Kaxighet har sitt pris...

Igår kväll gjorde yours truly en kaxig statusuppdatering om att det sprakade i kakelugnen samtidigt som sovrumsfönstret stod på vidgavel. Allt för att utmynna i att i genomsnitt var det ett behagligt inomhusklimat. Denna kaxiga status fick hon sota för rejält denna dag. Det började egentligen redan imorse. När jag hoppat ur sänghalmen och gick ner för trappen kände jag en kyla strömma emot mig. Attan vad kallt det är, tänkte jag. Och tanken som fortsatte handlade väl om att ja, det har väl varit en ovanligt kall natt.

Återvände till det Fribergska huset efter dagens värv på fastighetsbolaget vid pass 18.15 och så fort jag öppnat dörren och avlarmat huset kände jag att det var något som inte stod rätt till. Det var kallt! Gick runt och kände vid radiatorerna, de direktelektriska. Det stämde. Inte minsta ljumhet kände jag. Kollade säkringarna. Allt såg ok ut. Först. Sedan noterade jag att de vanligtvis oregelbundet blinkande små lamporna på panelen verkade helt döda. Utan att en enda av automatsäkringarna pekade nedåt! Vad göra? Som det vore naturlag sammanfaller denna sortens händelser alltid med MiML:s tjänsteresor. I min desperation började jag googla efter jourhavande elektriker, dock utan minsta framgång. Så, heureka, kom jag på var jag kunde klaga min nöd. Facebook naturligtvis. Det dröjde inte många sekunder innan Genomsnälle Håkan, ej att förväxla med Händige densamma, chattade ett tips. Kastade mig på telefonen för att mötas av upptagetton. Upprepade proceduren ett antal gånger, samtidigt som jag frenetiskt vippade på automatsäkringarna för att försöka beveka dem. Efter ett antal försök svarade en vänlig människa i andra änden. Och visst kunde han hjälpa mig. Imorgon eftermiddag. Ungefär samtidigt som han sa detta började det hända saker på elpanelen. Lampor började blinka. Hjälpsamme elektrikern och jag kom överens om att problemet möjligen hade självläkt, men att vi ska höras imorgon om problem kvarstår.

Det gick en stund och blinkandet fortsatte, alltemedan jag tände en brasa i kakelugnen och samtidigt ett antal stearinljus. Efter en stund ny besiktning av elpanelen - och då hade minsann en av automatsäkringarna löst ut. Och obönhörligt fastnat i nedfallet läge!

Summan av kardemumman. Nu brinner på nedervåningen inte mindre än 52 ljus i olika former. Samtidigt är det fyr i kakelugnen. I vissa rum är elementen ljumna men säkring nr 8 vägar ge med sig. Det blir alltså till att hålla koll på alla stearinljusen och imorgon ringa Genomsnälle Håkans kompis på nytt. Inte tal om att ställa sovrumsfönstret på vid gavel ikväll! Och än en gång rikta en tacksamhetens tanke till Facebook. Där finns nästan alltid en lösning.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0