Dagsljus, på återseende om tre veckor...

Det Fribergska huset i det lilla reservatet skall genomgå fönsterrenovering. Med början i morgon bitti! Inte precis så att vi själva skall utföra denna byggnadsminnesvårdsåtgärd. Inte alls! Vi överlåter det hela till proffs och tackar Gud för Rot/Rut! Åtgärden beställdes för en tid sedan och i förra veckan fick vi förmånen att få välja mellan att ta det hela i två omgångar á två veckor eller hela huset på en gång á ca tre veckor. Efter lite funderingar landade vi/jag i att det är bättre att få allt gjort så snart som möjligt. Inte nog med det, vi fick äntligen den berömda ändan ur vagnen och har nu monterat en glasruta i det innerfönster som sedan inflyttningen har saknat en sådan. Stor investering visade det sig, 75 kronor för glas, kitt och stift!? Till på köpet fick Yours truly alltså fuska som glasmästare

Fönsterrenoveringen som omfattar bara de yttre fönstren kommer att innebära att hushållet totalt avskärmas från dagsljus under den tid projektet pågår. Alla fönster kommer att kapslas in med för målerifirman behändiga reklamplatser precis som på bilden nedan. Alltså hela vårt hus kommer att bli en enda reklampelare för Lönnbergs Måleri. Och här bidrar jag ytterligare till detta!? Undrar om man kan debitera reklamskatt? Till glädje för huskramarna Björn Norman (arkitekt med själ för gamla hus) och Anna Götzlinger (kommunarkivarie med själ och känsla för gamla hus) kommer den förestående fönsterrenoveringen att innefatta utbyte av stjärnskruvar till mer för husets ålder tidstypiska spårskruvar. Till Björns stora sorg kommer vi dock inte fn att byta ut de kopplade fönstren på övervåningen. Undrar om detta ändå kan beveka den sistnämnda huskramaren att tillstyrka att det Fribergska huset kompletteras med en glasveranda? Hur som, nu är alla gardiner nertagna, skruvar mellan inner- och ytterfönster demonterade och allt annat krafs i fönstren bortplockat. Vi är redo att möta tre veckors mörker!


Håkan Juholt, löpsedlarnas man...

Höststormen kring socialdemokraternas nye ledare, Håkan Juholt, verkar snart ha nått stormstyrka. Hur klantig får man vara? En annan fråga man borde kunna ställa sig är väl varför man inte gjorde en internrevision på karln innan han valdes. Något borde man väl ha lärt sig av historien/historierna. Han påminner mig idag mera om fantasins och Svinarps starke man, än om en av verklighetens tyngsta förtroendevalda. Hans företrädare Monas klavertramp framstår idag som en barnlek i jämförelse med hans bidragsaffärer. En mig ganska närstående (s)-person påstod förresten att det idag själva verket är riksdagen som är skyldig henne pengar. Det tror jag inte ett ögonblick på, men det kanske är sådana sakliga argument de tutar i dem i Unga Örnar?

Nu väntar jag på att någon löpsedel ska stava hans namn (L)ju(g)holt! När detta sker, kom ihåg var ni såg det först!

Jag vill ha inspiration...

När hösten gör sitt intåg brukar normalt infinna sig en viss inspiration när det kommer till heminredning/flytta runt på saker. Ännu har denna känsla inte riktigt infunnit sig, möjligen beroende på att den riktiga hösten ännu inte har anlänt. I väntan på densamma gick jag runt och tog lite bilder... Allt i sann förvissning om att inspirationen kommer. Upptäckte att det finns saker som ögat inte ser, men som kameran avslöjar bryskt. Och då syftar jag inte på dammråttor...


...och där står några "lik" i hörnet :(

Ajaj, där ligger fula gummihandskar på kanten :(
Tidningsbudens dag!

I det ena av detta hushålls morgontidningar, tidningen Folket, stod denna morgon att läsa att imorgon, lördag den 8 oktober, är det minsann tidningsbudens dag! Yours truly, som härstädes bara för några dagar sedan, förfasat sig över "alla dessa dagar", sällar sig till de uppskattandes skara! Många, många tidiga mornar har jag imponerats över denna yrkeskårs lojala och idoga insatser! Otroligt imponerande! Hallå där ute, förenen eder i hyllningarna och se till att visa uppskattning över det fantastiska att inte bara i ottan utan också i ur och skur kunna hämta morgonbladet i brevlådan! MiML har för övrigt, som ett  symboliskt bevis på vår uppskattning, inhandlat en väldigt fin chokladkaka, som i afton skall placeras på, den för övrigt väldigt vackra, brevlådan! Tack för den, förresten, Pia Wahlberg!

På möhippa. Jag!?

Tidigare bloggvila har inget att göra med att livet varit händelselöst. Tvärtom! Det har hänt mycket, så pass att jag gjort diverse prioriteringar. I lördags till exempel var jag på SM i bodybuilding. Eller egentligen inte. Bara alldeles utanför tillställningen. Deltog nämligen i en möhippa. Något otippat enligt sonen som när han fick höra talas om planerna vänligt klappade moderskapet på axeln och sa "-nej men är då så ung så du får vara med på möhippa?". Nu är det ju emellertid inte jag som ska gifta mig utan en betydligt yngre och fräschare kvinna, vars bekantskapskrets Yours truly har förmånen att få tillhöra.

Anledningen till att SM i bodybuilding blev inblandat i begivenheten var att den blivande brudens svåger skulle tävla och det blivande brudparet därför skulle befinna sig i publiken. Den blivande brudgummen var invigd i planerna, men höll så när på att sabotera alltihop. Måste varit bröllopsnerverna som gav sig tillkänna. Hur som helst det hela avlöpte väl och det inplanerade överraskningsmomentet fungerade hyfsat.

Efter kidnappningen utanför Aros Congresscenter i Västerås bar det av på utflykt till den intilliggande orten Dingtuna och ett besök hos Annika och hennes Lerblomster. Ett inslag i möhippeprogrammet var nämligen att den blivande bruden skulle placeras vid en drejskiva för att dreja sig en minnesvärd skapelse. Allt emedan omkringvarande kvinnor smuttade bubbel och tjattrade. Ett par av de omkringvarande damerna kunde dock inte hålla fingrarna borta från ett par lerhögar så det blev ytterligare några skapelser, oaktat vad dessa skall kallas. Skämt åsido, de visade sig vara riktiga konstnärer alla tre! Bildbevis finnes på ovannämnda hemsida! 

Kvällen avslutades (?) med middag på restaurang. Över hövan trevligt, men om man nu ska äta därstädes så ska man inte beställa sjötunga för det kan de tyvärr inte tillaga eller så var det möjligen någon annan, mera gummiartad fisk de hade upphöjt till sjötungestatus. Sammanfattningsvis, trots avsaknaden av sjötunga, en mycket trevlig kväll.

By the way, den blivande svågern segrade i sin klass i bodybuilding-SM. Så det så!


Alla dessa dagar...

Redan på radion i morse blev jag varse att denna dag är "Kanelbullens dag", vilket påfund! Hur som det bjöds på dylika bakverk till eftermiddagsfikag idag på fastighetsbolaget. Inget fel på det alls.

En annan av alla dessa, numera namngivna, dagar som dock har gått mig spårlöst förbi är förra torsdagen, den 29 september, som jag först idag förstått var "Trafiknykterhetens dag". Inte att missförstås som att jag förordar onykterhet i trafiken, helt tvärtom! Men jag kan inte hjälpa att jag undrar vilken status övriga 364 dagar har ur ett trafikperspektiv. Har förstått att polisen gjorde massiva insatser denna dag för att kontrollera förares nykterhet, vilket är toppen. Borde den inte kallas just detta, nykterhetskontrollens dag?

RSS 2.0