Ännu ett stolpskott, Ohly!

En stor del av gårdagens partiledardebatt kom, inte helt överraskande, att handla om sjukvård och sjukförsäkringen. Att alliansen på fyra år inte har lyckats åstadskomma en helt perfekt sådan är inte heller överraskande. Det tar tid att förändra. Och inte minst att styra om en sån megakoloss som byggts upp under många, långa år och där huvudspåret har varit att sjuk- och odugligförklara istället istället för att försöka hitta nya vägar där man ser till var och ens unika möjligheter. Inte till deras tillkortakommanden.

Att andra än landstingen kan utföra bra och framgångsrik vård och ge sjuksyrror, läkare m fl möjlighet att välja andra arbetsgivare har varit och är en bra väg framåt. Lustigt nog bekräftas just detta av den som skriker högst däremot, vänsterledaren Lars Ohly. Hur gick han till väga när han behöde en operation? Ställde han sig i den allmänna kön, där han tycker att alla andra skall bida sin tid. Nej, han av alla människor vände sig till, just, det, Sofiahemmet, ett privat sjukhus.

Nu hoppas jag att svenska folket imorgon ger alliansen förnyat förtroende för ytterligare fyra år så att de kan få fortsätta på den inslagna vägen. Alltså framåt. Inte bakåt!Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0