Fint besök i reservatet...

Imorse när jag klev ut på trappen upptäckte jag att vi hade fått oväntat besök. Visserligen är det inte så långt till Eskilstunaån, men här i reservatet har i alla fall inte herr och fru And gjort besök tidigare. Jag undrar om de funderar på att flytta in.

Mot Kungliga Operan...

Imorgon bär det iväg till huvudstaden för nya äventyr. Inleds med besök på Riksdagen där god vän och fd kollega ska avtackas efter lång och trogen tjänst. Därefter blir det middag med yngsta dottern och därefter ska vi avsluta kvällen med ett för undertecknad första operabesök! Detta har jag sett fram emot mycket länge. MiML har aldrig varit lockad och det är stor glädje att dottern är desto mer lockad. Storstadsbo som hon är har hon dock redan sedan länge begått sin operapremiär. Vi ska se Stiffelio, en opera om äktenskapsbrott, skilsmässa och förlåtelse. 


Valborgsfirande i Uppsala...

Om det är någon plats i detta avlånga land där man rejält firar Valborg så är det väl i Uppsala. Så gjorde i år även Yours Truly. Ja MiML var självfallet också med. Tillsammans med Syster Yster och L. Man kan lugnt säga att vi lyxade till det, för att citera Lidl-mannen. Vi bokade in oss på det allra minsta av hotell, Villa Anna, ett formidabelt litet, men ändå stort och oerhört centralt beläget hotell. Endast 11 rum har man. Detta kan möjligen ha en viss inverkan på priset. Hur som fanns det inget att anmärka på klassen, det var verkligen förstklassigt! Yours truly uppskattade särskilt badrummet som hade både dusch och badkar med tassar. Och underbara morgonrockar samt tofflor ingick i standarden. Minibar är rätt ovanligt numera på svenska hotell men en sådan fanns också. Visserligen avstod vi från att nyttja denna, en halvflaska skumpa till priset av 575 bubbelibubb kändes lite väl lyxigt. Vädergudarna var nådiga och vi fick tillfälle att bese såväl forsränning som andra traditionsenliga aktiviteter. Får väl erkänna att vi också fick tillfälle att se somligt som vi hade kunnat klara oss utan. Skräpigt värre är väl en bra sammanfattning. Misstänker att det i lärdomsstaden finns en hemlig armé av städänglar för imorse var allt som borttrollat.

RSS 2.0