

Stillestånd...

Det pågår visst renoveringsarbete i det Fribergska huset. Det hela innebär att halva övervåningen är ockuperad av verktyg, färgburkar, tapetbord, mm. Inte precis så att man går omkring och myser just nu, men det kommer att bli förbaskat bra när det blir färdigt. Detta, mina vänner, är förklaringen till innevarande bloggtorka. Håll ut, det gör jag...


Nya tapeter på G...

Tog en förnyad kontakt med Händige Håkan, som gjorde hembesök igår. Nu ska här tapetseras och idag bar det iväg till färgaffären. MiML var nog inställd på att vi skulle bli kvar till efter stängningsdax för han manade på och nickade vänligt bifall till alla prover som jag drog fram. I from förhoppning om att jag skulle bestämma mig snabbt. Så blev det faktiskt också och hela besöket var avklarat på en halvtimma.

Denna skall upp på väggarna i hallen på övre våningen:I själva verket syns den knappast, och så här ser det ut idag.Sovrummet skall få ett rejält romantiskt lyft med denna:...och idag ser det ut så här:


Det finns historia i våra väggar...

Något jag länge har velat uppleva är ett operabesök. Tog upp frågan med MiML medan vi alldeles nyssens inmundigade hämtmat från närbelägen kinarestaurang. MiML tror att det hela möjligen kan hänga ihop med att det hus vi bor i har en viss musikalisk historia. Huset tillhörde under många år en lokal bondkomiker, han lär ha varit välkänd i trakterna  och hette Erik P:son Friberg (1892-1970), eller egentligen från början Erik Pettersson. Huset han bodde i och som vi nu äger och bebor flyttades i mitten av 70-talet från sin ursprungliga plats, ett par hundra meter härifrån. Ur historieböckerna står att läsa att P:son Fribergs gästfria hem, granne med Röda Kvarn i det centrala Eskilstuna, i många år fungerade som något av en träffpunkt för kulturpersonligheter från orten. Där kunde man ofta träffa på operasångaren Folke Andersson, konstnären Allan Ebeling (1897-1975), författaren Ivan Oljelund (1892-1978), musikdirektören Josef Söderholz, artistkollegorna Thor Florentin, John Blomkvist och Georg Svahn. Det känns rätt häftigt att tänka på! Och visst var han väl stilig!
En perfekt kväll...

Jag undrar om det finns någon trevligare sysselsättning än att tillsammans med precis lagom många vänner avnjuta god mat och dryck och prata om allt och ingenting? Enligt min mening ska det också gärna vara feststämning, men ändå inte för uppstyltat. Och man ska inte vara fler än att alla kan konversera med alla. Alla ska vara avspända och naturliga och bjuda på sig själva. Och ingen ska prata i munnen på någon annan eller avbryta. Så ska en perfekt kväll avnjutas. Precis så hade vi det igår, MiML och jag. Vi hade förmånen att tillbringa trettondagsaftonen hos de trevligaste och mest underhållande vänner jag kan tänka mig. Ett perfekt värdpar. Och till på köpet råkar de också bo i en helt underbar miljö, där de skapat sig ett hem som får de flesta att bli gröna av avund. Även mig. Jag tar mig friheten att bjuda in också dig till ett cyberbesök på Stora Lövhult så att du kan se med egna ögon! Det ska erkännas att det till följd av den trevliga kvällen igår, idag råder ett ovanligt lugn i det Fribergska huset, men det var det värt och jag ser redan fram emot nästa tillfälle!

RSS 2.0