Kantarellsoppa m förvecklingar...

Hade under eftermidaggen ett rejält sug efter kantarellsoppa! Kom på att det fanns en del gula i frysen och rejält mycket av torkade sådana dessutom. Passerade Hemköp för att komplettera, nybakat bröd som skulle konverteras till vitlöksröd inhandlades. Kom hem. Ställde mig vid spisen. MiML kom hem. Undrade vad som pågick. Här ska bli delikat kantarellsoppa blev mitt svar. Han kontrade med "-vi har ju en massa soppor i kylen". Icke sa nicke. Här ska bli hemlagat! Första kastrullen visade sig vara skadad av något inbränt skit och luktade apa när den kom på spisen. Ny kastrull. Då visar det sig att det är något knas med gasspisen. Mittenplattan läcker. Ny platta. Efter divere vedermödor var det dags att ta fram stavmixern. Den sprätter! Trots att jag trycker fanskapet i botten på grytan blir det svampsoppa lite här och lite där. Så kommer vi till vitlöksmomentet. Klyftor ska pressas. Den jäkla vitlökspressen är helt förbaskat oduglig och Yours truly får ta i som bara attan för att få lite saft ner i kastrullen. Puh!

Så vitlöksbrödet. Skiva. Inga problem. Gno med vitlök. Inga problem. Plåt in i ugnen. Inga problem. Efter ett par minuter ser brödet färdigt ut. Problem! Plåthelvetet har liksom hakat sig fast i ugnen. Puh, igen! Fick till slut ut eländet.

Soppan blev emellertid himmelsk. Brödet också det en riktig framgång. Kort sagt, en njutbar måltid. Så kommer vi då till efterarbetet. MiML gör några valhänta försök att påbörja avdukning, diskplacering i därför avsedd maskin etc. Yours truly gnuggar kastruller med stålull och försöker diagnostisera spisproblemet. Whops. MiML är spårlöst försvunnen! Hittar honom till slut med fjärrkontrollen i ett stadigt grepp! Våffö gö di på detta viset? Och nu ligger jag förmodligen lite risigt till för att ha "outat" detta familjeproblem (?)...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0