Nu håller vi tummarna för Perrelli!

Stackars Charlotte. Ja, jag menar det verkligen. Hon har jobbat hårt som bara den under vintern/våren och satsat allt på sin Hero i Melodifestivalen. Nu får hon betala ett högt pris. Förhoppningvis är hon back in business efter lite välförtjänt vila.  Men utbränd? Jag menar bara, vem sjutton hämtar sig från utbrändhet efter en veckas sjukskrivning. En vecka kan man väl för övrigt sjukskriva sig själv utan att ens någon farbror doktor är inblandad!

Bad 2008!

Om man sätter fart som bara den kanske det forfarande hinns med. Att förändra kroppen till den verkliga badsäsongen. Hemligheten uppges vara att äta rätt fett. Fan den som ger sig, jag ska prova. Månne det fungerar på två veckor?


Projektförberedelse pågår, fram med symaskinen

Förändring av arbetsrummet är ju sedan en tid tillbaka ett projekt på agendan. Jag sliter mitt hår och vet inte hur jag vill ha det. Rummet är ju ganska stort, 20 m2, kvadratiskt, skulle gissa 4x5 m. Nu är jag lite inne på att ha ganska rejält med garderober på ena långväggen, har hittat en på Ikea (of course), Pax Birkeland skulle kunna passa. Man får alltså fantisera ihop 4 meter :) Det bli ca 6 st.


På motstående vägg tänkte jag ett stort arbetsbord, eventuellt två likadana sådana här:


Om man har rejält med arbetsyta så får man rum med både datorn (om man har någon fungerande sådan vill säga) och eventuellt symaskinen. När jag nämnde detta igår kväll för MiML (Mannen i Mitt Liv, för nya besökare) så tittade han lite frågande på mig. Han har nämligen inte sett mig så ofta framför/bakom symaskinen. Detta kan möjligen hänga ihop med att hushållet de senaste åren varit i avsaknad av en sådan. Min yngsta dotter sa faktiskt för en tid sedan till mig att det var väldigt märkligt att en kvinna i min ålder inte hade någon symaskin. Detta har jag funderat lite över och när min hädangångne far lämnade efter sig en sådan så råkade den bli min. Nu skulle jag vilja att den fick en bra placering i hemmet. Med tanke på dotterns kommentar känns det också lite som att få till den felande länken i mitt begynnande (?) åldrande.

Något jag jag gruvar mig lite för i ovanstående projekt är allt det skruvande och allt jäkla emballage som skall tas reda på. Sen är det ju den detaljen att rummet redan idag har en del möbler som måste gå vidare i sina olika "karriärer". Den fulsnygga bäddsoffan har redan varit en vända på Blocket utan framgång...


... och hur fick jag till ett inlägg?

Tro det eller ej, men detta är skapat via mobiltelefon!

Det är inte klokt!

Datorn la av. Igen! Nu kör vi favorit i repris. Det vill säga, tillbaka till pc-doktorn. Jag är så arg så jag kokar! Vi hann i alla fall betala räkningarna! Man ska ju tänka positivt!

Extra familjemedlem/tjänstefolk

Jag har inte slutat leka med dockor! Jag hade nog slutat för länge sedan, men när vi för sex år sedan flyttade till lägenhet i stan fick jag plötsligt för mig att det var tid att börja om. Det var då jakten på en skyltdocka tog fart. Efter ett antal vedermöder (som jag ska berätta om en annan gång) begåvades hushållet till slut med Berit. Hon tillbringar sin tid i total stillhet, rör inte en fena. Är placerad vid ingången till vårt matrum, där hon mest skrämmer slag på gäster. Framför allt dem som besöker oss för första gången. En och annan hantverkar har hon faktiskt också skrämt skiten ur, så någon nytta gör hon faktiskt. Berit kan uppträda i lite olika skepnader, allt efter säsong. Sedan i vintras är hon dock i huvudsak vitklädd. Det hänger ihop med den pågående förvitningen av hemmet i övrigt. Människan måste ju passa in!


Änglar finns!

Jag har en passion för änglar! De finns lite här och var i hemmet, olika färger och olika former. Men en och annan även utanför hemmets dörrar. En som är alldeles levande heter Marie. Marie fixar mina naglar. Dessvärre hör inte utgiften till det som kallas hushållsnära tjänster. Ren lyx alltså. Vad än det kallas så är det till100 % beroendeframkallande. "Min" Marie är extraordinär. I fredags när jag kom rusande i sista (fem försenade) minuterna, så hade jag inte ens hunnit stanna vid bankomaten. Först när dagens behandling var avklarad (resultat, se nedan) avslöjade jag för nagelängeln att jag dessvärre inte var stadd vid kassa. Marie, som verkligen är en ängel, var inte sen att ge mig kredig. However, skuldenär numera reglerad, via Internet. Man vill ju inte häfta i skuld till en av sina hovleverantörer :)


Otro?

Idag har jag och MiML haft ett allvarligt samtal! Samtalsämnet för dagen var otrohet. Tja, inte precis som att jag misstänker nåt, men man vet ju aldrig. Skämt (?) åsido. Vi är inne på att byta bank och samtalet handlade mera då om hur eventuellt trogen man är i banksammanhang. Undertecknad har sonderat marknaden och upptäckt att det faktiskt är skillnad på bank och bank. Mycket talar för att vi innan sommaren är över har förflyttat oss. Vi håller oss dock fortfarande till banker som finns runt torget där vi bor. Man vill ju ha koll på sin bank. Idag när vi på eftermiddagen besökte den eventuella nya banken blev vi varse att de verkligen också har koll på oss. Från fönstret i rummet där vi satt hade man full koll på vår balkong! Visserligen säger dem att de är en personlig bank men man kanske borde hålla en viss distans ändå ....

The computer is back!

Efter mindre än en vecka kom datorn tillbaka från sin sjukhusvistelse. Helt intakt! Här har jag gått och oroat mig helt i onödan. Värsta scenariot hade jag målat upp. Hur vi skulle betala våra räkningar - not. Hur vi skulle få kontakt med "uthyraren-av-fyra-veckor-i-Spanien-hus" - not, mm mm. Här sitter jag nu och det mesta är som tidigare. Möjligen med undantag av bildskärmsupplösningen. Alla bokstäver är JÄTTESTORA! Jag får nästan yrsel när jag tittar på bildskärmen. En kontakt till med släktens IT-geni så skall nog även detta lösa sig. Linda! Hur ska jag göra?

Anitha avslöjar en hemlighet till...

Underbara varannan tisdag!
Idag är det en sådan dag, varannan tisdag. Nu kan det avslöjas. Jag och MiML har en hushållsnära tjänst. Ja, faktiskt två om man räknar in fönsterputsaren som kommer två gånger om året. Jag gillar egentligen att städa medan MiML inte har en aning om hur det går till. Tycker dock att man med ålderns rätt kan skaffa sig vissa förmåner. Sedan en tid tillbaka har därför hushållet också hjälp med städningen några timmar varannan vecka. Och det finns F-skattsedel! 300 spänn i timmen kostar det och såvitt jag förstår är halva summan avdragsgill någon gång nästa år. Jag erkänner dock villigt att jag från början var helt inne på en "svart".  Har inte så många skrupler så faktiskt. Men sen kom jag att tänka på att om det nu skulle råka bli så att yngsta dottern faktiskt någon gång blir statsminister eller får någon annan tung regeringspost (jag har faktiskt sådana planer för henne) så skulle det ju inte vara så bra för hennes karriär om det avslöjades att morsan hade anlitat svart arbetskraft. Det roligaste av alltihop är att städhjälpen har exakt samma namn, både förnamn och efternamn, som sagda blivande minister. Och den blivande ministern har under sin uppväxt inte bidragit så vansinnigt mycket till hushållssysslorna, så jag känner det liksom att jag nu får lite kompensation. Alltså i alla fall en som heter likadant men gör det HON inte gjorde så mycket. Glasklar logig, eller hur?

Allsång på Skansen och Morden i Midsomer!

Vilken kanonkväll det kan bli!  
Kan en TV-kväll bli bättre än så? Här gäller det att klara av middagen så att man kan sitta bänkad i tv-fåtöljen innan 20.00! Vilket startfält vi bjuds på ikväll, Håkan Hellström, Arja Saijonmaa, Christer Sjögren, Miss Li och Bosse Parnevik! Nästan en femetta! Det hade det så klart varit om Miss Li hade haft med sig Lars Winnerbäck. Men man vet ju aldrig vad som händer. Överraskningar har vi ju fått förr i allsångsprogrammet.

 

Även om jag själv får avnjuta allsången hemifrån så har jag god representation på plats på skansen. Supersofia är redan bänkad tillsammans med kära vänninan Brusan. Och basar för evenemangen på skansen gör ju dessutom numera vännen Urban. Jag känner mig med andra ord heltrygg!

Morden i Midsom som kommer direkt efter allsången är verkligen ett sommartecken!

Titta in i det hemliga rummet

När jag sitter framför datorn så gör jag det i hemmets hemskaste rum. Jag har länge varit på gång att ta tag i det hela men hittills har inte den rätta inspirationen infunnit sig. Det är en verkligt svår uppgift ska jag säga. Rummet är 24 m2 och ganska kvadratiskt. Det används som både arbetsrum, gästrum och skräpkammare. Strykbrädan har i princip konverterat till möbel. Så här illa är det, inte konstigt att miljön just nu inte inbjuder till några mer kvalitativa blogginlägg!Alla tips om vad som skulle kunna göras med detta rum tas tacksamt emot. Ett villkor dock, det skall hållas i en lagom lantlig, shabby chic stil! Hur man nu kombinerar det med strykjärn, laptop, dator med 24" skärm, surroundhögtalare etc??


Utan barnbarn försmäktar jag i sju veckor!

Imorgon drar äldsta dottern med man och mina två barnbarn på sommarsemester och kommer hem precis när MiML och jag drar iväg på våra fyra veckor. Fatta, vilken katastrofalt lång tid dessa små stackare skall tvingas vara utan mormorkontakt! Inte ens webbkamera kommer att fungera. Snyft, snyft!

Hujenamej, vilken dramatik

Bäst som MiML och jag sitter och äter middag så ringer telefonen. En granne från huset bredvid ringer och säger att det står en kvinna på en balkong i vårt hus och skriker. Jag rusar ut på balkongen som finns i vårt sovrum och som har utsikt mot en bakgård och upptäcker snart kvinnan. Vårt hus är lite mysko. Alla som har lägenhet mot bakgården har en gammal köksingång. Förr i tiden fanns en mathiss men numera är detta utrymme bara en dörr från köket som leder till ett utrymme där sopnedkastet finns. Två lägenheter på varje våningsplan delar på ett sånt utrymme, som inte är något annat än bara just ett litet utrymme. Och varje utrymme har en fransk balkong. På vår våning delar vi detta utrymme med våra närmaste grannar och där förvararar vi bara tillfälligtvis t ex påsar med petflaskor som skall tillbaka till återvinning, barnstolar som väntar på gäster och allehanda skräp. På ett sådant utrymme en våning upp stod en stackars åldrig granne och hade där blivit utelåst! Hon hade varit sysselsatt med lite städning allmedan dörren in till lägenheten blåste igen! Efter viss möda hade hon lyckats få upp balkongdörren och någon i huset intill hade uppmärksammat hennes belägenhet och råkade veta att vi bodde i huset och ringde oss. MiML och jag rusade upp till grannen ovanför som turligt nog var hemma och vi kunde informera honom om att grannfrun befann sig i "sopnedkastrummet" och han kunde släppa in henne i stugvärmen. Efter ett par telefonsamtal infann sig Securitas som kunde öppna damens lägenhetsdörr och släppa in henne. Under tiden vi väntade hade hon också hunnit berätta att hon hade en vattenkran stod och rann och att avloppet där inte fungerade! Herreje, vilket äventyr. Slutet gott, allting gott!? Tanten är dock verkligen senil och detta är inte första gången hon råkat ut för extraordinära händelser. Sist hade hon glömt dörrnyckeln kvar i ytterdörren (vilket inte är särskilt trevligt att tänka på när man bor som vi gör mitt i centrum. Tursamt så hade någon uppmärksammat detta och helt sonika hängt in nyckeln i trapphuset. Dessförinnan hade dock damen hunnit besöka den lokala polisstationen för att polisanmäla förlusten av dörrnyckeln...

Så var den över för i år, midsommaren

Vi är hemkomna efter helgens utflykt till Loka Brunn och det är en vanlig söndag. Vanlig söndag means bl a att ta reda på diverse tvätt och förbereda veckans olika outfits.
Loka Brunn var i många stycken en intressant upplevelse, dit ska vi nog åka tillbaka - när vi blir pensionärer! Et t är säkert, vår aktningsvärda (?) medelålder till trots så sänkte vi nog medelåldern med sådär 10 år! De flesta gäster var mer eller mindre pigga åldringar med vitt hår och rollator.

Midsommardagens tillbringades till stor del i ställets spaavdelning där yours truley avnjöt diverse behandlingar. Det hela inleddes med ansiktsbehandling vilken avnjöts i en oerhört lugn och harmonisk miljö. Därefter fick fötterna sitt och alltsammans avslutades med en rejäl ryggmassage. Underbart! Mellan behandlingarna lyckades jag också pressa ner ett par glas vin och läsa några kapitel ur den medhavda boken. Total relaxing alltså.


Loka Brunn, here we are!

Inkvarterad, skumpa på rummet, lunchbuffé med sill och snaps avnjuten. Nu laddar vi för besök i kyrkan och resning av majstång. Regnet har förhoppningsvis passerat, solen jobbar på att komma fram mellan molnen. Det här lovar gott...

Svensk Midsommar, liten uppdatering

Midsommar kan betyda den tidpunkt som infaller mitt på sommaren, men används vanligen för att beteckna firandet kring sommarsolståndet. Ursprunget till midsommar är förkristet, men kyrkan har valt att fira Johannes döparens födelse vid samma tidpunkt. Idag firas midsommar med dans kring midsommarstången och med sill och färskpotatis på matbordet

I Sverige är det vanligaste firandet av midsommar knutet till dans kring en majstång - en lövad och blomprydd stång eller påle med en kransförsedd tvärslå. Man bildar ringar och dansar kring stången, medan man sjunger de kända lekvisorna.  Majstången kom troligen till Sverige från Tyskland på 13- eller 1400-talet. Det heter alltså majstång, vilket kommer av det åldriga ordet 'maja' som betyder löva. Många kallar den felaktigt Midsommarstång.

Att ha en blomsterkrans i håret är vanligt under midsommar, främst bland barn och kvinnor, men även bland män. Man kan binda dem med björkris eller ståltråd som bas och sedan fylla på med blad och blommor.

Knutet till midsommar finns också en stark tradition av firande och alkoholkonsumtion, vilket gör midsommarhelgen till en av de tidpunkter på året då mest fylleri och bråk inträffar. (Wikipedia)

På midsommarafton kan alltså iakttas ett stort antal vuxna människor som alla med eller utan medhavda småttingar tar varandra i hand (annars rör vi inte varandra så ofta, det är inte riktigt svenskt) och till tonerna av dragspel hoppar runt den blomsterklädda stången med en förflyttningsstil som liknar grodornas och samma vuxna ses även spelande luftfiol. Detta är ju absolut inte minsta konstigt, vi svenskar är ju de mest normala av klotets innevånare. 

Många svenskar klär också ut sig på midsommarafton i färggranna kläder av extremt kraftigt material oftast ylle. Det är ju väldigt praktiskt eftersom vädret inte alltid är på topp. Kvinnorna med långa kjolar, förkläden, vita tjock strumpor och huvudbonad. Männen i knäkorta byxor med tofsar vid knäna , vita knästrumpor och rejäla vandringskängor på fötterna. Fullt normalt.

Många unga kvinnor med civilstånd singel använder också natten till midsommardagen till att utse sin kommande livspartner. Och då tänker jag inte på de extremt många bebisar som produceras just denna natt. Nej, det hela är mer komplicerat än så. Dessa kvinnor plockar i tysthet en bukett bestående av sju eller nio (det beror på vilken del av landet man bor i, det finns två "skolor") olika sorters vilda blommor som de under natten pressar  under huvudkudden. Och simsalabim i skydd av natten kommer drömmen där bilden av den tillkommande sakta tonar fram. Även detta måste väl också betraktas som fullständigt normalt.
     

..och himla trevligt är det!

Glad Midsommar alla!


Mamma misshandlade utvecklingsstörd son!

En mamma dömdes för att under sjukhusvistelse ha misshandlat sin gravt handikappade son. Hon dömdes till villkorlig dom samt 4 000 kronor i böter och ska dessutom betala 12 000 kronor i skadestånd till sin son. En son som även i framtiden skall ha sin trygghet och fasta punkt hos samma mamma eftersom hon tydligen ska få fortsätta ha ansvar och förmodligen också vara förmyndare för sonen!?  Vem är mest utvecklingsstörd? Sonen, mamman och/eller tingsrätten?

Det svenska fotbollslandslaget är ute men Peter Fröjdfeldt är kvar i EM!

Det svenska fotbollslandslagets deltagande i EM fick ett snöpligt slut igår i och med förlusten mot ryssarna. Nu får grabbarna resa hem och fira midsommar. Men en av Eskilstunas stoltheter, fotbollsdomaren Peter Fröjdfeldt däremot går från klarhet till klarhet och håller minsann sig kvar!  Ikväll dömer han den första EM-kvartsfinalen. Så nu får vi svenskar helt enkelt sitta framför TV:n och heja på "Fröjden"! Hittills har han ju gjort lysande insatser och inget tyder på annat än fortsatt framgång. Heja Fröjden!

Kommunalpolititk förutsätter fokus.

Nu vet jag att jag sticker ut hakan rejält. Och för att förekomma alla eventuella läsares häftiga reaktioner så vill jag först av allt slå fast: Jag ÄR barnvänlig och småbarnsföräldrar behövs i politken! En lokal mijöpartist går i dagens nummer av lokaltidningen Folket ut med budskapet att "om man vill ha kvar unga mammor i politiken behöver man ta fram en beredskap". Det håller jag med om. Men därifrån till att anpassa kommunala nämndsammanträden till just särskilt småbarnsföräldrars behov anser jag är att gå steget för långt. Kommunalpolitik förutsätter fokus, vilket är svårt att uppnå om 11 eller 9 ledamöter dyker upp med spädbarn i släptåg. vilket teoretiskt skulle blir konsekvenen, av lokala Maria Erikssons resonemang. Enligt min mening är det inte rimligt att förvänta sig att hela den kommunala demokratiapparaten skall anpassas efter det faktum att någon eller några av en nämnds ledamöter skall kunna ha med sina spädisar på sammanträdet! Det är för övrigt, fortfarande enligt min personliga mening, inte heller rätt mot barnen! Var tid har sitt, barnomsorg för småbarnföräldrar i politiken - ja! Men barn på sammanträden - nej!


10-i-botten-lista på hushållssysslor!

I min vänskapskrets är jag känd som kvinnan som gillar att städa. Det är egentligen en lätt överdrift. Det är nog mera resultatet av städningen som tillfredsställer mig. Vissa saker tycker jag är riktigt äckligt trista. Här kommer min riktiga bottenlista. 
I toppen av botten, definitivt: Strykning! Därefter utan inbördes rangordning, Skura toa, Putsa fönster, Tvätta, Tömma papperskorgar, Byta sängkläder, Bära ner julsaker i källaren, Plocka ur diskmaskinen. Tja, jag kommer just nu inte på mera så det blev inte 10, men jag jobbar på det!

Midsommarplaner - yes!

Eftersom MiML är på tjänsteresa får jag ta tag i saker på egen hand! Efter att igår ha surfat runt bland slott och herresäten hittade jag till slut platsen för det ultimata midsommarfirandet. Loka Brunn here we come! Inkvartering i sekelskiftesrum med balkong, mousserat vin på rummet, silllunch, jordgubbar, majstång och hela kittet! Bokat och klart och MiML helt ovetande! Till på köpet har jag bokat in ett par behandlingar på deras SPA. Detta blir superduper!

Datorkrasch = bottennapp!

Det här med att inte ha en egen dator i funktion är verkligen botten! Tur i oturen att det är/var (?) en "tjänstedator". Här ingår service vill jag lova. Hade det inte varit så att jag pga tjänsteärende inte befann mig på hemorten igår så hade den redan varit hämtad och förmodligen/förhoppningsvis också diagnostiserad. Pga ytterligare tjänsteförrättningar och MiML:s tillfälliga frånvaro kommer hämtning inte att kunna ske förrän på torsdag. Nu får jag tills vidare begagna mig av "tjänstelaptop", det går det också, men jag (som har gedigen sekreterarutbildning i botten) känner mig bättre till mods med ett rejält tangentbord!

En av de största sorgerna är att jag inte fullt ut kan tillgodose mitt behov av ständig uppdatering på Min Inredning (min verkliga favvosite!)

I avsaknaden av detta mitt stora nöje tänkte jag visa er runt hos min absoluta favorit på siten Miss_M. Hennes hem är allt jag kan drömma om.  Och nu fungerar inte den djävla musen heller, jag hade naturligtvis tänkt snitsa till inlägget med en tjusig länk! Fixade det!


Vill storebror kontrollera mig?

På onsdag kan signalspaningslagen röstas igenom i riksdagen. Vad betyder det ?
Enligt Aftonbladet:
Mejl
All mejltrafik som passerar Sveriges gränser kan läsas av FRA. Det innebär att alla mejl jag skickar och tar emot kan övervakas av FRA.  
Internetvanor Drygt 2,7 miljoner har tillgång till bredband. Med den nya lagen får FRA möjlighet att kartlägga vilka sidor jag besöker. 
Fast telefoni  I fjol ringde svenskarna 215 miljoner samtal utomlands - totalt nästan 1,3 miljarder minuter. Även om jag inte ringer samtal utomlands kan inrikessamtalen vid högbelastning på näten dirigeras om till våra grannländer. FRA kan avlyssna allt.

Mobiltelefoni  FRA kan avlyssna 135 miljoner mobilsamtal som svenskarna ringde utomlands ifjol. Totalt 512 miljoner minuter. 
Fax (vem sjutton skickar fax idag?) Alla fax som skickas från Sverige till utlandet och även alla fax som tas emot från utlandet kan läsas och registreras.

...jag vet verkligen inte om jag vill ha detta!?


Midsommarplan - not

Det här med att bo mitt i stan har onekligen sina fördelar - men också några få nackdelar. Midsommarfirandet t ex är inte alls lika upphetsande här vid Fristadstorget. Man kan ju inte precis hur som helst bjuda hem sig till nära och kära som råkar bo närmare grönskan. Därför sitter jag just nu och surfar runt lite på nätet och spanar in alternativ. Jag har just blivit nobbad av Trosa Stadshotell, där det var "bomfullt. Lite lockad är jag just nu över en midsommar på SPA-hotell, typ Loka Brunn.  Ett problem (?) i sammanhanget är att MiML just nu befinner sig på tjänsteresa i Ryssland, helt ovetande om mina planer och funderingar. Emellertid så är han en ganska tålig person och det har faktiskt hänt vid tidigare tillfällen då jag haft liknande beslutsvånda att han helt enkelt sagt typ så här "-du är ju vuxen, det är ju bara att du bestämmer." Tja, spänningen är nu olidlig. Vi får se om jag är beslutsför imorgon bitti...

Jag har absolut inget gemensamt med Sverigedemokraterna!

Faktum är att jag inte ens fattar att de har ordet "demokrater" i sitt namn. Det som denna grupp står för är väl så långt ifrån demokrati man kan komma. Nu tror jag inte heller att någon som känner mig ens skulle misstänka något samband, men eftersom jag just publicerat en bild med det efternamn jag föddes till, vilket råkar vara samma som sd-ledaren så vill jag bestämt avfärda varje sådan fundering. Vi är alltså inte släkt, vare sig i tanken eller anden! Att opinionsundersökningar nu pekar på att en representation i riksdagen är möjlig gör mig väldigt obehaglig till mods och får mig nästan att vilja kasta mig in i politiken (igen).

Klassfesten...

Förberedelserna för återsamlingen av ungdomarna från -68 och tidigare rullar på. Mailkontakten mellan vissa inblandade är tät och mitt fotoalbum har nu utökats med ännu en bild från tiden då det begav sig. Klasskamraten Roland har tillhandahållit denna bildsamling, som inte skall förväxlas med ett utdrag ur polisens brottregister. Vi såg faktiskt ut så här! Måste säga att jag nog tycker att ALLA har blivit vackrare med åren!


Bilden tror i alla fall Roland och jag föreställer följande: 1 Roland Andersson, 2 Lars Söderkvist, 3 Roger Lifvergren, 4 Ann Jakobsson, 5 Inga-Lill Jansson, 6 Eva-Britt Lövstedt, 7 Cristina Ljungblom, 8 Kent Gustavsson, 9 Ingela Jansson, 10 Siw Sjökvist, 11 Eva-Lena Sundqvist, 12 Anitha Åkesson, 13 Kristina Sjödin,  14 Jane Wennerberg, 15 Bertil Krantz, 16 Eva-Karin Kjelleström, 17 Ann-Britt Emilsson, 18 Ralf Petrik, 19 Jörgen Bergsten,20 Kristina Ekström, 21 Kerstin Blomkvist, 22 Tommy Årestam, 23 Susanne Dywling, 24 Bill Boström, 25 Inger Larsson.


Underbara bilder

Kvällens höjdpunkt, nya bilder på nyaste lille barnbarnet. Kan det vara vackrare?
 


Dagens outfit?

Nu har nog Sverige stannat, fotbollslandslaget har nu spelat de första fem minutrarna mot Spanien. Från balkongen har jag iakttagit ett försvarligt anta gul-blå individer. Månne är detta dagens outfit?


Live from Eskilstuna

En av våra lokaltidningar har en webbkamera som visar livebild från Fristadstorget. I ena hörnet syns vår balkong.  När min yngsta dotter pluggade i Australien hände det att hon och jag vinkade till varandra via Internet. Knäppt, eller hur?


..och alla levde lyckliga.

Denna "drottning", här tillsammans med sin lika vackre och trevlige man är hittills det av mina barn som valt att välsigna sitt förhållande med både präst och barn.

..och här är yours truely med de minsta godingarna...


Den sista fågelungen flyger ur boet...

Imorgon är det dags. Då ska den sista fågelungen flyga ur boet. Mitt mittenbar, och ende son har, efter förhållandevis lång betänketid, kommit fram till att det är dags att lämna fadershuset. Han fyller 30 nästa år, så det är nog ett genomtänkt beslut. Imorgon ska han flytta ihop med sin M i en nyrenoverad trea! Han är ett underbart och oerhört älskat barn och jag önskar honom lycka till av hela mitt hjärta!

Eskilstuna i EM i fotboll

MIn hemstad Eskilstuna har minsann flera stolheter i pågående fotbolls-EM. Inte bara den unge lovande spelaren Sebastian Larsson, som ännu inte fått känna på bollen. En som fått känna på är den oerhört imponerande domaren, Peter Fröjdfeldt som hittills gjort fantastiskt ifrån sig och väckt omvärldens respekt. Eskilstunas respekt har han ju redan och redan år 2005 förärades han med en välförtjänst Eskilsstatyett. En utmärkelse som varje år tilldelas sex välförtjänta personer som gjort extraordinära insatser för Eskilstuna.  Och jag, mina vänner, är en stolt ledamot av den kommitté som jobbar ideellt för att säkra att galan kan fortleva. Nu går vi in på 22:a året!

Fredagen den 13:e

Igår pajade vår dator! Helt död var den när jag tryckte på on-knappen och ja, kontakten satt i, ingen säkring hade utlösts all annan utrustning som bildskärm, skrivare etc fungerade! Och det var alltså redan innan fredagen den 13:e ens hade börjat....Nu måste den till datorakuten och ingen människa kan garantera att det som fanns i den innan kommer att finnas kvar. Fattar alla vilken katastrof detta är?

Var är Sten Sture?

Nu har jag ju haft bloggen i hela 2 dagar och 10 timmar, men ännu har inte Sten Sture dykt upp. Värsta bävan varje gång jag kollar in, än har jag klarat mig men man vet aldrig när han kan dyka upp. Han har annars gått (?) runt i cyberrymden och mosat ett stort antal bloggare med sin feta översittarattityd. Kanske ska ta det som en komplimang att han inte har hittat hit?

Morgonzoo sänder från Zoo

Detta är stort! Trodde knappt mina öron när jag imorse hörde att mitt favvomorgonradioprogram skall komma till stan. Bara sådär! Ett mail från Parken Zoos vd, Mats Ericson, fick morgonzoo-pratarna direkt med på tåget! På fredag morgon sänder man från Parken Zoo! Roger, Titti och Fylking Sverige, varmt välkomna till The real Zoo!

Sluta skämmas Björn Lymar!

Björn Lymar, lokal miljöpartist, generar sig inte. Det är inte första gången han går ut i media med offentlig kritik mot sin arbetsgivare! "Jag vill inte skämmas för att jobba på Volvo" skriver han i en insändare. Inte för att jag tar ställning i frågan om Volvos eventuella ansvar, men nån måtta får det väl vara. Enklaste lösningen på Björn Lymars uppenbara samvetsproblem vore väl att han helt enkelt säger upp sig. Enligt obekräftade uppgifter arbetar (?) han ju sedan länge ändå bara en dag per vecka, för att ägna resten av veckan åt att offentligt kritisera sin arbetsgivare!? Sen undrar man ju hur mycket man bidrar till företagets produktivitet med att bara jobba en dag i veckan!? Typ "Nu monterar jag en mojäng, oj klockan är mycket kommer tillbaka om en vecka...."

Kammarrätten i Jönköping är mer än skröplig!


Arvid Andersson, 90 år,  är inte skröplig nog för att få bo med sin fru. Det har kammarrätten i Jönköping kommit fram till. Arvid, som för 63 år sedan har lovat sin hustru trohet tills döden skiljer dem åt, har ett problem. Han är för pigg! Kammarrätten i Jönköping däremot förefaller extremt sömniga! Extremt skamligt och fullständigt inhumant. Människor som däremot skämmer ut sig och av egen kraft super ner sig verkar ha ett starkare skydd. Dem tas om hand. Vart är vi på väg?


Ska man skratta eller gråta?

Redan i januari i år bokade jag och MiML in sommarens semester. Fyra veckor i hyrt hus i Alicante i Spanien. Aldrig någonsin har vi varit ute i såå god tid. Jag hade satt ut en annons på Blocket och tanken var att försöka hitta ett hus som också skulle kunna inrymma en eller annan tillresande familjemedlem någon vecka. Jag hade aldrig kunnat drömma om att få så bra respons. Det ramlade nog in minst 10 olika, väldigt bra erbjudanden. Vi slog till på ett som verkade motsvara våra önskemål. För att säkerställa att vi också skulle kunna ta oss både dit och hem bokade vi också flygbiljetter i god tid. Under hand har också yngsta dottern bestämt sig för att komma och underhålla oss någon vecka och dessutom en av hennes bästa vänner. Bäddat för en trevlig semester med andra ord!

Idag när jag kom hem från jobbet och öppnade mailboxen hade jag fått ett mail från familjen vi hyrt av som berättar att huset har drabbats av vattenskada! Grr...

Nu är ju jobbar ju jag i fastighetsbranschen så jag vet att sånt dessvärre händer och det är precis lika trist varje gång. Men varför skulle det hända just oss? Nu hoppas vi på en lösning och familjen i Alicante söker efter ett alternativ. Håll tummarna för attan!


Går kraf(f)ten) ur IF Guif ikväll?

Ikväll hålls årsmöte i IF Guif, en förening som jag för egen del haft ett kort förflutet i medan MIML (han jobbar alltså inte för rikskriminalen!) har lång tjänstgöring att se tillbaka på.  Det mesta talar för att resultatet av kvällens ordförandeval kommer att bli att föreningen under ännu ett år kommer att ledas av en tämligen överviktig ica-handlare med klent intresse för handbollen och som jag bara sett bevista en enda hemmamatch,  på bekostnad av en kraf(f)t)-full, kapabel och väl meriterad person som säkerligen hade goda förutsättningar att få ordning på klubbens risiga ekonomi. Väldigt synd, tycker jag.

Jag är inte bara mamma...

Det finns några fördelar med att bli äldre, inte bara det att man blivit klokare med åren. För det har man väl? Med en del tur kan man också få förmånen att bli mormor (och kanske farmor). Sån tur har jag haft och det är verkligen en underbar känsla bara att höra Samuel 3,5 år säga "Du, mormor...". Det trista är naturligtvis avståndet, drygt 11 mil, vilket visserligen inte är gigantiskt ,men ändå inte medger vanligt spontant vardagsumgänge.  Vårt  sådant sker därför ibland via dator och webbkamera. Tänk, vilken utveckling! Nu är det snart dags att träna upp nr 2, Simon 2,5 månad. Ännu så länge gurglar han mest :) Dessa två är naturligtvis de vackraste och mest perfekta små gossar som någonsin skapats. Medges, jag är en väldigt stolt mormor!

Hybris eller...?

Hybris? Det moderata kommunalrådet Ann Landerholm i Strängnäs har med Alex Voronovs benägna bistånd förflyttat sig till åskådarläktaren. Må vi hoppas att Alex Voronov för egen del inte har alltför många lik i garderoben! KS ordförande må ha sin särbo/sambo/delsbo/vän/älskade där det passar honom, det är hans privatsak. Enligt egen utsago och lagfart är han Eskilstunabo och hans engagemang för sin hemstad har i alla fall i mina ögon bekräftat detta.


...och vad hände sedan?

Efter det oväntade brevet om 40-årsjubileum, dvs innan alla har hörapparat och rollator, så började jag givetvis inventera tillgängliga fotoalbum för att riktigt komma till rätta med vem som är vem etc. Mellan årskurs 2 och 9 verkar det ha varit fotografstrejk. Här finns nada, förutom detta... Frågan är fortfarande, vem är vem och vem är jag?

Det kom ett brev...

För några veckor sedan fick jag ett brev. Alltså ett vanligt, som kom med posten! Någon (Läs:Larsson, Lars-Gunnar) påstod att det nu är 40 år sedan vi lämnade grundskolan!? Dikt och förtal säger jag,  det kan verkligen inte vara mer än högst 15 år sedan! Hur som så pågår nu värsta planeringen för en reunion! I slutet av augusti skall vi samlas, ett gäng medelålders (?) typer. Någon asprirerar på att vara den som inte kommer att få inträde till etablissemanget där vi ska träffas i slutet augusti, utan tvingas sitta utanför och mata änderna! De fleta övriga skickar upplyftande mail, typ "Hej ungdomar...", "Hej snyggingar..." etc. Någon påstår sig till och med ha blivit både rynkig och gråhårig. Gud förbjude, vi är väl alla vackra och still going strong? Personligen kände jag till en början viss tveksamhet till detta tilltag, men i takt med att alla entusisastiska mail droppar in blir jag mera PÅ. Det här ska verkligen bli jättekul. Funderar som bäst på ett bra upplägg för kvällen. Av någon helt outgrundlig anledning blev det just jag som fick uppgiften att fixa lokal!? Nu gäller det att också fixa ett program. för kvällen...

Någon som känner igen någon?? Och gissa vem som är jag!


Hur hänger det ihop?

Medelåldern i Zimbabve är 35-37 år. Mugabe är över 80!?

Underbara barn!

Det jag är mest stolt över här i livet är, inte helt otippat, mina älskade barn, som är tre till antalet. En stolthet jag förmodligen delar med de flesta föräldrar, men det blir ju inte sämre för det. Mina tre är var och en väldigt olika, men har ändå många gemensamma egenskaper. En av dessa är att de alla är oerhört sociala och trevliga. En annan egenskap de har gemensamt är civilkurage. Att alla tre är väldigt vackra är väl bonus! Jag har nog inte varit någon idealmamma och när barnen var små var jag själv väldigt politiskt engagerad och det tog mycket tid. Därför brukar jag säga att de har blivlit som de blivit mera "trots mig" än "tack vare"...

Den yngsta, Sofia, som går under flera smeknamn (vilka hon nog inte skulle gilla att jag nämner här) har under den gångna helgen sällat sig till kretsen av de 55 000 rejält skuldsatta vilka tog studenten år 2001.  Hon har nämligen blivit med bostadsrätt i Stockholm. Det hela har naturligtvis inte gått obemärkt förbi för de delar av familjen (läs yours truly och hennes pappa) som igår, en av de varmaste dagarna hittills, fick förmånen att agera flyttpatrull. Dagen startade i arla morgonstund och drygt 12 timmar senare var det mesta på plats. Övriga entusiaster och stöttepelare var tre av hennes goda vänner och det är nog inte svårt att förstå att temperaturen steg rejält på samtliga när vi trängdes med lådor och fullpackade Ikea-kassar på 26 m². Allra värsta logistikmomentet var nog de timmar på dagen då två i sällskapet var sysselsatta med att efter alla konstens regler montera en bäddsoffa - med divan, samtidigt som vi andra klev över, under och vid sidan!

Under vår välbehövliga lunchpaus berättade en av Sofias kompisar att en svensk i genomsnitt flyttar 10 gånger under sin livstid, varvid Sofia raskt räknade ihop sina flyttar hittills och konstaterade att hon redan jobbat ihop 13 stycken. Det finns naturligtvis logiska förklaringar till var och en, studier, studier, utlandsstudier, utlandsjobb, jobb, andrahandslägenhet etc etc, men var och en kan nog räkna ut att föräldrar på ett eller annat sätt medverkat i flertalet. En anledning till att fadern och jag var tämligen överens om att det här börjar verkligen ta på krafterna, vi är ju inte precis tonåringar längre :) En tröst är väl att det blir pay back-time den dag vi , som dessutom bor i varsitt hem, skall få hjälp att flytta till "hemmet". Det blir ju också dubbelt jobb eftersom vi har varsitt hem!  

Hur som, dagen avlöpte väl och en annan gång kanske jag skriver om en annan flytt. Nästa helg skall nämligen sonen lämna fadershuset och bli sambo...


Vi går mot ljusare tider...

Mitt intresse för heminredning går verkligen i vågor. Sedan en tid tillbaka har jag varit helt fokuserad, men just nu har jag kommit lite i en svacka.

Det senaste halvåret har ägnats åt att införa en lite nyare och mycket vitare stil. Några exempel:

Den gamla (?) soffgruppen i ek och brunt skinn fick ge vika för denna, betydligt mycket ljusare.Matsalsmöbeln blev föremål för renovering och omklädning med vitt skinn.Nationaldagsfirandet, epilog

Gårdagens nationaldagsfirande avslutades med utgång. Jag och MIML (Mannen I Mitt Liv) tillsammans svåger och svägerska bevistade några av staden uteserveringar. Vi började med ett glas vitt på Åbryggan, ett realtivt nytt etablissemang vid åkanten. Det var en av de varmaste kvällarna hittills och efter ett par glas kände vi att vi måste uppsöka lite skugga och förflyttade oss lite längre upp på stadens restauranggata där vi intog en grillbuffé medan vi spanade in nattlivet.

Kvällen avslutades med kaffe och lite för mycket cognac hemma hos undertecknad och MIML.

Nationaldagsfirandet avklarat för i år

Sedan några år tillbaka bor jag och MIML (Mannen I Mitt Liv) centralt i stan, med magnifik utsikt över stadens torg. På köpet fick vi möjligheten att delta i den officiella invigningen av  den svenska nationaldagen. Det tillfället har vi utnyttjat nästan varje år sedan vi flyttade hit. Strax före 08.00 på morgonen den 6 juni smyger vi ut och förenar oss med den lilla skara på kanske 150-200 morgonpigga (?) personer, mestadels pensionärer, som  vill delta i firandet.

Det första året minns jag att vi verkligen kände att vi bidrog till att sänka medelåldern. Hur som, det är faktiskt en lite udda upplevelse, även om kvaliteten på underhållsinslagen varierar stort. I år, precis som tidigare, stod Röda Korsets damkör för sången. Mycket kan man säga om de röd-vitklädda damerna, men sjungandet är kanske inte deras främsta meriter. Därefter underhölls vi av en lokal diktare, som inte heller i år hade fått till något som kommer att gå till historien som ett litterärt mästerverk. Det hela avslutades naturligtvis med unison sång och "Du gamla du fria..." ekade mellan husen.

Därefter serverades gratis kaffe och bulle och det bildades snabbt en kö av pensionärer med rollatorer. MIML och jag föredrog dock att gå hem och tillreda egen frukost, vilken avnjöts på balkongen. Från balkongen kan vi njuta av den här utsikten.


Första (och säkert inte sista) misstaget...

Jag inser genast att jag måste byta ut profilbilden. Eller kanske inte förresten. De flesta jag känner skulle förmodligen inte känna igen mig :)

Är jag igång nu?

Helt plötsligt kom jag på mig själv med att ha skapat en blogg! Hur det gick till? Ingen aning. Nu får vi se om jag ska lyckas fylla den  med något vettigt innehåll. Känner mig såå modern. Med i matchen liksom.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0