Askmolnet blåste bort...

Så stod det i en rubrik i vår papperstidning (den större) imorse. Vän av ordning undrar: Exakt vart tog det vägen då?

Kan man glädjas åt en stubbe...

Måste avslöja att MiML har allvarlig konkurrens när det kommer till att förädla vår trädgård. Av MiML 2 eller egentligen 1 eftersom han var före. I söndags förärade älskade sonen sin mamma ett rejält tillskott till trädgården/bakgården. Inte någon ny buske eller så. Knappt ens något levande. I själva verket något helt avlivat. Faktiskt en huggkubbe! Imorse upptäckte grannen Christer nytillskottet. Han sa att det var den finaste stubbe han någonsin hade sett! Jag kontrade raskt med att han kan få låna den. Visst är den fin? Många kanske använder sin vedbod för att inhysa dylika detaljer, men icke jag. Den skall stå utanför.Och här kommer en närbild! Prova gärna att räkna årsringarna. Rätt svar belönas med bokpris!
Härligheten, som på sonens inrådan, numera vilar på ett fundament bestående av några nergrävda gatstenar och lite singel, är dessutom inoljat med linolja. Runt om!Askmoln, falurött och toppdressing...

MiML skulle igår ha åkt på tjänsteresa till Dubai. Tack vare (?) det isländska askmolnet blev det inte så. Han fick bli hemma. Således kunde vi avsluta det påbörjade målningsprojektet. Ca 200 m² falurött plank kringgärdar vår innergård. Annandag påsk påbörjades ommålning av detsamma. Projektet har pågått hela veckan och kunde idag avslutas. Alltså tack vare detta askmoln. Här har det målats, både igår och idag. Och idag blev vi så klara. Puh.Så här såg samma plank ut för bara några veckor sedanEfter avslutad plankmålning bar det av till Plantaget för att införskaffa dressjord (för att förbättra gräs-/grönmattan). När vi så hade mossrivit och krattat ut dressingen drabbades yours truly av ett akut allergianfall. Nysningar och rinnande näsa! Vad i hela friden innehåller denna toppdressning? Jag har aldrig någonsin varit allergisk!


Det var inte bättre förr...

Så här såg det ut vid vårt hus i slutet på 1970-talet, när det nyss hade flyttats från sin ursprungliga plats, ett par hundra meter längre bort på samma gata. Inom kort ska jag ta en ny bild för att visa att det inte var bättre förr :)


Paket på väg...

När jag var hemma och var lite sjuk härförleden och ägnade en del tid åt att surfa runt på inredningsbloggar gjorde jag ju en ny bekantskap, Bläckhornet.  Viveka som döljer sig bakom denna visade sig också vara en affärskvinna av rang. Hon hade, visade det sig, kommit över helt underbara skyltar. Sådana som jag hittills varit helt ovetande om att det fattades i mitt hem. Nu har vi rått bot på denna brist och inom kort kommer ett par att levereras hit. Bilden har jag lånat av Viveka och Bläckhornet. Exakt vad det står på mina skyltar vet jag inte, men jag litar på att det kommer att bli så bra så.


Ikväll föds ännu en Djurgårdare...

MiML är iväg på hockey med sitt äldsta barnbarn. Ja, det är inte vilken match som helst. Det är Djurgården i semifinal 4 i Globen! Utflykten är barnbarnets 8-årspresent och farfars baktanke är förmodligen att ungen skall konvertera till Djurgårdare. Den stackars ungen har dessvärre dåligt inflytande från hemmet, men innan han återbördas till detsamma (iförd Djurgårdströja) skall han ha kommit på bättre tankar är tanken. Nu vet jag att jag är ute på djupt vatten och kommer att få påhopp från både arbetskollegor och släkt. Med tanke på att motståndarlaget heter LHC.Snart (?) bär det av...

Skärtorsdag och regnet öser ner, men mitt halsonda vill inte riktigt ge sig...  Idag är det den stora lurardagen, 1 april. Ikväll ska MiML och jag låta oss luras rejält. Vi skall nämligen gå på Eskilstuna Teater och se stadens egen magiker, Julien Dauphin, in action! Det ser jag fram emot. Något annat jag också ser fram emot är detta!Här ska MiML och jag tillbringa två av sommarens semesterveckor! Hotellet, som ligger bara 100 meter från stranden, heter Plaza och ligger på den grekiska ön Skiathos.


RSS 2.0