Sommarminnen, del 2...

Jag gillar verkligen hösten, en årstid som ofta ger inspiration av olika slag. Företrädesvis till inomhusprojekt. Nu ser jag till och med fram emot den kommande avlövning. Inte minst mot bakgrund av den fantastiskt vackra spaljen som gömmer sig, just i bakgrunden. Av humlen, som inte heller går av för hackor. Den har verkligen fått ett stöd i livet... Visst är den vacker!


Sommarminnen...

Heléne tog några vackra bilder under deras besök hos oss på Gotland i somras. Jag har lekt lite med dem...


Ett litet, litet projekt...

Ännu en bra dag. Lite garderobsstädning. Diverse sommarkläder förpassade till vinterförvaring i förrådet. Ett antal vinterljung inhandlade, dock temporärt på förvaring i garaget. Pelargonerna får stå ute ett tag till. Besöket på Plantagen resulterade också i inhandling av en trevlig piedestal. Murgrönan som vuxit sig rejält stor under sommaren ska tas in igen, men dess tentakler är nu så långa att de riskerade att hamna på golvet. Nöjd med piedestalen blev jag i alla fall.


Ännu en bra dag...

Denna dag började verkligen fantastiskt. Startade med en drygt timman lång powerwalk med mina nya vänner, bungypumpstavarna, vid pass halv åtta. Hemkommen hade MiML färdigställt helgfrukost. I sådan ingår kokt ägg. Sedan helt apropå besök av sonen och hans lilla ängel, mitt minstaste lilla barnbarn, en riktig prinsessa. Efter lunch bar det iväg till Torshälla för det årliga besöket på Torshälla marknad. Det blev dessvärre (?) lite kostsamt. Stötte på ett stånd där man sålde diverse mycket frestande produkter i tovad/nunotovad ull. Vill minnas att jag på förra årets marknad provade en jacka och ivrigt hejades på av MiML, som tyckte "köp", men Yours truly tyckte den var för dyr. Det tyckte jag nog egentligen i år också, men föll till föga och fick ta en rask promenad till närmaste bankomat. Hur som, jag är mycket nöjd med inköpet och helt övertygad om att ingen har en exakt likadan :) Visst är den vacker?Vad är väl en bal på slottet...

Ska man bo flott ska man bo på ett slott. Det har jag gjort i natt - nästan. I alla fall på en herrgård. Jag har en förkärlek för sådana. Ska jag på konferens får det gärna vara på gods och gårdar. I synnerhet när jag helt utan egen ansträngning blir placerad i en sådan svit som jag blev igår. Som vanligt är det ett trist faktum att timmarna därstädes blir tämligen få och möjligheten att njuta av och nyttja alla faciliteter därmed begränsade. Platsen för den gångna nattens logi överträffade nog vad jag hittills avnjutit och här bjuder jag på några exempel på vad som förunnades Yours truly på besök "hemma hos" Günter Schneider på Gimo Herrgård.

Sviten, eller Suite Victory som den heter, var enorm och bestod av rejält tilltaget sällskapsrum, ett ännu större sovrum (med himmelssäng) och ett badrum med med megastort fönster och såväl jacuzzi som duschhörna och en liten bastu. I golvet fanns ledbelysning som när det blev mörkt gav en känsla av att vara mitt i en stjärnhimmel. Som pricken över i fanns det dessutom en stor tv över badkaret! Bägge rummen hade också underbara vackra kakelugnar.


      

För övrigt var det dessutom en mycket bra konferens :)

Läkare eller lekare...

Dagens lokala tidning rapporterar idag om två läkare vars yrkesetik sannerligen verkar vara i frånvarande. Den ena av dem lät två kompisar titta på när en nedsövd patient fick el-behandling. Händelsen utspelade sig på Kullbergska sjukhuset i Katrineholm. Visserligen uppges den nedsövde ha givit sitt medgivande, men ändå. Vilket stolpskott!

Den andra ska, efter att gjort en ändtarmsundersökning, för den undersökta patienten i sin mobil visat upp bilder på avklädda patienter i samma generande undersökningssituation. Stolpskott nr 2 denna dag.

 


Heminredning med förhinder...

Oj, det var länge sedan!

Efter lång sommarledighet återupptas aktiviteterna. Både här och där. När det kommer till heminredningsfronten smyger sig inspirationen på i takt med att hösten börjar göra sig påmind. Härstädes inleddes för en tid sedan projekt "arbetsrum". Det hela började med att en av mina favoritbutiker på sin facebook-sida la ut en bild på en stol, som direkt föll mig i smaken.Bilden är, som framgår, lånad av Lyckebo själv.

MiML, som fick äran att transportera hem stolen efter att Yours truly varit i butiken och gjort sig oskyldig, lämnade vid hemkomsten densamma helt sonika ute på gårdsplanen med motiveringen "-den var ju rostig". Han är för rolig. Hur som, stolen kom naturligtvis in och på plats. Det blev omedelbart uppenbart att skrivbordet, två hurtsar och en bänkskiva, visserligen vita men ändå, absolut inte passade till stolen.

Det blev en rundtur på Blocket, vilket resulterade i ett mera passande sådant.
Det ena ger det andra när jag är i gång. Bokhyllan, en hemmashabbad lagerhylla, går mot sitt dystra öde som förvaring i garaget. Dock inte riktigt i den takt jag önskar. En ny sightseeing på Blocket och den uppenbarade sig, den ultimata bokhyllan, en färdigshabbad och vacker pjäs från Miljögården. Jag slog till direkt och så gjorde även Syster Yster. Det fanns nämligen inte mindre än två! (Bilden är säljarens, från Blocket, föremålen i hyllan ingick inte i köpet)


Nu, när arbetsrummet gick mot sitt färdigställande började vissa moln dyka upp i horisonten. 

Syster Yster, som så lämpligt är utrustad med släpvagn, dök upp och vi begav oss till metropolen Katrineholm för att baxa hem möblerna. En utflykt som i sig var något av ett mindre äventyr. Syster Ysters släpvagn har dåliga bromsar, säljaren bodde i en uppförsbacke och Syster Yster kan inte backa med släp. Nåväl, allt löste sig och hyllorna, som var extremt tunga, lastades på släpvagnen. Redan vid första anblicken av hyllorna slog det mig att de var otroligt höga och hela vägen hem gnagde en viss oro om att möjligen, möjligen var den alldeles för hög, dvs 220 cm.

Hyllan, som alltså inte är en Ikea-möbel, är inte delbar och definitivt för tung för att MiML och jag på egen hand ska kunna få upp åbäket på övervåningen! Ett desperat rop på hjälp i "husorganet" facebook resulterade i ett antal glada tillrop och goda (?) råd, varav det mest otippade nog var förslag att vinscha in hyllan genom ett fönster på övervåningen! Dessvärre hittade vi ingen vinsch i byrålådorna.

En lite udda sak med huset vi bor i är att det är olika takhöjd i olika rum, men aldrig hade jag väl gissat att takhöjden i arbetsrummet skulle visa sig vara ynka 217 cm!? Händige sonen tillkallades för att ge sin knäppa mamma ett gott råd för att lösa dilemmat. Här behövs en sänksåg, var han spontana och tvärsäkra konstaterande. Hyllan måste alltså kapas av sådär halvannan decimeter och tillbringar därför just nu sina dagar liggande i garaget, i väntan på att någon händig person försedd med sänksåg ska förbarma sig. To be continued...


RSS 2.0