Årets nationaldagsfirande...

Årets firande av den svenska nationaldagen inleddes traditionsenligt. Det vill säga MiML och jag satte väckarklockan för att hinna i tid till firandet på Fristadstorget, en tradition vi lagt oss till med sedan vi flyttade till nämnda adress. Så här såg det ut från de underdånigas perspektiv
 


På scenen (unikt för i år, beroende på att kungen och drottningen väntades in senare under dagen) står kommunfullmäktiges avgående ordförande, Jonny Lundgren.
Efter det att flaggan hissats och Jonny Lundgren hållit sitt tal var det dags för musik och diktläsning. Ortens lokale diktförfattare, Magnus Malmström, levererar årligen en för dagen nyskriven dikt. Oftast på temat "hellre än bra". Årets dikt tillhör nog dem bättre jag hört. Den värsta var nog det året han försökte sig på att börja alla strofer och alla ord på "S".

Senare samma dag äntrades scenen av HMK Carl XVI Gustaf och hans hustru. Från vår balkong hade vi perfekt utsikt över händelsen. Vilket förklarar att många ville besöka oss just under denna timme. Balkongen blev utsatt för en rejäl hållfasthetsövning. Den höll. Ett tiotal minuter in på föreställning ropade en förtvivlad reporter från TV4 en vädjan upp till oss om att få förena sig med oss för att filma från vår balkong. Vi är ju såå hjälpsamma så vi ställde naturligtvis upp på detta.



  

Såväl reporten som fotografen sjöng vårt lov efter efter avslutat uppdag på balkongen och utnämnde oss till dagens hjältar (ja, vi skickade med dem ett paraply och en regncape på utvägen eftersom himlen då hade öppnat sig), men tror någon vi ens var nämnda i eftertexten?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0