Trädgårdsdags i reservatet...

Bloggaren har vaknat efter vinterdvala (?), så även trädgården i reservatet. Vid förmiddagsfikat igår på fastighetsbolaget hävdade erfarna kollegor att tiden var väl inne att plantera ut allehanda växtligheter i trädgården. Yours truly, som sedan en tid tillbaka burit pelargonerna ut och in, jublade. Efter avslutat dagsverke på nämnda företag bar det av till växthus. Ja, rätt gissat, MiML är på tjänsteresa. Till Sydafrika, den stackarn. Hur som haver, här inhandlades det. För att inte säga shoppades det loss! De vinterförvarade pelargonerna har nämligen ännu inte visat minsta prov på att komma i blom så det gällde att införskaffa lite utblommat. Jag menar att man vill ju verkligen att det ska synas att den efterlängtade sommaren nu på allvar gjort entré. Det blev en hel del inhandlat och planteringen var inte avklarat förrän till mörkrets inbrott. Men så här blev resultatet...



Lite nytt i nya urnor...



Den uppmärksamme noterar naturligtvis att huset i reservatet behöver målas, och så skall det blir. Här har, i affärsmässighetens tecken, upphandlats utvändig målning och i augusti ska det ske. Till de lagfarna ägarnas och förhoppningsvis även kommunarkivariens belåtenhet, med linolja och efter konstens alla regler!



Lite nya månadssmultron till barnbarnet att plocka till sommaren...





Till vänster: stendöd fjärilslavendel. Till höger: en hink med (förhoppningsvis) körsbärstomater



Sedan sist har det även firats födelsedag i reservatet. Inte min, men väl MiML:s. På grund av pågående tjänsteresa fick densamma tidigareläggas ett par dagar och i helgen gästades vi därför av brodern, inte min en väl MiML:s, med hustru. Trevligt värre blev det i alla fall!



Bordet dukat inför gästernas ankomst...



Gästerna och födelsedagsbarnet sitter till bords. Berit i hörnet vakar över oss!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0