Howard har landat...

Ibland är det inte långt mellan tanke och handling i det Pettersson-Fribergska huset. I lördags fattades det beslut, beställdes och lades ut på Blocket. I tisdags kväll hämtades de svulstiga möblerna av en glad och nöjd man från Södertälje, som till på köpet riskerade livet för att ge sig ut i ett fruktansvärt väglag. Idag anlände den, den nya soffan med tillhörande fåtölj. Att vi får vänta 12 veckor på fotpallen känns uthärdligt.

Äventyret att ta emot sändningen är i sig värd en särskild historia. Det har sina sidor att bo i ett reservat och att Schenker dessutom valde att skicka en chaufför som hade ont i både knä och rygg var ju trist. Men han kunde i alla fall ratta det stora åbäket så pass att han kom in på baksidan av huset. Som skickade av änglar dök två till grannfastigheten hörande fastighetsskötare upp. De var inte nödbedda utan hjälpte raskt till att baxa in två rejäla kollin innanför planket. Där fick de vänta till MiML dök upp. Nu, bara några få timmar senare är det på plats. Jag är såå nöjd. Och rummet ser betydligt rymligare ut, även om där faktiskt är sittplats för lika många som innan...


På min önskelista...

Det ser ju ut att gå i lås med vår möbelbeställning, även om vi kommer att få vänta på fotpallen. Ivrig som jag var missade jag att den inte fanns i lager. Men, men... Nu har jag, inspirerad av Besterman, surfat vidare och fått lite idéer till listan som det är hög tid att skicka till Tomten. Hittade den perfekta julklappen till Yours truly!Vintage Sideboard Trunk! 5 995 SEK. Blygsam som jag är önskar jag mig bara två stycken. Realist, som jag också är, inser jag att det kommer inte att ske...

Så mycket bättre...

"Förvitningen" av detta hushåll hade inletts ett par år innan flytten till det Pettersson-Fribergska huset. En del av denna denna förvandling innefattade att byta ut en brun, förhållandevis ny, skinngrupp. Sagt och gjort. Den byttes mot nedanstående. Vilken dock är något för svulstig för sällskapsrummet i reservatet, vilket är betydligt mycket mindre än i tidigare boende...För att fullända "förvitningen" och som ett försök att få det hela att smälta samman tog jag mig förra sommaren före att förvita även soffbordet. Ganska lyckat blev det. Om jag får säga det själv. Och det får jag ju.Denna dag har dock hushållet, dvs yours truly och MiML, gemensamt kommit till insikt om att det är dags för förnyelse. Den svulstiga gruppen skall få gå vidare i sin karriär och bytas ut mot dessa, betydligt mer smäckra möbler. Känner mig såå nöjd. Och nästan mest nöjd är jag med hur jag så barnsligt enkelt fick MiML med på noterna. Vem låg på mig att se till att få ut den svulstiga på Blocket? Just det! Och en spekulant hörde av sig redan efter någon timma! 

 

Nu är det dags för veckans bästa tv-program "Så mycket bättre", en händelse som nästan verkar som en tanke. 

Ha en härlig lördagkväll! 


Ikväll - sinnescirkus...

Ikväll skall vi roas eller möjligen oroas. MiML och jag skall nämligen strax bege oss till Teatern, där Henrik Fexeus håller sinnescirkus. Ursprungligen var min idé att vi skulle avsluta kvällen på någon närbelägen restaurang eller pub, men numera vet jag att staden invaderats av HA-medlemmar som skall på födelsedagskalas hos den lokala föreningen så det blir nog raka spåret hem. Det blir nog för övrigt en tidig kväll, MiML:s väckarklocka skall nämligen purra honom kl 02.45. Han är lite trött på det här trista vädret så han har bestämt sig för att tjänsteresa till Israel är väldigt lämpligt. Kollade btw temperaturen i Tel Aviv, +30! Avundsjuk? Inte jag!

Skamligt hanterat...

Thomas Böös är en känd kulturpersonlighet i staden, som bland annat byggt upp norra Europas första deckarbibliotek. På just Eskilstuna Stadsbibliotek. Han har dessutom varit sagda Stadsbibliotek trogen i inte mindre än 40 år. Nu har biblioteksledningen bestämt att Thomas livsverk ska flyttas till en mer undanskymd plats, nämligen ner i källaren. Om detta har man dock inte kommunicerat med Böös. Man kan naturligtvis förstå att biblioteksledningen vill blicka framåt, förnya och föryngra. Men att så till den milda grad nonchalera en sann trotjänare och eldsjäl är bra ruttet. Så gör man inte! Nu har emellertid Böös valt att själv säga upp sig från den arbetsplats han har varit trogen i 40 år. Det verkar som om, Kultur- och fritidsförvaltningen med Eva Königsson i spetsen, fick precis som de ville. Alldeles för enkelt. 

Dräpare skola icke ha skadestånd...

En vanlig lördag i det Pettersson-Fribergska huset börjar inleds oftast med att det sovs lite längre, äts frukost lite längre och till på köpet lite mer än vanligt. I morse utökades med ägg, keso och en sillbit. Dessutom läses det morgontidning lite längre. Så även denna lördag. Av sagda skäl noterades en notis som förtäljde att Justitiekanslern bestämt att den dräpare som för 17 år sedan tog en ung eskilstunabo av daga på ett sällsynt grymt sätt, icke skall vara berättigad till skadestånd för 80 dagar då han varit frihetsberövad. Nej, fattas bara. Den nu 46-årige dräparen tillbringar sitt liv i full frihet trots att både tingsrätten och hovrätten många långa år efter dådet har slagit fast att han är den skyldige. Mord kunde dock inte styrkas utan man ansåg att det var dråp. Ett brott som dock hade preskriberats.  Att han nu får betala statens rättegångskostnader på drygt 8 000 kr känns väl mer än rimligt. 

Curlingmamma - NOT...

Efter en viss telefon- och sms-kontakt med yngsta dottern med anledning av hennes femtioelfte flytt gjorde jag, spänd av förväntan inför kvällens premiär av en ny dokusåpa, Ung och bortskämd, gjorde jag curlingtestet på SVT:s hemsida. Resultatet gav inte så stor anledning till oro:
"Du fick 13 poäng av 30 i Curl-o-metern. Du är inte i riskzonen att bli en curlingförälder. Ibland velar du dock, det finns stunder då det är en tunn linje  mellan att stötta sina barn och att inte låta dem lära sig bli vuxna." 

Den nya dokusåpan går ut på att tio unga vuxna (?) som vanligtvis är omhuldade och omhändertagna till det yttersta skall bo ihop och tvingas att klara vardagliga saker som att städa och laga mat. Enligt förhandsinformation om ovan nämnda dokusåpa, av vilken jag i alla fall ska se det första avsnittet, finns det andra föräldrar som borde känna allvarlig oro. Som t ex föräldrarna till unge herr Daniel Afshinnejad, som hävdar att han ger sina föräldrar värdefull existens genom att låta dem hjälpa honom med vanliga överlevnadssysslor som att tvätta och laga mat. 
Han ser för egen del inte heller några problem med att dela bostad med föräldrarna! Undrar hur föräldrarna ser på det hela.

En mycket intressant detalj i den kommande såpaserien är utröstningsmomentet. Det är nämligen föräldrarna som skall rösta ut. Frågan är om detta kommer bli den första i den alltför långa räckan av dokusåpor där deltagarna verkligen kommer att önska att de blir utröstade och får flytta hem till bekvämligheten igen. Och frågan är vilket intresse föräldrarna har av att rösta ut/hem sina ungar...

Rätt övertygad är jag i alla fall om att inget av mina barn efter detta premiäravsnitt kommer att betrakta sin mamma som curlingmorsa! 

Hallo over there...

Jag vänder mig direkt till dig, Barack. Här i hushållet har vi inget att dölja så spana på du bara! Bara så du vet. I fredags kom det nämligen fram att den amerikanska ambassaden har bedrivit hemlig övervakning i Sverige sedan år 2000. Och att varken Säpo eller regeringen kände till vad som pågick. Först avslöjades det att något som kallas  kallas Surveillance Detection Unit (SDU), ska ha opererat i Oslo där man fotograferat och registrerat misstänkta personer utanför ambassadområdet. Sedan kom det fram att Säpo bekräftat för justitieminister Beatrice Ask att en liknande övervakning har pågått i Sverige sedan år 2000. Nu påstås det att amerikanska intressen dammsuger information på webben, i e-post mm mm.

Vaffor gor ni pa detta viset? Skäms på er där borta på andra sidan Atlanten! Här inleder vi nu en förundersökning, så det så!


Vad händer i Polishuset?

Tidningen NSD, Norrländska Socialdemokraten, bombhotades i förra veckan. Nu har det visade sig att det IP-nummer som finns bakom det hot som skickades kan spåras tilll - Polishuset i Luleå!? Polismyndigheten spekulerar nu i olika förklaringar till det hela. Man tänker sig tre olika scenarier. Antingen att IP-numret är felaktigt, att polismyndighetens nät har hackats eller att hotet faktiskt har skickats från någon inne i polishuset. Nu är det kanske fler än jag som börjar fundera över varifrån bombhotet i Göteborg i den gångna helgen egentligen kom ifrån...
Vilka krig är lyckade, Lars Ohly?

Regeringen har träffat en överenskommelse med S och MP om den svenska Afghanistantruppen. Det är alldeles utmärkt att det nu finns en bred enighet i frågan. Vänsterpartiet med Lars Ohly i spetsen hoppade av diskussionerna med förklaringen "Det här kriget är ett misslyckande." Är inte alla krig resultat av just "ett misslyckande", Lars Ohly? Var det en utrikesministerpost han aspirerade på i det röd-gröna valsamarbetet? Vilket för övrigt nu verkar ha gått i graven för alltid.


RSS 2.0