Journalist, urtrist? Javisst!

Med pukor och trumpeter blåste Eskilstuna-Kuriren på i morse med en förstasidesnyhet om att oavslutade ekonomiska mellanhavanden mellan de lokala fotbollsföreningarna lett till att City hotade begära IFK i konkurs och man förutspådde ett "lokalderby" i tingsrätten. Nu bidde det ingenting av detta utan parterna enades, till Eskilstuna-Kurirens uppenbara besvikelse, under dagen.

Den sistnämna nyheten, som för höga farao måste vara för allas bästa den mest positiva, får bara ett pytteutrymme och hittas först efter en länk från den första, den med pukorna! Det gör mig så förbaskat trött att journalister alldeles för ofta väljer att skildra nyheter utifrån en surputtig och negativa infallsvinkel. 

Här är ett annat exempel, också detta från dagens Eskilstuna-Kuriren. Såklart att man väljer att skriva "Åtta övervakningskameror kommer att se dig om du uppehåller dig vid Fröslunda vårdcentral efter stängningstid." istället för t ex "Åtta kameror kan göra din vistelse tryggare om du promenerar ensam i mörkret förbi Fröslunda vårdcentral efter stängningstid." Om man nu skulle "uppehålla sig" (så skriver man väl för attan bara i tingsrättsdomar?) utanför vårdcentralen efter stängningstid och har sk rent mjöl i påsen så bjuder man väl gärna på en porträttbild!

En annan nyhet som Eskilstuna-Kuriren också lyckas misshandla denna dag är den här. Och det skriver jag inte bara för att Helen är min svägerska utan för att denna nyhet helt enkelt hade förtjänat en betydligt mer framskjuten placering. Men det är givet, den är ju positiv så en liten innerspalt i papperstidningen fick naturligtvis räcka.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0