Gårdsfest i reservatet...

Vi bor i ett sk kulturreservat, dvs hus som man har bestämt är värda att bevaras för eftervärlden, bestående av ett litet antal rejält gamla hus och en ny byggnad innehållande ett antal garage. Allt är inhägnat med falurött träplank. Totalt fritt från insyn (om man undantar brandtrappan på en gammal industribyggnad bredvid).



Ytterligare ett hus, som dessvärre inte fick rum på bilden ovan,  hör till gemenskapen. Ett falurött hus bredvid vårt och med den vackraste stenbelagda trädgård man kan tänka sig. Det är lite Bullerby eller möjligen Söderkåkar över vårt lilla reservat och i alla husen bor trevliga människor. I går skulle det arrangeras gårdsfest i reservatet, den första för vår del naturligtvis. Det var lite spännande tyckte vi. Visserligen har vi ju pratat med varandra under månaden som gått sen vi flyttade hit, men det vore ju en överdrift att påstå att vi känner varandra särskilt väl.  

Vi hade bestämt att vi skulle starta kl 17 för att kunna dra nytta av kvällssolen. Vad tror ni hände? Himlen öppnade sig till ett rejält skyfall ungefär en kvart innan! Jag förhandlade lite med "han där uppe" som hörsammade mina böner och lät solen komma tillbaka, varvid vi bara blev liite försenade.

Kvällen inleddes med att vi alla gick runt och tittade i varandras hus och MiML och jag fick oss till livs en rejäl dos historia. Våra grannar vet nämligen allt som är värt att veta om både sina egna och vårt hus. "Rundvandringen var såklart särskilt givande för undertecknad, som har ett i det närmaste sjukt intresse av att se hur andra människor har det i sina hem och hela tiden spanar efter idéer och inspiration.

Efter de guidade turerna i tre av fyra hus (det röda skall vi gå igenom på nästa träff) samlades vi på vår gård där vi dukade upp vårt lilla knytkalas och hade supertrevligt ända tills runt midnatt.



Goda grannar i allvarlig konversation...



Vi skojade till det lite Christer (som numera går under namnet Grosshandlar´n) och jag...



Leif blev glad att få några att bjuda på sitt hemgjorda vin, riktigt drickbart...



Till slut falnade glöden och mörkret lade sig över det lilla reservatet ...

Då hämtade Leif sin eldkorg!



Visst är det häftigt!

Så småningom hade dock också ljusen brunnit ut och festdeltagarna drog sig tillbaka, var och en till sitt...



En kanonkväll!

Kommentarer
Postat av: Frida

Hej Anitha! Vad skoj att du hittade till min sida och tyckte om den! Du har också en trevlig blogg - och framför allt verkar det som du har samma inredningsintresse som jag, kul! Ser ut som ni hade en trevlig kväll igår!

// frida, (Christers och Mariannes sonhustru)

2009-08-08 @ 14:13:17
URL: http://snorochglamour.blogspot.com
Postat av: ster

Jag skulle inte bli ett dugg förvånad om L klättrar upp för trappan igen och då kanske det röda huset också får plats på bilden.............

2009-08-09 @ 22:24:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0