Bankkriser, nu vet jag vad dessa beror på...

Då och då läser man om bankkriser i olika former. Nu vet jag vad dessa beror på. Bankerna vill nämligen inte längre hantera  - just pengar. Något förvånande kan man tycka. Det är ju liksom pengar det hela handlar om. Tja, i varje fall vill de inte hantera riktiga sådana. Kontanter alltså. Inte ens vår egen, annars så goa bank, vill längre ta i dem rent fysiskt.

MiML har en liten ovana. Han jobbar nämligen plånbokslöst och har sina kontanter närmast kroppen, dvs i en byxficka. Där ryms inte så många växelmynt och sådana använder han sällan som betalningsmedel. Möjligen undantaget i parkeringsautomater eller annars i kundvagnar. Som en daglig rutin har han haft för vana att tömma dagens erhållna växelmynt i en skål, vars innehåll sådär nån gång om året har forslats till banken. Hittills har detta gått alldeles utmärkt. Eller rättare sagt tills för ett år sedan. När vi för någon dryg vecka sedan var på det årliga "utvecklingssamtalet" med sagda goa bank tog han med sig en påse med det senaste årets skörd, sisådär 3-4 000 kronor. Det visade sig dock att även goa banken för sådär ett ett år sedan hade slutat med kontanthantering så MiML fick fick bära hem påsen igen. Kontaktmannen på goabanken rekommenderade oss att göra ett försök hos Forex. Det gjorde jag idag. Den vänliga kvinnan bakom luckan förklarade dock att vi skulle förlora rejält på denna byteshandel, 150 kr/1000 kronor! Hon rekommenderade oss att ta "myntsamlingen" till en viss Ica-butik där man tydligen har en mynträknare och där man kan växla mynten till värdepapper - för en mindre avgift. Så får det bli. Årets julklapp till MiML är väl rätt given...

Nu undrar jag oroligt hur alla barnfamiljer gör med sina spargrisar.

Kommentarer
Postat av: Arda

Gå till en bank som har mynträknare (ex. swedbank) och sätt in beloppet på en god väns konto som sedan överför pengarna... :)

2010-10-12 @ 09:25:38
Postat av: Anitha

Tack för tipset! Problemet kvarstår ju då bara att hitta en man litar på tillräckligt mycket. Har du ett konto att "låna ut", kanske?

2010-10-12 @ 19:08:45
URL: http://anithas.blogg.se/
Postat av: Anitha

Tack för tipset! Problemet kvarstår ju då bara att hitta en man litar på tillräckligt mycket. Har du ett konto att "låna ut", kanske?

2010-10-12 @ 19:08:51
URL: http://anithas.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0